[AB] Dyskusja na temat modyfikacji 410755 1735

O temacie

Autor Maciuś

Zaczęty 28.01.2018 roku

Wyświetleń 410755

Odpowiedzi 1735

miqku

miqku

Użytkownicy
posty34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jao dzięki wielkie

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Czy poziom trudności "Koszmar" z AB, równa się poziomowi gry "Trudny" z podstawowego Returna 2.0?
2. W ustawieniach poziomu trudności "Gothic", jest opcja % przelicznika złota. Nie za bardzo wiem, który najlepiej ustawić, aby rozgrywka była zbalansowana. Pomożecie?

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Złota jest w Returnie, a zwłaszcza w AB tyle, że złoto to jest ostatnie z twoich zmartwień, z każdego byle jakiego bandyty których możesz sobie spokojnie zajebać z Laresem, wypada koło 30 sztuk złota, z tych mocniejszych hersztów to po 300, do tego opychasz kielichy, perły i inne muszle Halvorowi i nawet bez zostania czeladnikiem masz opcję by całkiem spoko zarobić. A jak zostaniesz czeladnikiem Harada to już w ogóle piekła nie ma, bierzesz śpiwór i grindujesz na złożu żelaza do usranej śmierci.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Dexs

Dexs

Użytkownicy
posty41
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie wiem gdzie zadać pytanie więc dodam tutaj.

Jeśli wgrałem texturepack Replacer to mogę sobie później zmienić texturepack na jakiś inny?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Jeśli współgra z samym Returnem to owszem

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Dexs

Dexs

Użytkownicy
posty41
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A możesz polecić jakieś najlepsze texturepacki które nic nie popsują?
Nie wiem jak ten co jest podany w linkach od excluded, jest on dobry ? jak go wrzucić żeby wszystko było dobrze i nie było jakiś utraconych albo nie pokazujących się textur.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
W sumie to jest tylko ten jeden i proszę nie rób  z siebie idioty tego nie da się zepsuć tu nie ma żadnej filozofii kopiuj wklej i działa no litości

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Dexs

Dexs

Użytkownicy
posty41
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
nie chodzi o to że ja mogę coś popsuć, grając kiedyś w returninga ale bez AB nie miałem wszystkich textur w eq więc dlatego pytam

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Nigdy nie miałem z tym żadnego problem tej natury ale ja zawsze gram bez dx-a w wielu przypadkach to przez niego są problemy.

Cysio12

Cysio12

Użytkownicy
posty7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam, mam taki problem a mianowicie jak chce wczytać grę to ona się crashuje i nic nie mogę zrobić, muszę wyłączać grę w menedżerze zadań, zaczynam nową grę normalnie i w momencie kiedy zębacz na poczatku mnie zabije i chce wczytać to tak się dzieje, proszę o pomoc. Czy mozliwe jest że problem tkwi w tym że nie zainstalowałem Changelog moda? lub nie dałem Patcher 4GB? Wszystko zrobiłem w procesie instalacji jak trzeba, jedynie nie zaktualizowałem tej biblioteki.Pozdrawiam Pisze tu bo nigdzie indziej jak pisze w odpowiednim temacie to nikt nie odpisuje

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
Witam, mam taki problem a mianowicie jak chce wczytać grę to ona się crashuje i nic nie mogę zrobić, muszę wyłączać grę w menedżerze zadań, zaczynam nową grę normalnie i w momencie kiedy zębacz na poczatku mnie zabije i chce wczytać to tak się dzieje, proszę o pomoc. Czy mozliwe jest że problem tkwi w tym że nie zainstalowałem Changelog moda? lub nie dałem Patcher 4GB? Wszystko zrobiłem w procesie instalacji jak trzeba, jedynie nie zaktualizowałem tej biblioteki.Pozdrawiam Pisze tu bo nigdzie indziej jak pisze w odpowiednim temacie to nikt nie odpisuje

Sam sobie odpowiedziałeś  na wlasne pytanie, zaistaluj jak trzeba a nie kombinujesz i omijasz 4gb patch i aktualizacje bilbiotek, jaki był w tym sens? uruchom na wszelki wypadek gothica jako admin i ustaw zgoność na windows xp

Nie wierzę w żadnego Boga, bo nie muszę. Życie mnie nauczyło że w życiu liczą się dwie wartości, więzi i marzenia.
Kosmos jest ogromny, a my jesteśmy tylko pyłkiem na tle miliardów innych istot żywych, bo sądząc że jesteśmy jedyną inteligentną cywilizacją z jednym słusznym Bogiem we wszechświecie, tylko dajecie oznakę ogromnej ignorancji i głupoty.

Grasant

Grasant

Użytkownicy
posty82
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Polecam nowe opcje dialogowe z raulem. Nieźle napisane, idzie się przy tym uśmiechnąć :)

Avallachowy Psimek

Avallachowy Psimek

Użytkownicy
posty35
Propsy2
Profesjabrak
  • Zbanowany
Zgadzam się! Dzisiaj te dialogi widziałem i na prawdę propsy za to. Chyba jedyne dialogi w AB które szanuje.

Post połączony: 2020-05-27, 17:38
UWAGA!!! bardzo ważna rzecz! Jeśli starasz się zrobić wszystkie dostępne zadania w grze, to przede wszystkim nie ucz się  walki bronią po wyżej 30% dopóki nie pogadasz z Cordem, bo potem nie zleci ci zadania "sztuka walki" tylko automatycznie się zgodzi, ale w dzienniku nie będziesz miał tego questa. Przez takie coś zaczynam gre na nowo bo mam ból dupy o to jedno zadanie. Poza tym jak zaczniesz robić questa dla tego pirata Grega z jego skarbami, to zrób to koniecznie od razu!!!! Później przez przypadek możesz sprzedać coś Halvorowi i możesz mieć problem żeby ukończyć ten "mini quest".  Szkoda że w tej solucji nie było o tym żadnych informacji.. Ech...

reveen

reveen

Użytkownicy
posty29
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pytanko, czy nie są to aby wasze tekstury? Wyglądają bardzo podobnie do Waszych ... Nie wiem czy się z Wami kontaktowali

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Hej mam chłopaki ogromy problem, kupiłem nowego lapka z win10 i GTX 1050, zainstalowałem g2 i nk gra działą gdy doinstaluje fixy gothich2_fix2.6.00-rev2 i playerkit, sprawdzałem gra odpala na tym podstawowym g2i nk bez problemu filmiki z intra i w grze działają, włącza się rozmowa z xardasem da się grać jest ok, ale po instalacji RETURNINGA 2.0 i AB niestety przestaje działać, tzn jeśli odpali się intro to jest tylk oczarny ekran i słychać troche muzyki z intra i czarny ekran i nic... pomaga tylko alt+crtl+del aby to wyłaczyć, choć czasem włącza się gra bez początkowego intra i pokazuje się głowne menu, i niby działa mogę ustawić opcje i wszystko, ale gdy włączam nową gre wybieram poziom trudności i naciskam przycisk "ROZPOCZNIJ GRĘ" to wtedy nic się nie dzieje, po prostu jakby freez, a powinien wyskoczyć pasek ładowania gry, a nie ma nic, pomaga znów tylko crtl+alt+del...
ALE, gdy zainstaluje Directx 11 do gothicha to wtedy znów wszystko działa, działa intro, i gra się normalnie włącza, ale nie chce grać z dx11 bo wtedy strasznie lapek się grzeje, nie wiem czemu na czystym RETURNIE i ab nie działa, ale jeśli ktoś ma jakis pomysł to proszę o pomoc ( windows 10 )  na win 7 nie miałem tego problemu,  instalowałem systempacka 1.8 ale nie pomógł nie wiem w czym leży problem... chyba za głupi jestem bo dostaje downa powoli już z tym ;/  może ktoś dopomoże.

Post połączony: 2020-07-01, 15:22
Dobra generalnie poradziłem sobie udało mi się dobrze skonfigurować tego DX11.

W zasadzie fajnie się gra na tym dx11, tylko bezi wygląda na tej lepszej grafie jakby miał jakąś chorobę skóry :P

Siwy2235

Siwy2235

Użytkownicy
posty63
Propsy3
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Witam wszystkich.

Mam problem z płynnością Ret. 2.0 ab.
Konfiguracja sprzętową.
Intel core i7 8 generacji (8x,2.7 GHz)
NVidia 1080 gtx (8gb)
32 gb ram
Gra zainstalowana na HDD

Problem wygląda tak. Mam dx11 dopakowany. Gra odpala się na karcie nVidia. Cienie i wszystko włączone. W khorinis mam wstępnie 15-20 fps (!!!!!). Po 20-30 min rozgrywki fps w mieście spada do 8... Poza miastem fps 150 ale ścinki są.
Po wyłączeniu wszystkich ustawień w dx11 fps w mieście rośnie do 40. Po pół godziny gry mam znowu 10-12. Konieczny reset gry. Tragedia jakaś. Widziałem sporo streemow z gry. Nikt praktycznie nie resetuje gry co pół godziny. A poza tym w mieście i poza nim mają ładna płynną rozgrywkę.
Qrwa nie chce mi się wierzyć że mam sprzęt za słaby. Masakra jakaś, nie idzie grać.
Pomoże ktoś?.
Dodam że mam dograny patch 4 gb

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Ja mam nvidia 1050 i jest wszystko dobrze, powiedz jakiej wersji DX11 używasz?

set1213

set1213

Użytkownicy
posty43
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Powitać,

Mam takie zagadnienie. Otóż zainstalowałem modyfikację, rozpocząłem nową grę i... użyłem kodów. Podniosłem statystyki. Zapisałem i opuściłem grę, żeby znaleźć kody na przedmioty. Chciałem sobie popatrzeć na pancerze, broń i takie tam - po to podnosiłem statystyki. Ot, zwykła ciekawość. No i po wczytaniu postać miała ogromną głowę. Zabawna sprawa. I tu pytanie: czy to efekt użycia kodów? Zdaje się, pewności jednak nie mam, że różne kary są, gdy ktoś kodami próbuje ożywiać postać lub przenosić się do innych lokacji przed czasem ich odblokowania (z tym drugim szkoda, bo pooglądałbym co tam jest a nie mam ochoty grać).

Ej, zanim ktoś się rzuci z hejtem i wyzwie mnie od je... "cziterów" lub zastosuje tego typu "rakowe" zagrywki, czy po prostu postanowi dać wykład pod tytułem "Dlaczego kody są złe"... Nie zamierzam grać. To czysta ciekawość. Głównie kwestia wyrobienia sobie opinii o społeczności.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Jak chcesz mieć opinie o społeczności  to nie musisz grac fakt, nie musisz nawet kodów używać styka zapytać, społeczność tej modyfikacji to jeden wielki jebany rak jak i ogólnie goticzka trzymaj się od tego z daleka i tyle

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Powitać,

Mam takie zagadnienie. Otóż zainstalowałem modyfikację, rozpocząłem nową grę i... użyłem kodów. Podniosłem statystyki. Zapisałem i opuściłem grę, żeby znaleźć kody na przedmioty. Chciałem sobie popatrzeć na pancerze, broń i takie tam - po to podnosiłem statystyki. Ot, zwykła ciekawość. No i po wczytaniu postać miała ogromną głowę. Zabawna sprawa. I tu pytanie: czy to efekt użycia kodów? Zdaje się, pewności jednak nie mam, że różne kary są, gdy ktoś kodami próbuje ożywiać postać lub przenosić się do innych lokacji przed czasem ich odblokowania (z tym drugim szkoda, bo pooglądałbym co tam jest a nie mam ochoty grać).

Ej, zanim ktoś się rzuci z hejtem i wyzwie mnie od je... "cziterów" lub zastosuje tego typu "rakowe" zagrywki, czy po prostu postanowi dać wykład pod tytułem "Dlaczego kody są złe"... Nie zamierzam grać. To czysta ciekawość. Głównie kwestia wyrobienia sobie opinii o społeczności.

Nie nie, to co zrobiłeś nie było złe czy noobskie, masz prawo sobie sprawdzić co chcesz itp.
Ale wiesz z czym dałeś dupy? trzeba było takie testy robić na osobnym sejwie, a nie zapisywać wszystko na swój główny zapis... trzeba było na innym slocie zapisać bo... od tego one są, także to niestety twój błąd, musisz grać od nowa jeśli chcesz by było normalnie, i na przyszłość już przynajmniej się nauczysz jak robić takie "testy"

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry