Modding Gothica > Skrypty

modyfikacja cen zakupu/sprzedaży u handlarzy

(1/8) > >>

pawbuj:
witam,

chciałem się dowiedzieć nieco więcej o modyfikacji cen zakupu/sprzedaży. niby trade_multipier to definiuje.

Tylko jak zrobić , aby wybrany handlarz miał nizsze ceny dla określonej grupy asortmentowej.

Bogdan Zwei:
Przecież to było wałkowane już na tym forum. Chyba nawet dwa razy. To siedzi w silniku, na WoG też jest o tym temat. Były próby zmiany tego.

pawbuj:

--- Cytat: Bogdan Zwei w 2018-01-15, 14:49 ---Przecież to było wałkowane już na tym forum. Chyba nawet dwa razy. To siedzi w silniku, na WoG też jest o tym temat. Były próby zmiany tego.

--- Koniec cytatu ---
o to ci chodzi? to wiem.
https://themodders.org/index.php?topic=10383.20

tylko nie ma tu jak podzielic to na grupy asortmentowe. ale ok, w Velayi było cos na podobę.

TheKetrab:
Przyjrzyj się skryptom Velayi. Kiedyś szperalem tam w skryptach. Są potężne funkcje definiujace cenę każdego przedmiotu z osobna po rozwiazaniu zadania "nizsze ceny". Coś w ten deseń.

pawbuj:

--- Cytat: TheKetrab w 2018-01-15, 15:37 ---Przyjrzyj się skryptom Velayi. Kiedyś szperalem tam w skryptach. Są potężne funkcje definiujace cenę każdego przedmiotu z osobna po rozwiazaniu zadania "nizsze ceny". Coś w ten deseń.

--- Koniec cytatu ---
pamietam, ale nie wiedziałem gdzie dokładnie. super dzięki.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej