[AB] Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 1167537 5178

O temacie

Autor Loop

Zaczęty 3.04.2018 roku

Wyświetleń 1167537

Odpowiedzi 5178

RDK

RDK

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To prawda, nie wiedziałem który temat jest bardziej odpowiedni, sory :)

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
Pytanko u snipesa dac z 4-5 pn na kopanie czy to strata PN? Na koszmarze

Bo podobno jest ksiega od lutero ale ona chyba nie wystarczy wiec czy 1pn snipes+ ksiega od lutero styknie?

Nie wierzę w żadnego Boga, bo nie muszę. Życie mnie nauczyło że w życiu liczą się dwie wartości, więzi i marzenia.
Kosmos jest ogromny, a my jesteśmy tylko pyłkiem na tle miliardów innych istot żywych, bo sądząc że jesteśmy jedyną inteligentną cywilizacją z jednym słusznym Bogiem we wszechświecie, tylko dajecie oznakę ogromnej ignorancji i głupoty.

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Sorfarius jeśli chodzi o Gallahada to tak, powinien w tedy dawać ci mane. Sam nie grałem guru, ale zawsze jak grałem wojownikami to dostawałem życie, a teraz, gdy cisnę nekromantą to dostaje manę, więc domniemuję, że magowie dostają manę.

Co do kopania, to sama książka to trochę za mało, ale warto ją przeczytać przed nauką u Snipesa.
Sam na koszmarze nie grałem, więc trudno mi powiedzieć czy to strata pn, ale im masz więcej kopania, tym mniej stoisz przed złożem rudy, po prostu.

@Hatapon
1. Z tą reputacją jest trochę dziwnie, ale na pewno podnoszą ją zadanie od złodziei i używanie umiejętności złodziejskich czyli kradzieże.
To co cię najbardziej interesuje czyli nowa broń, zwłaszcza jeśli masz już "Cichą śmierć", to one już nie zależą od reputacji, tylko pojawią się po pierwszym spotkaniu z Krukiem (przynajmniej wcześniej tak było)
2. Kolejności nie ma, poza lokacjami zależnymi od siebie typu świątynia śniacego -> dolina cieni, wszystko trzeba wg oceny możliwości

Pół litra na dwóch jest dobre kiedy jedna osoba nie pije

Prokhorovoka

Prokhorovoka

Użytkownicy
posty200
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak gadać z tym przyzwanym ognikiem na shift+5? Mam włączone namierzanie królików itd a i tak nie moge...

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
SHIFT+F5, SHIFT+H i następnie LPM i pojawia się okno. Jeśli zdobyłeś jakieś trofeum, możesz nauczyć ognika jakiejś specjalizacji w szukaniu poprzez naciśnięcie CTRL+"jakaś cyfra".

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Właśnie zabiłem bossa cieniostworów "Muritiana" 400expa, ale nie dał mi żadnych punktów nauki ani nie było muzyczki jak przy walce z bossami, to normalne? czy to jakiś błąd?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Muritan to nie za bardzo boss. Nie będzie za niego premii.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Muritan to nie za bardzo boss. Nie będzie za niego premii.
Ufff...
A juz się bałem że mam błąd :]

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
Pytanko u snipesa dac z 4-5 pn na kopanie czy to strata PN? Na koszmarze

Bo podobno jest ksiega od lutero ale ona chyba nie wystarczy wiec czy 1pn snipes+ ksiega od lutero styknie?

Ktos cos doradzi? Jak to jest z tym kopaniem bo jesli moge zaoszczedzic 3pn to czemu nie..

Nie wierzę w żadnego Boga, bo nie muszę. Życie mnie nauczyło że w życiu liczą się dwie wartości, więzi i marzenia.
Kosmos jest ogromny, a my jesteśmy tylko pyłkiem na tle miliardów innych istot żywych, bo sądząc że jesteśmy jedyną inteligentną cywilizacją z jednym słusznym Bogiem we wszechświecie, tylko dajecie oznakę ogromnej ignorancji i głupoty.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
@Sorfarius
Powiem ci tak, w teorii wystarczy że raz się nauczysz kopania rudy, a potem skilla wbijesz na samym kopaniu, bo skill się sam wbija, ale będzie to długo trwało, więc to zależy od ciebie czy chcesz poświęcić te kilka h na kopanie, a na dłuższą mete, faktycznie zaoszczędzisz na tym pny, tylko nie wiem czy do 100 tak się da, na pewno do 70, kosztem sporej ilości czasu.

AdriN

AdriN

Użytkownicy
posty21
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ja akurat mam pytanie dotyczące ciast i eliksirów. Jako nekromanta zapewne mam robić ciasto grzybowe i miodowe dla many i inteligencji. A szarlotka dla podniesienia pkt życia czy już nie warto z powodu straty składników? A co do eliksirów to uczę się ich by na koniec nauczyć się eliksiru ducha. Tylko kto mnie ich uczy? Bo po nauczeniu się 1 i 2 eliksiru many ani Constantino ani Ignaz dalej nie chcą mnie nauczyć. Nie sprawdzałem jeszcze u Sagitty bo jeszcze nie zrobiłem dla niej zadania ale jak grałem w R 2.0 i starsze wersje AB to oboje z miasta uczyli ich. Czy to normalne?

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
@Sorfarius
Powiem ci tak, w teorii wystarczy że raz się nauczysz kopania rudy, a potem skilla wbijesz na samym kopaniu, bo skill się sam wbija, ale będzie to długo trwało, więc to zależy od ciebie czy chcesz poświęcić te kilka h na kopanie, a na dłuższą mete, faktycznie zaoszczędzisz na tym pny, tylko nie wiem czy do 100 tak się da, na pewno do 70, kosztem sporej ilości czasu.

AŻ KILKA GODZIN? i tak tam się codziennie kopać idzie więc prędzej czy później się wbije maxa tak myślę

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Wiesz to tak na oko, sam zobaczysz ile ci to zajmie, moim zdaniem najmniej 2 godzinki maksowanie tego.

Mraug

Mraug

Użytkownicy
posty264
Propsy27
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@RDK Salandrilowi masz dać Orkową Miksturę, ma ją ork myśliwy pojawiający się specjalnie do tego zadania w mini lasku koło koszar straży. A co do Fernanda ja bym nie ryzykował, lepiej zostaw.

Patrix

Patrix

Użytkownicy
posty28
Propsy2
  • Użytkownicy
dar specialny Beliara  tarcza magiczna, w jaki sposob to dziala? I kto uczy np roju czaru nekro 3 kregu? Bo Xardas nie ma opcji na 3 kregu ma tylko wlocznie rune

Subuki

Subuki

Użytkownicy
posty163
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć wszystkim.
W AB pod klawiszem H wyczytałem że można usuwać zadania z dziennika więc jeżeli to zrobię to tracę całkowicie dostęp do tego zadania czy tylko znika z dziennika?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Tylko znika z dziennika.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
Jaka jest roznica wytapiania pretow ze sztabek a ze rudy zelaza? Ilosc jest chyba taka sama tych pretow wiec ja sie pytam na co te sztabki?

O zloto ciezko halvor za mase zlotych pucharow dal tylko 300zlota..

Za mieszki poroponuje 300golda chodz ja mam jeden chyba chodzi tez mu o szkatulke?

Ogolnie to zbieram na 2x burze ognia na bandytów z testu torlofa w reszte sie nie bede bawil.. Jak miecz roda czy pobij 3x dupakow Sylvio

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Ja pierdole...
Ze sztabek robisz prety a z rudy robisz sztabki
On ci otwiera mieszki bajer dla leniwych

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

JDOrka

JDOrka

Użytkownicy
posty42
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy te kolorowe przyciski w komnacie z bossem "Xardasem" w nowym lochu przed Krukiem do czegoś służą? Zakładam, że otwierają kratę w tym pomieszczeniu, ale nie widziałem nigdzie podpowiedzi co do kombinacji.

Przy okazji - u kogoś również ściany w tym lochu dla przeciwników jakby nie istniały? Magowie nie przerwanie atakują mnie przez nie swoimi zaklęciami, które swobodnie sobie do mnie przelatują, nawet gdy stoją w pokoju wyżej/niżej.

0 użytkowników
Do góry