Zastanawia mnie trochę i jednocześnie smuci fakt, iż Rosjanie karzą mnie(bo inaczej tego nazwać nie mogę) za umiejętność gry w Gothica. Mówię tu o bossie koszmaru Kruka po 3 zagadkach, aby zbyt nie spoilerować.
Spędziłem trochę czasu, aby nauczyć się walczyć tak aby praktycznie nigdy nie dać się uderzyć. Jak wynagradzają mi to twórcy? Dają walczącemu wręcz bossowi umiejętność spuszczenia mi na głowę deszczu ognia czy innego spella, bez żadnej animacji ani ostrzeżenia, czym forsują mnie do ucieczki i potowania.
Rozumiem, że walka z bossem 1v1 na miecze może być nudna. Rozumiem, że chcą ją urozmaicić. Nie narzekam na przyzywanie słabszych mobków, nie narzekałbym gdybym dodano mu umiejętności, których mam szansę uniknąć. Potrafili zrobić coś tak ciekawego jak druid zmieniający formy, a tu proszę, zaraz pożniej wrzucają bossa który sprawia, że odechciewa mi się tykać modyfikacji. Naprawdę, człowiek który jest za to odpowiedzialny nigdy więcej nie powinien mieć dostępu do designu przeciwników.
Jeśli jest na forum ktoś, kto mógłby mi uargumentować jakoś decyzję twórców, to prosiłbym o wypowiedź, bo naprawdę chciałbym skończyć moda, ale gdy któryś raz z rzędu ginę od losowego deszczu ognia, na który nie mam żadnej kontry, to jedyne co mam w głowie to życzenia bolesnej śmierci dla autora tej bzdury.