Hej mam chłopaki ogromy problem, kupiłem nowego lapka z win10 i GTX 1050, zainstalowałem g2 i nk gra działą gdy doinstaluje fixy gothich2_fix2.6.00-rev2 i playerkit, sprawdzałem gra odpala na tym podstawowym g2i nk bez problemu filmiki z intra i w grze działają, włącza się rozmowa z xardasem da się grać jest ok, ale po instalacji RETURNINGA 2.0 i AB niestety przestaje działać, tzn jeśli odpali się intro to jest tylk oczarny ekran i słychać troche muzyki z intra i czarny ekran i nic... pomaga tylko alt+crtl+del aby to wyłaczyć, choć czasem włącza się gra bez początkowego intra i pokazuje się głowne menu, i niby działa mogę ustawić opcje i wszystko, ale gdy włączam nową gre wybieram poziom trudności i naciskam przycisk "ROZPOCZNIJ GRĘ" to wtedy nic się nie dzieje, po prostu jakby freez, a powinien wyskoczyć pasek ładowania gry, a nie ma nic, pomaga znów tylko crtl+alt+del...
ALE, gdy zainstaluje Directx 11 do gothicha to wtedy znów wszystko działa, działa intro, i gra się normalnie włącza, ale nie chce grać z dx11 bo wtedy strasznie lapek się grzeje, nie wiem czemu na czystym RETURNIE i ab nie działa, ale jeśli ktoś ma jakis pomysł to proszę o pomoc ( windows 10 ) na win 7 nie miałem tego problemu, instalowałem systempacka 1.8 ale nie pomógł nie wiem w czym leży problem... chyba za głupi jestem bo dostaje downa powoli już z tym ;/ może ktoś dopomoże.
Post połączony: 2020-07-01, 15:22
Dobra generalnie poradziłem sobie udało mi się dobrze skonfigurować tego DX11.
W zasadzie fajnie się gra na tym dx11, tylko bezi wygląda na tej lepszej grafie jakby miał jakąś chorobę skóry