[AB] Dyskusja na temat modyfikacji 430489 1735

O temacie

Autor Maciuś

Zaczęty 28.01.2018 roku

Wyświetleń 430489

Odpowiedzi 1735

darek0100

darek0100

Użytkownicy
posty287
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie jest kamień druidów (teleport) do Khorinis?

JDOrka

JDOrka

Użytkownicy
posty42
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@darek0100 Na rynku, pod drzewem, niedaleko stoiska Sary.

darek0100

darek0100

Użytkownicy
posty287
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy

RDK

RDK

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie mogę oddać Salandrilowi "orkowych pomyji" mimo że quest mam rozpoczęty i mam je w eq, jest tylko opcja handlu. Jest to dość problematyczne, bo blokuje mi to nie tylko zadanie z Gallahadem lecz również fabularke (nie mogę wsadzić Fernando do więzienia) pomocy :D

PS. Czy jeśli oddałem już rekomendacje od Fernando do Gallahada, a nie mam ukończonego questa z rekomendacjami (z tego powodu co opisałem wyżej) to czy mogę go wsadzić do więzienia ? Będę mógł skończyć questa Gallahada mimo to ?

Buub

Buub

Użytkownicy
posty302
Propsy53
  • Użytkownicy
Masz mu oddać orkową miksturę z orka, który respi się niedaleko bramy Khorinis z Miką. Nie możesz go wsadzić dopóki nie pomożesz Galahadowi wrocić do ratusza.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Zgadza sie, chodzi o orkową miksturę, a nie o orkowe pomyje.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@Buub Coś się zmieniło w AB? W zwykłym Returnie wystarczyło oddać Gallahadowi list od Fernanda, ale na AB tego nie sprawdzałem. Ogólnie jedyny moment, kiedy Fernando w więzieniu psuje misję, to ten, kiedy dajemy ten list Gallahadowi. Nie sprawdziłem tego, a akurat i tak misję Gallahada skończyłem jeszcze przed zdobyciem dowodów na Fernanda, ale na R2 czystym tak to działało.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Z fernandem, Galahahdem i więzieniem ogólnie nic się nie zmieniło od najstarszych wersji Returna, także pierw robimy misje dla gallahada a potem pakujemy fernando do paki i git majonez.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Zmieniło się, bo w najstarszych wersjach wystarczyły 3 listy. :D

You didn't grow.
You didn't improve.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Zmieniło się, bo w najstarszych wersjach wystarczyły 3 listy. :D

No tak, ale to w stosunku do zadania gallahada, a sprawa się tyczy fernanda i kiedy go do paki wrzucić :D

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
No, a wtedy można to było olać, bo list Fernanda był w ogóle niepotrzebny :D
Ale rozumiem, o co chodzi. Tym niemniej wystarczy, że oddamy list Fernanda Gallahadowi, wtedy już można wsadzić go do paki.

You didn't grow.
You didn't improve.

JDOrka

JDOrka

Użytkownicy
posty42
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zastanawia mnie trochę i jednocześnie smuci fakt, iż Rosjanie karzą mnie(bo inaczej tego nazwać nie mogę) za umiejętność gry w Gothica. Mówię tu o bossie koszmaru Kruka po 3 zagadkach, aby zbyt nie spoilerować.

Spędziłem trochę czasu, aby nauczyć się walczyć tak aby praktycznie nigdy nie dać się uderzyć. Jak wynagradzają mi to twórcy? Dają walczącemu wręcz bossowi umiejętność spuszczenia mi na głowę deszczu ognia czy innego spella, bez żadnej animacji ani ostrzeżenia, czym forsują mnie do ucieczki i potowania.

Rozumiem, że walka z bossem 1v1 na miecze może być nudna. Rozumiem, że chcą ją urozmaicić. Nie narzekam na przyzywanie słabszych mobków, nie narzekałbym gdybym dodano mu umiejętności, których mam szansę uniknąć. Potrafili zrobić coś tak ciekawego jak druid zmieniający formy, a tu proszę, zaraz pożniej wrzucają bossa który sprawia, że odechciewa mi się tykać modyfikacji. Naprawdę, człowiek który jest za to odpowiedzialny nigdy więcej nie powinien mieć dostępu do designu przeciwników.

Jeśli jest na forum ktoś, kto mógłby mi uargumentować jakoś decyzję twórców, to prosiłbym o wypowiedź, bo naprawdę chciałbym skończyć moda, ale gdy któryś raz z rzędu ginę od losowego deszczu ognia, na który nie mam żadnej kontry, to jedyne co mam w głowie to życzenia bolesnej śmierci dla autora tej bzdury.

Bartczenkooo

Bartczenkooo

Użytkownicy
posty129
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ej wie ktos może jak to jest z kosturami dla magów czy jest możliwość wybrania sb kostura pod 1h lub 2h czy od razu mamy 2h. Pamiętam że w returning rebalance 1.3.2 mogliśmy wybrać, czy nadal tak jest?

WhiskasReturn

WhiskasReturn

Użytkownicy
posty213
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy

JDOrka

JDOrka

Użytkownicy
posty42
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@WhiskasReturn Właśnie nie - zagrałem sobie na "Gothicu" aby nacieszyć się grą, a mimo to frustruję się nowym lochem(już pomijam to, że odebrali mi możliwość zapisywania wszędzie, mimo iż wyraźnie tę opcję mam zaznaczoną w opcjach, ale najwidoczniej nie odnosi się ona do nowości).

WhiskasReturn

WhiskasReturn

Użytkownicy
posty213
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@JDOrka Jak masz ustawione alternatywne AI to je wyłącz.

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Bartczenkooo są za to miecze magiczne pod 1h, mogą być one słabsze od kosturów, choć nie zawsze, bardzo dobry miecz wypada z Hoshkara z ŚŚ, dopiero kostur ze szponu beliara z dodatkiem duszy Senyaka jest lepszy. Pierwsze takie miecze możesz kupić u Gallahada.

Pół litra na dwóch jest dobre kiedy jedna osoba nie pije

Bartczenkooo

Bartczenkooo

Użytkownicy
posty129
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Bartczenkooo są za to miecze magiczne pod 1h, mogą być one słabsze od kosturów, choć nie zawsze, bardzo dobry miecz wypada z Hoshkara z ŚŚ, dopiero kostur ze szponu beliara z dodatkiem duszy Senyaka jest lepszy. Pierwsze takie miecze możesz kupić u Gallahada.
ale te mieczyki są pod manę ??? bo chciałbym iść pod maga i walczyć bronią 1H bo 2H jest słaby na początku, czyli mówisz że można próbować z tymi magicznymi mieczami?

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No tak są pod manę i biją obrażeniami od magii (choć nie pamiętam czy te pierwsze też) i dodają inteligencję.
Myślę, że warto spróbować, choć jeśli dostaniesz za zaginionego brata kostur 2h a nie 1h to nie zabij mnie :D ale to już dalszy etap gry :D

Pół litra na dwóch jest dobre kiedy jedna osoba nie pije

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Chyba w lokacji z zaginionym bratem z jakiegoś wcześniejszego bossa wypada mieczyk pod manę, ale mogę się mylić.

You didn't grow.
You didn't improve.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry