[AB] Dyskusja na temat modyfikacji 442142 1735

O temacie

Autor Maciuś

Zaczęty 28.01.2018 roku

Wyświetleń 442142

Odpowiedzi 1735

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
do 1000 pkt many kazdy pkt many kosztuje 1 pn.  Ale żeby osiągać kolejne kręgi to musisz np. mieć na IV krąg magii 600 pkt many. Mi osobiście gra się lepiej niż w zwykłym returnie - a też gram Magiem Ognia ale na poziomie Gothic.

Its Mre

Its Mre

Użytkownicy
posty258
Propsy16
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Gdzie jest klucz do skrzyni w obozie goblinów na pustyni?

bcklvr

bcklvr

Użytkownicy
posty109
Propsy15
Profesjabrak
  • Użytkownicy

bcklvr

Alternatywny Balans
#342 2018-05-03, 10:53(Ostatnia zmiana: 2018-05-03, 11:03)
@Its Mre  Czyli już zabiłeś gobliny? Do nich trzeba wejśc z założonym goblińskim totemem (chyba 2 działają, ale nie jestem pewien). Jeden na pewno Ci daje goblin, którego spotkasz niedaleko starej wieży Xardasa w GD. jak stoisz twarza do wejscia do jego wieży, to na prawo powspinaj się po skałkach i go spostkasz, zaatakujesz go i on da Ci questa jeśli dobrą linię dialogową wybierzesz. Zwój znajdziesz z tego co pamiętam właśnie w tej wieży Xardasa. W zamian za wygnanie goblina da Ci totem.
jak wejdziesz z totemem założonym do tych goblinów w pustynii adanosa, to zagadasz z bossem goblinów i da Ci questa żebyś przyniósł jakas statuetka. Ma ja boss goblinów który będzie pod tym ogromnym kamieniem (tam gdzie quahodrona spotykasz w V rozdziale). No i oddasz statuetke goblinowi i da Ci klucz.

Post połączony: 2018-05-03, 10:58
@Wonsz No magowie są OP. ja grałem nekromantą na Gothic i 150% siły i zdrowia potworów i może z paroma bossami miałem problem, a grając wojownikiem jest to troszkę trudniejsze... te uczenie się many jest przyjemniejsze, do tego da się bez problemu mieć czary 4 kręgu np w III rozdziale o ile masz chyba 800 many, więc... dobrze rozbudowaną postacią i eksloprując dobrze teren można ominąć nawet naukę czarów 3 kręgu i od razu mieć op spelle :D No ale poziom nightmare bez zapisów... no trzeba mięć nie lada umiejętności uciekania, wywoływania ze stada pojedynczych mobów itd. albo po prostu nadludzką cierpliwość :D
aa. no i możliwość nauczenia się chyba dla każdego maga blast wave u Gallahada... mega pożyteczne na przełomie 2-4 rozdziału

Its Mre

Its Mre

Użytkownicy
posty258
Propsy16
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
A coś ciekawego jest w tej skrzyni? Bo już za późno na gadanie że tak to ujmę xDD

Harwing

Harwing

Użytkownicy
posty229
Propsy38
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jest tam pierścień dający 300hp z takich ciekawszych rzeczy. :P

Its Mre

Its Mre

Użytkownicy
posty258
Propsy16
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Trochę szkoda ale przeżyję XD

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W zasadzie to ominiecie czarów III kręgu dla magów i przejście do IV kręgu jest jedną z podstawowych taktyk w AB. Ba, w IV rozdziale można mieć już VI krąg magii ale trzeba mieć na koncie 1,2 k many.

chowder123

chowder123

Użytkownicy
posty56
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam dziwny problem na pustyni Adanosa. Tak jakby wyparowała mi prawa strona rune tiles potrzebna do otwarcia Świątyni Prawdy. Zdobywa się ją z tych mini śniących przed Świątynią, nie? A lewą stronę tworzy się z odłamków, które lecą z kamiennych tytanów?

@edit. Dobrze wyczytałem, że jedna z tych tabliczek leci z Imaraha czy jak mu tam?

bcklvr

bcklvr

Użytkownicy
posty109
Propsy15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak, leci z Imaraha. też się nad tym głowiłem jakiś czas aż ktoś mi tu napisał :D @chowder123

chowder123

chowder123

Użytkownicy
posty56
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Hehe :D jakaś dobra taktyka na tego gościa?

bcklvr

bcklvr

Użytkownicy
posty109
Propsy15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
a jakie masz eq i statystyki?

chowder123

chowder123

Użytkownicy
posty56
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Poradziłem sobie już :)

Its Mre

Its Mre

Użytkownicy
posty258
Propsy16
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Czyli żeby popchnąć wątek pustyni muszę zayebać imaraha?

Roman Reigns

Roman Reigns

Użytkownicy
posty138
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Its Mre

Its Mre

Użytkownicy
posty258
Propsy16
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Bedzie ciekawie XD da się go jakoś zbugować i z dystansowej? :P

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Wonsz

Alternatywny Balans
#355 2018-05-04, 18:42(Ostatnia zmiana: 2018-05-04, 19:11)
Panowie, coś schrzaniłem. Wrzuciłem oba vdfy do daty, AST.dll do systemu. Odpalam grę, mam ekran startowy Returninga z AB, gra się ładuje prawie do 99 % po czym wyskakuje Access Violation :F.
Podejrzewam fakt, że ściągałem od ruskich, a mam zangielszczoną wersję.

#edit
Już sobie poradziłem, ściągnałem ABscripts.vdf oraz AST.dll z WoGa, a pliczek ABdata.vdf mam od ruskich - chyba tak to powinno wyglądać, nie?
Btw. dając wszystkie możliwe ustawienia na jak najbardziej niesprzyjające łatwości rozgrywki wychodzi praktycznie nightmare, tyle że z możliwością zapisywania?

Its Mre

Its Mre

Użytkownicy
posty258
Propsy16
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Jakie itemy lecą z im'araha? Bo nie wiem czy go bić teraz czy później jak będę silniejszy

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Napisałem Ci jak go ubić, jest to łatwy boss. Bijesz go do czasu jak odpali aure, potem uciekasz, czekasz aż spuści deszcz ognia, bijesz go, odpala aure i tak w kółko, 0 filozofii

bcklvr

bcklvr

Użytkownicy
posty109
Propsy15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
u mnie jeszcze puszczał "howl of the abyss" taki biały promień, czesto 2 pod rzad co zadawalo 1,2-2k hp ;d do tego deszcz ognia, aure, no i te swoje czary bitewne + szkielety :D wiec jak sie ma mniej niz 2,5k hp to czasami jak z  dupy puscil te biale promienie to ciagle trzeba bylo respic hp do fulla :d

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
a ja sobie magiem stanalem przed drzwami i majac wyciagniety spell naciskalem a i d - postac biega na boki i nakurwiam w imaraha. Walka zajela mi moze 3 min.

Pytanie moze naiwne - czy jako mag ognia jest szansa zeby beliar dal mora ultaru?

0 użytkowników
Do góry