[AB] Dyskusja na temat modyfikacji 432279 1735

O temacie

Autor Maciuś

Zaczęty 28.01.2018 roku

Wyświetleń 432279

Odpowiedzi 1735

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam dziwne odczucia co do tej wersji AB w porównaniu z Ret2.0 idzie łatwiej przez źle umieszczony loot. przykładowo korzystając z buga na przechodzenie przez ściany mogę szybkim lootowaniem wydobyć dość pokaźną ilość lootu z zielonych Starożytnych Skrzyń. Jeszcze nie będąc obywatelem obrobiłem za jej pomocą połowę Khorinis... dom Saturasa, Constantina i w porcie, jedynie w kilku miejscach na starcie krzyczeli żebym "poczuł podniecenie ze zbliżającej się podróży"

Nie umiejąc kowalstwa ani niczego z podobnych nauczyłem się z książki Zaawansowanych Technik Ostrzenia Oręża :D i robienia jakiś miksturek. Rada Zmieńcie kolor Starożytnych Skrzyń na pomarańczowy bo aż korci mnie podpierdalanie stuffu wszystkim i wszędzie.

Buub

Buub

Użytkownicy
posty302
Propsy53
  • Użytkownicy
Nikt Ci nie każe bugować i tego zabierać. Bez umiejętności ostrzenia zaawansowane techniki nic nie dają, tak przynajmniej było na starszych patchach. Z resztą w ogóle nie powinieneś mieć tego aż do 3 rozdziału. Wpierdziel się na statek jeszcze do kajuty kapitana i narzekaj.

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zluzuj poślady @Buub nie moja wina, że tak się da.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Zluzuj poślady @Buub nie moja wina, że tak się da.

Ale chwile, przecież będąc strażnikiem miejskim też się da obrobić każdą skrzynie w khorinis i każdego i nikt nic nie krzyczy.
Niby jesteś tylko obywatelem, ale o jakie skrzynie ci dokładnie chodzi, bo nie widziałem nigdzie w khorinis jakiś "OP" skrzyń, no może jedną obok lariusa ale ta skrzynia zabija.

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ale ja NIE jestem obywatelem :) dopiero co gadałem z Hanną o kupnie stroju i jeszcze go nie kupiłem bo łażę po mieście i obrabiam chaty. Na razie znalazłem dwie skrzynie, jedna pod domem Constantino a druga obok kramu z mięchem, wszystkie są na zielono ale za zamkniętymi drzwiami (dodatkowo wala się tam masę rzeczy na stołach itd), na razie nie znalazłem więcej takich skrzyń.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
@Keldorn
A już chyba wiem, jest taki jakby "ciemny zaułek" gdzie są zamknięte dwoje drzwi, schodkami w dół obok constantino, to tam yo?
Tylko ty tam wszedłeś używając klucza czy przebugowałeś się przez ścianę? :D

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Keldorn
A już chyba wiem, jest taki jakby "ciemny zaułek" gdzie są zamknięte dwoje drzwi, schodkami w dół obok constantino, to tam yo?
Tylko ty tam wszedłeś używając klucza czy przebugowałeś się przez ścianę? :D

Dokładnie tam, i tak przebugowałem się przez ścianę. Wystarczyło by tym skrzynią dać pomarańczowy kolor i już nie było by problemu :) bo jak pisałem wcześniej szybki loot jest lekko zbugowany.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Mhm rozumiem, ale tam powinno się dostawać w R1 czy w jakimś innym rozdziale?

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mhm rozumiem, ale tam powinno się dostawać w R1 czy w jakimś innym rozdziale?

Nie mam pojęcia bo dopiero co zacząłem przygodę z AB ale wg tego co napisano mi wyżej to chyba w 3 akcie dopiero powinienem się tam dostać albo po nauczeniu się otwierania zamków. Na prawdę, nie wiem.

WhiskasReturn

WhiskasReturn

Użytkownicy
posty213
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
R3, na 40 levelu dostajesz klucz od swojego mistrza, który otwiera te drzwi. Skrzynia nie jest zbugowana bo ma być otwarta jedynym bugiem jest to, że "wymaga" tego samego klucza co od drzwi. Jakbyś chciał, żeby była czerwona to byś musiał dostawać 2 klucze. Po prostu od ciebie zależy czy chcę ci się bugować i tak super dużo one nie dają.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem z pierścieniami, amuletami i pasem. Jak ściągnę któryś z nich, to nie mogę ponownie założyć, z wyjątkiem, że mogę mieć założony tylko jeden pierścień.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Mam problem z pierścieniami, amuletami i pasem. Jak ściągnę któryś z nich, to nie mogę ponownie założyć, z wyjątkiem, że mogę mieć założony tylko jeden pierścień.

Nie wiem czy to to, ale czy gdy aktualizowałeś spolszczenie to miałeś zdjęte te rzeczy właśnie?

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pomogło zrestartowanie gry.

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
Szybkie pytanko. Czy jest gdzieś wersja torrent do pobrania aktualnego rebalance? Wsensie podstawki... I czy jak AB spolszczone chce mieć, to czy muszę instalować spolszczony Ret 2.0 a poźniej robić spolszczenie AB?

A kolejne już bardziej pod samą grę... Wiadomo jak jest ostatecznie z dualami? Z czego nalicza im bonus? 1h czy 2h?

Bezio47

Bezio47

Użytkownicy
posty51
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Kyubie  jeśli chcesz mieć spolszczonego AB to z tego co wiem nie potrzebujesz spolszczać Ret 2.0 tylko od razu AB

JDOrka

JDOrka

Użytkownicy
posty42
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Z racji iż temat to dyskusja o modyfikacji, to zapytam tu gdyż jestem ciekaw opinii innych graczy.

Otóż zaczynając grę w AB najmocniej liczyłem na to, że twórcy popiszą się kreatywnością, i sprawią, że od mniej więcej połowy gry jedynymi naszymi przeciwnikami nie będą ożywieńcy. Niestety, jest tak nadal. W każdej praktycznie lokacji dodanej do podstawki cały czas walczymy z demonicznymi szkieletami. Naprawdę tak ciężko jest wprowadzić jakąkolwiek innowację? Moim zdaniem było to nudne do tego stopnia, że w lokacjach jak Świątynia Śniącego czy kopalnie w GD, nadużywałem buga z przemianą, aby owe szkielety mnie nie widziały i przechodziłem lokację jak najszybciej.

Może i przesadzam, ale może i też znajdzie się ktoś kto podziela moją opinię i jeszcze do tego miałby pomysł, czym owe szkielety zastąpić. Zapraszam do dyskusji.

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jest na pokładzie jakiś ekspert od GVE?
Na koszmarze denerwują mnie dwie rzeczy limitowany sen i problemy z zapisywaniem, resztę da się przeboleć. O ile limit snu udało mi się wyłączyć tak nie mogę sobie poradzić z zapisywaniem. Analizując save z poziomu gothic i koszmar znalazłem tylko jeden parametr który się różnił
RX_CANSAVECHECK
RX_CHECKSANSAVEPLACECOUNT
Ten drugi ma taką samą wartość na gothicu i koszmarze, czyli 0. Niestety zmiana nie robi żadnego efektu na koszmarze. Czy jest jakiś spec, który pomoże bez złośliwości?

WhiskasReturn

WhiskasReturn

Użytkownicy
posty213
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Keldorn Bez złoścliwości. Nikt ci nie pomoże, bo nikt nie wie jak to zmienić/nie da się.

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Keldorn Bez złoścliwości. Nikt ci nie pomoże, bo nikt nie wie jak to zmienić/nie da się.

To znaczy, że ktoś już się pytał/próbował czy to twoje spostrzeżenie? Pytam bo nie śledzę codziennie tematu AB

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Nie ma takiej możliwości

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry