@Its Mre Czyli już zabiłeś gobliny? Do nich trzeba wejśc z założonym goblińskim totemem (chyba 2 działają, ale nie jestem pewien). Jeden na pewno Ci daje goblin, którego spotkasz niedaleko starej wieży Xardasa w GD. jak stoisz twarza do wejscia do jego wieży, to na prawo powspinaj się po skałkach i go spostkasz, zaatakujesz go i on da Ci questa jeśli dobrą linię dialogową wybierzesz. Zwój znajdziesz z tego co pamiętam właśnie w tej wieży Xardasa. W zamian za wygnanie goblina da Ci totem.
jak wejdziesz z totemem założonym do tych goblinów w pustynii adanosa, to zagadasz z bossem goblinów i da Ci questa żebyś przyniósł jakas statuetka. Ma ja boss goblinów który będzie pod tym ogromnym kamieniem (tam gdzie quahodrona spotykasz w V rozdziale). No i oddasz statuetke goblinowi i da Ci klucz.
Post połączony: 2018-05-03, 10:58
@Wonsz No magowie są OP. ja grałem nekromantą na Gothic i 150% siły i zdrowia potworów i może z paroma bossami miałem problem, a grając wojownikiem jest to troszkę trudniejsze... te uczenie się many jest przyjemniejsze, do tego da się bez problemu mieć czary 4 kręgu np w III rozdziale o ile masz chyba 800 many, więc... dobrze rozbudowaną postacią i eksloprując dobrze teren można ominąć nawet naukę czarów 3 kręgu i od razu mieć op spelle

No ale poziom nightmare bez zapisów... no trzeba mięć nie lada umiejętności uciekania, wywoływania ze stada pojedynczych mobów itd. albo po prostu nadludzką cierpliwość

aa. no i możliwość nauczenia się chyba dla każdego maga blast wave u Gallahada... mega pożyteczne na przełomie 2-4 rozdziału