[G2NK]Problem z mapą po złączeniu 3139 6

O temacie

Autor Coldmen

Zaczęty 9.06.2017 roku

Wyświetleń 3139

Odpowiedzi 6

Coldmen

Coldmen

Użytkownicy
posty36
Propsy8
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Problem jest taki pracowałem przy farmie Onara dodałem tam obiekt 3ds(Połączyłem go z mapą) dokładnie przy górze za farmą kiedy później w spacer i tego obiektu tam nie było farma była w stanie sprzed nienaruszonym.Nie wiem co źle zrobiłem ale raczej obiekt prawidłowo dodałem.

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
Wulgarny skurwiel pierdolony.
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wulgarny skurwiel pierdolony.
Koleś, napisz to jeszcze raz, używając przecinków. Nic z tej wypowiedzi nie wiem.

dokładnie przy górze za farmą kiedy później w spacer i tego obiektu tam nie było farma była w stanie sprzed nienaruszonym.
??????????????????????

:ok: zachęca do dalszej pomocy. Nie zapominaj o tym!

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

Coldmen

Coldmen

Użytkownicy
posty36
Propsy8
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Dobra:
1.Wgrałem ten fragment mapy ( http://screenshot.sh/ouFcoIhG7VcVN )
2.Dodałem tam obiekt tak to wygląda ( http://screenshot.sh/mMj0J9m4AIbgb )
3.Fajnie połączył się z mapą spk nie jest to oddzielny obiekt
4.Kiedy eksportowałem go do 3ds otworzyłem w Spacerze żeby zobaczyć czy wszystko gra
5.Wszystko spk działało ale kiedy połączyłem zen tej mapy z resztą fort znika
6.Kiedy chciałem sprawdzić co się stało to zrobiłem z tego pliku 3ds zrobiłem zen po czym otworzyłem w importowałem go do blender wtedy mapa wyglądała tak ( http://screenshot.sh/ou1gjxYUMysED ) czyli obiekt został ale nie jest widoczny w grze a mapa podczas gry wygląda na nie ruszoną

Czy może mi ktoś wyjaśnić co tu się dzieje?

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
1. Otwierasz plik zen tej części świata, którą edytowałeś
2. Wybierasz World -> Compile world
3. Zaznaczasz dwie pierwsze opcje z lewej, z prawej wybierasz Outdoor i odznaczasz opcję Editormode
4. Zapisz
5. Łączysz części świata.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Coldmen

Coldmen

Użytkownicy
posty36
Propsy8
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Próbuje to robić i nic w moim świecie to się nie pojawia a jak widać na ss to tam jest

gothic1210
  • Gość
Może model ma taką samą nazwę i czyta skompilowany plik? Zajrzyj do Meshes/_compiled i sprawdź czy jest tam plik, który nazywa się tak samo jak ten twój, który otwierasz i jest bez zmian. Jeśli tam będzie to usuń go i spróbuj ponownie.

Coldmen

Coldmen

Użytkownicy
posty36
Propsy8
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Dobra dzięki za wszystkie odpowiedź problem rozwiązany.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry