Duch 2994 3

O temacie

Autor Dragoth

Zaczęty 7.04.2017 roku

Wyświetleń 2994

Odpowiedzi 3

Dragoth

Dragoth

Użytkownicy
posty23
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Hejo ziomki. Mam pytanko ... Tak wpadł mi pewien pomysł do głowy, lecz nie chcę się za to zabierać bo nie wiem czy to wyjątkowo trudne. Pytanie brzmi ... Czy da się zrobić npc (ducha), który by był o godzinach od 0:00 do 6:00 a później by zniknął? Zniknął może w stylu Quarhodrona?

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Ustaw mu w rutynie, że stoi od 00:00 do 5:00 np nie wiem gdzie chcesz to zrobić pod tawerną Orlana przykładowo i np od godz. 5:00 do 00:00 znika, wpisz XXX i gitara :D Ewentualnie zrób jaką kryptę z której wychodzi :D

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
Wulgarny skurwiel pierdolony.
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wulgarny skurwiel pierdolony.
Jest to dosyć łatwe; jeśli jesteś początkującym, po prostu zrób jak Draks mówi, jeśli zaś jesteś już dobry w modowaniu, dodaj w rutynie teleportację npca do waypointu TOT, jeśli jest godzina, w której ma zniknąć i zmień mu wykonywanie rutyny na waypoincie TOT. Będzie to lepiej wyglądało, inaczej, jeśli zrobisz tylko jak Draks powiedział (ale musi być waypoint TOT, bo jeśli dasz jakiś nieistniejący, typu XXX, to postać zniknie całkowicie ze świata) to npc pójdzie do miejsca, gdzie ma wykonywać drugą rutynę i gracz będzie go mógł śledzić, po czym ten npc nie będzie mógł wejść na waypoint TOT, bo jest on schowany tak, żeby nie dało się do niego dojść, a gracz będzie miał tzw. mindfuck.

:ok: zachęca do dalszej pomocy. Nie zapominaj o tym!

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

Dragoth

Dragoth

Użytkownicy
posty23
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Super ! Dziękuję bardzo !

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry