Siema a więc gram sobie w returninga oczywiscie 2.0 gram na poziomie normalnym i chcialbym zadac wam pare pytan odnosnie rozgrywki uwielbiam gothica ale nie jestem mistrzem wiec dodatkowa dawka podpowiedzi mi sie przyda a wiec:
1jestem w 1 rozdziale praktycznie wiekszosc misji i wiekszosc mobow powybijana jestem nowicjuszem wody moje statystyki przedstawiaja sie +/- tak
zrecznosc-120 z itemkami
hp-prawie 700
mana-87
wyuczone wiekszosc rzeczy zwiazanych z zbieraniem trofeow z mobow jak patrzylem w profilu to brak mi 2 rzeczy zwiazanych ze smokami bodajze krew i cos jeszcze i 2 rzeczy ktore sa napisane po rosyjsku i nie za bardzo wiem czym sa
wyuczone robienie strzal i lukow a takze strzal magicznych (jeszcze nie robilem)
20 inteligencji
1 krag magii
okolo 60% poslugiwania sie lukiem
otwieranie zamkow
kradziez kieszonkowa
reszta typu sila itp nie ruszana
co o tym sadzicie? Poradze sobie w dalszych rozdzialach? Mysle, ze troche za duzo w dexa dodalem zwiekszanie many kosztuje bardzo duzo punktow i obawiam sie, ze moze byc z tym maly problem jak myslicie? Sa jeszcze jakies umiejetnosci na ktore powinienem poswiecic sp czy ladowac teraz wszystko jak leci w mane?
2 jak dokladnie dziala inteligencja? Wiem, ze musze miec jakastam ilosc aby zostac magiem lecz czy daje ona cos jeszcze?
3 pytanie nurtujace mnie a mianowicie jak sobie poradzic z trolami? Spotkalem jednego w khorinis zablokowalem go o sciane tak, ze moglem swobodnie w niego strzelac bez ryzyka ale zadaje mu raptem 5 obrazen majac 120 dexa... Jest na nie jakis sposob? Uzywanie wszystkich zwojow jakie mam na 1 trola tez nie wydaje sie swietnym planem raczej trzymam je na straznikow w jarkendarze bo lukiem im nic nie zrobie. Pytam glownie dlatego, ze do wytworzenia najlepszego poki co dostepnego luku potrzebuje wlasnie skory trola.
4 oplaca sie ruszac alchemie? Z tego co widze potki dexa daja raptem 1 skil obstawiam, ze z innymi jest podobnie
5 Czy miedzy jarkendarem a GD trzeba robic pustynie adanosa?
6 Jest to w zasadzie bardziej problem niz pytanie a mianowicie wedle tego co wyczytalem jezeli zaloze przepaske bractwa to baal orun powinien dac mi misje niestety nie bardzo chce ze mna gadac. Cos zle robie czy moze to przez to, ze dolaczylem juz do bractwa?
7 Mateo nie chce mi dac zadnej misji ani tej z jubilerstwem ani nawet tej podstawowej misji z odzyskaniem zlota od grity mam z nim tylko opcje handlu...
8 ostatnie pytanko czy macie jeszcze dla mnie jakies podpowiedzi jako przyszlego maga wody?
z gory dziekuje ^-^