[AB] Dyskusja na temat modyfikacji 431697 1735

O temacie

Autor Maciuś

Zaczęty 28.01.2018 roku

Wyświetleń 431697

Odpowiedzi 1735

Buub

Buub

Użytkownicy
posty302
Propsy53
  • Użytkownicy
@avebraz Wszystko, bo to jest oddzielna wersja gry. Instalujesz ją na czystego Returninga 2.0.
@Hearthstone No cóż, nie jest to jakiś znaczący bug. Broń dodali, w którymś z kwietniowych patchy, więc zapewne tego nie dopracowali w 100%.

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Ponoć mikstury w AB ulepsza się smoczą krwią ? To bardzo rzadki item w całej grze można zdobyć chyba 16 :) 14 z 7 smoków i 2 w Jarkendarze w skarbie :) Czyli będę mógł ulepszyć tylko 8 mikstur ? Da się jeszcze skądś zdobyć smoczą krew ?

W jednym z patchy ponoć zostały wprowadzone małe ogry czy tam małe smoki już nie pamiętam ale żadnego jak dotąd nie spotkałem? Zostały one usunięte w późniejszych wersjach czy po prostu spotkam później w grze ??

:D

Buub

Buub

Użytkownicy
posty302
Propsy53
  • Użytkownicy
8-9, jakoś tak. Nie da się, ale czyż to nie miła odmiana od durnego systemu mutagenów z podstawki gdzie trzeba było liczyć, czekać, odkładać mikstury. W AB jest prosta zasada, masz miksturę pij od razu - mając w pamięci tylko 1 miksturkę z jarka, i 5 w 4 rozdziale.
Chodzi Ci o te stworki "Drake"? Pełno ich jest w GD i trochę na pustyni + wzmocnione wersje są w Dolinie Cieni i dungeonie Zaginiony Brat. Małych ogrów nie widziałem.

Ari88

Ari88

Użytkownicy
posty50
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Ari88

Alternatywny Balans
#583 2018-07-26, 17:28(Ostatnia zmiana: 2018-07-26, 18:19)
obrazenia od duali w ab zaleza od sily czy zrecznosci? bo nie wiem czy jako łucznik na drugi styl miec duale czy te włócznie

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
O co chodzi w zadaniu broń arcymistrza czy jakoś tak od Ramireza ? Mam okraść Rączkę ? Ale nie mam opcji kradzieży ?

Chris Moltisanti

Chris Moltisanti

Użytkownicy
posty88
Propsy12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Masz za mało zręczności, trzeba jej mieć chyba ponad 150 albo i 200.

Ogólnie jedyny minus AB jest taki że twórcy nie ogarnęli chyba jak się w to gra zanim wprowadzali zmiany. W GD jeszcze bardziej dowalone potwory przez co większość rzeczy się po prostu przebiega zamiast sobie powoli wyczyścić jak w zwykłym 2.0. No i Poszukiwacze fajni. Biją ponad 1k blast wave nie doliczając obrażeń od upadku, a w niektórych sytuacjach wychodzi ze 2 razy tyle bo oneshotują moją postać. Ewentualnie jest zbugowane naliczanie tych obrażeń, tak jak w wielu czarach (boom gloom u Nekro który potrafi zadać 3 razy wiecej obrażeń niż powinien, kto grał to pewnie wie o co chodzi) Paladyn 1h+tarcze to nadal tortury, ŁS nadal przegięty. Mogliby coś z tym zrobić.

Buub

Buub

Użytkownicy
posty302
Propsy53
  • Użytkownicy
250 zręczności trzeba. No i dobrze że wzmocnili stworki w Gd. Zmusza to do maksymalnego wzmocnienia po Jarku, i zapewniam cię ze się da czyścić niemal wszystko. Wkurzać może natomiast że nie są konsekwentni. Są lokacje do których mamy dostęp po gd a moby w nich słabe że szok. Spróbuj zmienić ai potworów, może ci bardziej przypadną poszukiwacze do gustu. Twórcy gry też chcieli żeby na początku unikać poszukiwaczy. Więc tą decyzję w ab jak najbardziej popieram. Czary nekromanty mogą się powielić, taki jest ich dodatkowy efekt. Na tarczach się nie znam, a ŁS przegięty czym?

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
@Buub
250 zręczności wymagane :O Niewykonalne mam dopiero 60 i to z samej kradzieży kieszonkowej :) Czy jest możliwość zdobycia z bonusów 170 zręki ?

@Chris Moltisanti
Potwory w Gd trudne albo żartujesz albo słabo postać rozwijałeś. Ja w zbroi Paladyna ( Ta którą się kupuje za 4000 od Engora) i mieczem 2h (zemsta królowej Anny 220dmg) Niszczę wszystko w GD smocze zębacze , Drake,  orków, ogniste jaszczury , trolle . Powiedziałbym ze jest łatwiej niż w zwykłym R2.0 ale to może dlatego że w czystym R2.0 nie miałem ta mocnego miecza na ty etapie). Do 3 rozdziału jeszcze nie dotarłem więc nie wiem jak wygląda walka z poszukiwaczami :)

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@Hearthstone skad ogarnac ten miecz krolowej anny?

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Karta Graficzna -GTX 970 MSI
Pamięć Ram - 16GB
https://steamcommunity.com/id/templartitan/

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ

Maciuś

Alternatywny Balans
#589 2018-07-27, 16:16(Ostatnia zmiana: 2018-07-27, 16:33)
Gra ktoś w AB jako paladyn z mieczem jednoręcznym + tarczą? Jak wygląda taka rozgrywka?

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
@Hearthstone skad ogarnac ten miecz krolowej anny?

Spoiler
W AB dodali Kapitana Teacha Czarnobrodego jako bossa. Boss się pojawia jak wykopiesz skarb w Jarku ten do którego trzeba z góry zeskoczyć obok świątyni z zombiakami. Za jego pokonanie wypada ten miecz swoją drogą ciekawe że miecz ma nazwę statku Czarnobrodego :D

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Masz za mało zręczności, trzeba jej mieć chyba ponad 150 albo i 200.

Ogólnie jedyny minus AB jest taki że twórcy nie ogarnęli chyba jak się w to gra zanim wprowadzali zmiany. W GD jeszcze bardziej dowalone potwory przez co większość rzeczy się po prostu przebiega zamiast sobie powoli wyczyścić jak w zwykłym 2.0. No i Poszukiwacze fajni. Biją ponad 1k blast wave nie doliczając obrażeń od upadku, a w niektórych sytuacjach wychodzi ze 2 razy tyle bo oneshotują moją postać. Ewentualnie jest zbugowane naliczanie tych obrażeń, tak jak w wielu czarach (boom gloom u Nekro który potrafi zadać 3 razy wiecej obrażeń niż powinien, kto grał to pewnie wie o co chodzi) Paladyn 1h+tarcze to nadal tortury, ŁS nadal przegięty. Mogliby coś z tym zrobić.
Narzekanie na potwory kiedy jest tyle opcji wyboru ich siły i hp... Ustawiłem 150 % hp i siły i jest łatwo, przy 10 punktach nauki na lvl.

Psalm 19
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

reveen

reveen

Użytkownicy
posty29
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Rozpoczynam swoją przygodę z AB i zastanawiam się kim zagrać :P Myślałem nad magiem. Jak wypada mag wody w porównaniu do nekromanty albo maga ognia? Doradźcie coś :D

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Maciuś

Alternatywny Balans
#593 2018-07-27, 17:51(Ostatnia zmiana: 2018-07-27, 19:31)
Rozpoczynam swoją przygodę z AB i zastanawiam się kim zagrać :P Myślałem nad magiem. Jak wypada mag wody w porównaniu do nekromanty albo maga ognia? Doradźcie coś :D
Graj tym na kogo masz ochotę. Później zagrasz kim innym :)
Jak to jest z tym ulepszaniem miksturek smoczą krwią? Można ulepszać wszystkie? Mamy np. taką miksturkę od constantino za 10000 dającą 2 do siły i zręczności oraz 5 do many.

Psalm 19

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy

aktualnie robie maga wody, nowicjusza na razie mam ale za niedlugo awans więc bede pisal na biezaco. Gralem Magiem Ognia i Nekro, i M.Ognia jest OP.

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa

Hearthstone

Alternatywny Balans
#595 2018-07-28, 20:17(Ostatnia zmiana: 2018-07-29, 11:59)
W jednej z aktualizacji do AB było mowa o ulepszeniu miecza Wola Robara ? Jak to zrobić ? Chodzi o zwykłe naostrzenie ?

Post połączony: 2018-07-29, 11:59
Jak zabić poszukiwaczy w obozie Dextera są banalni do pokonania problemem jest ich czar który odrzuca, nie jestem wstanie go przerwać i ma duży zasięg. W zwykłym R2.0 ten czar odrzucał na małą odległość ale na AB wywala mnie pół mapy dalej. Jak ich pokonać bo już nie mam pomysłu na dystans to praktycznie nic im nie robię (20dmg) Z bliska mam ich na 4-5 hitów ale ten czar odrzucający to przegięcie :/ Ktoś ten czar po alkoholu robił czy co

Chris Moltisanti

Chris Moltisanti

Użytkownicy
posty88
Propsy12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gra ktoś w AB jako paladyn z mieczem jednoręcznym + tarczą? Jak wygląda taka rozgrywka?

Ciężko. Właśnie specjalnie gram takim buildem bo lecąc po 2h to też mogę powiedzieć że wszystko łatwe - i jest to prawda. Ogólnie to jeżeli jakimś cudem nie wbijesz 250 siły na tarczę paladyna w 3 rozdziale to zdechniesz w męczarniach. AB wywalił też bonus HP z tej tarczy a był całkiem ładny w R2.0. Ogólnie te tarcze to pierdoła która ułatwia rozgrywkę w 1 rozdziale, potem już nie ma takiego znaczenia aż nie zdobędziesz naprawdę dobrych tarcz. Co do Poszukiwaczy to nadal obstawiam że jest tam bug w naliczaniu dmg, poza tym na 60% w tarczach nadal nie mogę zablokować blast wave. Kolejny bug? Nie wiem, ale te walki z Poszukiwaczami wyglądają jak Benny Hill w świecie fantasy. Może w ogóle nie da się tego blokowac, może trzeba mieć skilla magic shield.  To nawet nie utrudnia rozgrywki specjalnie, po prostu strasznie ją wydłuża.

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa

Hearthstone

Alternatywny Balans
#597 2018-07-29, 13:20(Ostatnia zmiana: 2018-07-29, 13:29)
@Chris Moltisanti

Mam 3 rozdział a właściwie początek :) Mam ponad 3k HP i uświęconą zbroję Paladyna więc poszukiwacze swoimi zaklęciami co najwyżej mnie łaskotają :) Problemem jest czar którego używają jak się do nich blisko podejdzie , małe mi to obrażenia robi ale za to odrzuca na ogromne odległości co jest irytujące bo więcej HP tracę od upadku niż od zaklęć . 250 siły spokojnie można wbić , samych bonusów jest od groma :) Ja jak pisałem początek 3 rozdziału a już mam 270 siły i jeszcze 11 mikstur siły zostało 26 ciast siły, 32 smocze korzenia i 64 szczawie  + kilka tabliczek więc spokojnie koło 400 wyciągnę :)

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@Hearthstone Nie wiem czy to zadziała w środku gry, ale powinieneś włączyć alternatywne AI przeciwników, wtedy Poszukiwacze zamiast czaru odrzucania będą używać kosturów w walce wręcz.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Maciuś

Alternatywny Balans
#599 2018-07-29, 16:25(Ostatnia zmiana: 2018-07-29, 16:36)
Oczywiście, że zadziała, tak jak ze zmianą kradzieży kieszonkowej.

Psalm 19

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry