Pewien zły Mag 66449 209

O temacie

Autor

Zaczęty 19.07.2008 roku

Wyświetleń 66449

Odpowiedzi 209

Żadnia Głupia Iskra
  • Gość
Cytat: Kereth link=topic=2746.msg24208#msg24208 date=Jul 23 2008, 12:10\'
i ta iskra - CUDO!! :lol2:
Się wie :rofl:

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
ale wali ironiom  ;p

bROXmor

bROXmor

Użytkownicy
Bo jest gazowana.
posty179
Propsy12
  • Użytkownicy
  • Bo jest gazowana.
Dziki zrobi wszystko, aby upodobnić się do Deja... wszystko? Nie! Jedna, jedyna szara komórka zamieszkiwana przez nieugięte neurony wciąż stawia opór najeźdźcy... xD

Kontynuacji jest już czas!  :rolleyes:

כל עוד בלבב פנימה

נפש יהודי הומיה,

ולפאתי מזרח קדימה,

עין לציון צופיה,

עוד לא אבדה תקוותנו,

התקווה בת שנות אלפים,

להיות עם חופשי בארצנו,

ארץ ציון וירושלים.

SerindrackWielki

SerindrackWielki

Użytkownicy
posty20
  • Użytkownicy
Tak!

Jeśli nie będzie kontynuacji (mam nadizeję, że się mylę), to będzie nieoficjalnie serialowa kontynuacja :P

Panda będzie kręcił, a ja będę montażystą. Chociaż fajniej by było, gdyby film (serial) nakręcić na podstawie oryginalnego tekstu ;p

<a href="
https://www.youtube.com/watch?v=gsxsnEYFVpY
" target="_blank">Ekranizacja przewspaniałej, bestsellerowej powieści  Mistrza XLukasaGX20 - "Pewien zły mag, co chce zniszczyc kolonie i świat" - trailer</a>

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

Pewien zły Mag
#24 2008-07-23, 19:06(Ostatnia zmiana: 2008-07-23, 19:24)
a owego nowego wjeczornego dnia co sie pojawił, wybrańec na skraju przepaści co nie wieniał, że dwoje maguw czeka na niego przyszło dwóch strażnikóW .wblili mu w brzuch miecze tak zeby go nie zabić i rzucili w duł . a wybraniec uderzył w wode i uderzył głowa w kamień. a i przytomnosc stracił. a i kamien ten pod woda krwią zabrudził. i wyciągnęli go po godzinie dwaj strażnicy jeziora i eee udeżyli go w tważ .i go to bardzo polauo i znowu stracił przytomnośc. obudził się po 24H w chacie lestera zaczal cos do siebie mówiv i se poszedł przed chatę i zapytał:
Co to za miejsce? To obus bractwa sipiacego wybrancze. odpowiedzial lester
C.D.N.

bROXmor

bROXmor

Użytkownicy
Bo jest gazowana.
posty179
Propsy12
  • Użytkownicy
  • Bo jest gazowana.

bROXmor

Pewien zły Mag
#25 2008-07-23, 19:14(Ostatnia zmiana: 2008-08-18, 17:28)
:rofl:  Świeeeeeetne! Rządzisz, Sam! :P  Padłem ze śmiechu, jak to przeczytałem... Koniecznie napisz więcej  ;p  

Jak by to oficjalnie zapisać we wstępie od redakcji w książce... hmm...

Niezwykłe, pozostawiające wiele nadal nie rozwiązanych sekretów, jakie skrywa epicki, dalej utrzymywany w znajomym, łatwym w odbiorze mrocznym klimacie świat wykreowany ongiś przez młodego Lukasa... Splata ze sobą wątki zawarte tak w "Thorus. Historia strażnika", jak i całkiem nowe. Książka godna polecenia. Bestseller na skalę światową, zdawałoby się - korzystający z utartych schematów, aczkolwiek stosowane w nim zwroty tudzież nowatorskie i oryginalne wyrażenia to swoisty "powiew świeżości" dla tak eksploatowanego gatunku literackiego, jakim jest fantasy...

כל עוד בלבב פנימה

נפש יהודי הומיה,

ולפאתי מזרח קדימה,

עין לציון צופיה,

עוד לא אבדה תקוותנו,

התקווה בת שנות אלפים,

להיות עם חופשי בארצנו,

ארץ ציון וירושלים.

SerindrackWielki

SerindrackWielki

Użytkownicy
posty20
  • Użytkownicy
nie przesadzasz z tymi ortografami? przecie to nie jest wiarygodne, od razu widać że to nie jest autorstwa Mistrza Lukasa ;p

<a href="
" target="_blank">Ekranizacja przewspaniałej, bestsellerowej powieści  Mistrza XLukasaGX20 - "Pewien zły mag, co chce zniszczyc kolonie i świat" - trailer</a>

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
lekko

Keretsel

Keretsel

Użytkownicy
posty312
Propsy10
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Idealna powieść fantasy, zwroty akcji. Tolkiena, Sapkowskiego i innych mistrzów tego gatunku, autor przebija na głowę. Całość napisane bardzo zrozumiałym językiem. Będziemy walczyć o to aby książka znalazła się w kanonie lektur szkolnych dla klas gimnazjalnych.

SerindrackWielki

SerindrackWielki

Użytkownicy
posty20
  • Użytkownicy
Gimnazjalnych? A co tam, dać do podstawówki! xDDD

(chociaż... Ja podstawówkę skończyłem niecały miech temu ;p  szkoda byloby...)

<a href="

bROXmor

bROXmor

Użytkownicy
Bo jest gazowana.
posty179
Propsy12
  • Użytkownicy
  • Bo jest gazowana.

bROXmor

Pewien zły Mag
#30 2008-07-23, 20:56(Ostatnia zmiana: 2008-07-23, 21:53)
Yeah, trzecia część ;p

Był jurz wiec następny wieczór .Magowie czekali aż demon wrocił z wiadomościami to co się wydarzylo w koloni, i mialo zawarzyć to na losach dalszego wszech swiata.Rox patrząc na okno ogarnoł wzrokiem kolonie i ogarnoł wzrokiem chate lestera.?co teraz??Zapytal wybraniec lestera. , chyba ratujesz swiat no nie odparł lester? w tym momencie nadbiegl martwy ożywieniec i uderzyl lestera ogromnym toporem w głowę ale tak żeby lester nie umarl.Wybraniec z rozumial ,że to magowie go wyslali, to nznaczy tego ozywieńca nie lestera i nie wybrańca.A zrobili to w złej wierze gdy to chcieli był pewien mag , no kurde znowu ten pedal Rox.mimo , że noc była jasna tyły napastników uderza kometa .ożywieniec plasnal (na ziemie) niczym Kasia Piskora prosto w twasz bwahaha.I Rox to zobaczyl jak to się ucieszył tak że nawet jak był jusz nieżywy to nie zauważył że to najwyzsi ranga wsrod magow- czarni magowie dopuszczono zdrady i oslonili trupa czarami iluzji i teraz ten ożywiniec oguszył maga. zędlał waśnie czarownik wtedy się ocknoł lester.I zauważyli ze wybraniec umknol! gdzie ą może teraz być Zastanawiali się...
C.D.N.

כל עוד בלבב פנימה

נפש יהודי הומיה,

ולפאתי מזרח קדימה,

עין לציון צופיה,

עוד לא אבדה תקוותנו,

התקווה בת שנות אלפים,

להיות עם חופשי בארצנו,

ארץ ציון וירושלים.

SerindrackWielki

SerindrackWielki

Użytkownicy
posty20
  • Użytkownicy
Czwartą napisałem x)
Wiełc nadeszła noc. Poranna mgła unosiła się nad trawami. Trawy były zielone. Były tak zielone, jak trawa. Wybraniec który umknoł, wiadomo że umknął. Umknoł i znalazł się tam gdzie trawy były zielone. Poranna mgła tej nocy była taka, że Wybrańca nikt nie widział. Wracając tam, gdzie nocy nie było, tylko wieczur, a słońce było w zenicie, to tam Lesler ktury wiedział co trza zrobić zrobił coś. Nie wiedział co robić, jednak przyszedł mag jeden. On wiedział co robi Lestler. Lestler prubował przywołać Wybrańca bo siem zgubił i nie wiadomo gdzie był i dlatego on to robił. Mam nadzieję że ci się uda powiedział mag do Lestlera. Pomugł mu i nagle pojawiła się iskra czerwona taka sama co kiedyś się pojawiła i zgasła. Wybrańca przywołać nie udało się niestety szkoda rzekł Lestler smutno mi chciałem wybrańca dodau on.

<a href="

Dr House

Dr House

Użytkownicy
Everybody Lies
posty139
Propsy1
  • Użytkownicy
  • Everybody Lies
Cytat: BromorROX link=topic=2746.msg24306#msg24306 date=Jul 23 2008, 18:56\'
...w tym momencie nadbiegl martwy ożywieniec i uderzyl lestera ogromnym toporem w głowę ale tak żeby lester nie umarl...
;p  
Cytat: BromorROX link=topic=2746.msg24306#msg24306 date=Jul 23 2008, 18:56\'
że noc była jasna tyły napastników uderza kometa .ożywieniec plasnal (na ziemie) niczym Kasia Piskora prosto w twasz bwahaha.
:rofl: :P  :D  

Rządzisz, nic dodać nic ująć :D

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
coś mnie korci by wywalić ten Wasz cały spam  :rolleyes:

Żadnia Głupia Iskra
  • Gość
W ogóle nie trzymacie kanonu. Spróbujcie sobie tekst powieści przepuścić przez Worda albo FF. Wtedy zobaczycie swój błąd :D

Dobra, nie ma co zwlekać. Jutro zrobi się bitwę na kontynuację :D  Ewentualny serial można zrobić na podstawie tego, chociażby w formie "efektu motyla" :D

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Jestem pewnien, że ciąg dalszy napisałby autor. Nie zrobił tego przez jedną osobę... Tak chcecie wiedzieć przez kogo? To zacny Kyroman, który nie chciał ciągu dalszego swoją bulwersującą opinią:
M.N.Ż.C.D.N.N. Trzeba Ci wbić miecz w głowę Kyro, ale tak, żeby nie zabić :D  Dlaczego to zrobiłeś :D  teraz już nigdy się nie doczekamy C.D. wykonanego przez wielkiego mistrza i pisarza...

SerindrackWielki

SerindrackWielki

Użytkownicy
posty20
  • Użytkownicy
Trza poprosić Admina o zdobycie jego maila ze starego TM... :D

A to, z czyjej wersji zrobię z Pandą serial mi wisi :D  Na razie i tak trwają tylko prace przygotowawcze (mini-mod na potrzeby serialu, zbieranie ekipy do dubbingu... Co do tej ekipy to obgadam z Pandą gdzie zrobimy casting :D )

<a href="

Panda

Panda

Użytkownicy
posty22
Propsy1
  • Użytkownicy
Cytat: SerindrackWielki link=topic=2746.msg24343#msg24343 date=Jul 24 2008, 10:47\'
Trza poprosić Admina o zdobycie jego maila ze starego TM... :D

A to, z czyjej wersji zrobię z Pandą serial mi wisi :D  Na razie i tak trwają tylko prace przygotowawcze (mini-mod na potrzeby serialu, zbieranie ekipy do dubbingu... Co do tej ekipy to obgadam z Pandą gdzie zrobimy casting :D )
Co do dubbingu to widać, że w niektórych przypadkach to bez Audacity się nie obejdzie...
Ale teraz na temat.

Zapewne wiele osób chciałby dorównać XLukasowiGX20. Ale to marzenia ściętej głowy. Mistrz jest tylko jeden. Już niewiele brakuje abyśmy tą gwiazdę ujrzeli na pierwszych stronach gazet...
Żadne opowiadanie nie wciągnęło mnie jak Zły Mag... To były najpiękniejsze chwile w moim życiu! :rolleyes:

Żadnia Głupia Iskra
  • Gość
Jest chyba około 7 Łukaszów G z Bydgoszczy na n-k, można do każdego wysłać wiadomość z linkiem do TM. Jeden odpisze inaczej niż wszyscy.

SerindrackWielki

SerindrackWielki

Użytkownicy
posty20
  • Użytkownicy
To jest dobre :D

Jeszcze można zawsze odzyskać jego mail ze starego TM

<a href="

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry