[1.4.7+] Bugi 2136 13

O temacie

Autor gothic1210

Zaczęty 31.08.2016 roku

Wyświetleń 2136

Odpowiedzi 13

gothic1210

gothic1210

Moderator działu
posty3269
Propsy2421
ProfesjaGrafik 2D
  • Moderator działu
Błędy i bugi

Stary temat został zamknięty z powodów porządkowych.
Zapraszam osoby bardziej obeznane w temacie do korzystania ze skryptów na githubie w celu pomocy w szybkim usuwaniu pozostałych błędów. https://github.com/Outlander1210/G1_MOD_ER_PL_oficjalne/


Regulamin:

1. Temat dotyczy wersji 1.4.7 lub nowszych.
2. Błędy należy wypisywać w formie opisu tekstowego, screena lub w formie listy, jeśli jest ich więcej.
3. Posty dotyczące starszych wersji będą bezwzględnie usuwane.
4. Posty w których nie pojawiają się bugi również będą usuwane.
 

Thekanapkas

Thekanapkas

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Thekanapkas

[1.4.7+] Bugi
#1 2016-08-31, 12:51(Ostatnia zmiana: 2016-08-31, 13:15)
Błąd w 1.4.7 co do Cronosa.
Po zostanie magiem wody, opcja handlu, z owym magiem, zanika.
Kolejny bug znany dla mnie z kazdej prawie wersji jak i obecnej, najnowszej.
Misja "Blizna na sumieniu" Snake buguje się, a raczej nie stawia na spotkanie przy lochach, jesli zabijemy Ernesta wczesniej, niż pogadamy o tym ze Snakiem.
Koliduje to poniekąd z misja od Raczki, nt Blyskotek z piwnicy magnatów.

Edit: Nie wiem czy to zamierzone, czy nie, ale szukam kamieni, przychodzę do Shawa zdać relacje z alchemikiem i spotykam... Y'Beriona... Halo, pownienen nie zyc, a tu się dobrze trzyma ^^
 

Zohrokey

Zohrokey

Użytkownicy
Buggerfall
posty138
Propsy48
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Buggerfall
Znalazłem coś dziwnego w Jaskini ze Szkieletami z zadania z Chromaninami, nie wiem jak to nazwać


W Nowym Obozie nad kopcem rudy jest tak samo tylko, że jest bardziej rozmazane


Kolejny bug polega na tym, że w jaskini jest kryształ, który powinien dodawać jakieś bonusy, a jest odtwarzana tylko animacja


Wszystkie bugi są z wersji 1.4.7
 
Steam

System operacyjny: Windoors 10 Home (64-bitowy)
GeForce GT 740M
8GB RAM
Intel i5-3317U/1.70GHz CPU

Jao

Jao

Użytkownicy
posty228
Propsy52
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Dwa pierwsze to bugi z podstawki Gothica (lub raczej z wersji _mod), a trzeci to kryształ dający współczynnik, chyba, że chodzi o to, że nic nie daje.
 

Zohrokey

Zohrokey

Użytkownicy
Buggerfall
posty138
Propsy48
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Buggerfall
Dwa pierwsze to bugi z podstawki Gothica (lub raczej z wersji _mod), a trzeci to kryształ dający współczynnik, chyba, że chodzi o to, że nic nie daje.

Pierwszy to błąd z moda, w podstawce było tam normalnie.
Drugi to chyba błąd z podstawki.
A ten kryształ powinien dodawać jakieś bonusy np. +5 siły albo +5 punktów zdrowia
 
Steam

System operacyjny: Windoors 10 Home (64-bitowy)
GeForce GT 740M
8GB RAM
Intel i5-3317U/1.70GHz CPU

gothic1210

gothic1210

Moderator działu
posty3269
Propsy2421
ProfesjaGrafik 2D
  • Moderator działu
Błąd w 1.4.7 co do Cronosa.
Po zostanie magiem wody, opcja handlu, z owym magiem, zanika.
Kolejny bug znany dla mnie z kazdej prawie wersji jak i obecnej, najnowszej.
Misja "Blizna na sumieniu" Snake buguje się, a raczej nie stawia na spotkanie przy lochach, jesli zabijemy Ernesta wczesniej, niż pogadamy o tym ze Snakiem.
Koliduje to poniekąd z misja od Raczki, nt Blyskotek z piwnicy magnatów.

Edit: Nie wiem czy to zamierzone, czy nie, ale szukam kamieni, przychodzę do Shawa zdać relacje z alchemikiem i spotykam... Y'Beriona... Halo, pownienen nie zyc, a tu się dobrze trzyma ^^
Wgłębiłem się w to. W zadaniu od Rączki nikt nam nie każe sprzątnąć strażnika, a nawet jak go zabijemy to nie ma przy sobie klucza. xD
 

Grahtnakk

Grahtnakk

Użytkownicy
JA BYĆ BROŃ SZAMAN !!!!
posty125
Propsy15
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • JA BYĆ BROŃ SZAMAN !!!!

Grahtnakk

[1.4.7+] Bugi
#6 2016-09-12, 18:18(Ostatnia zmiana: 2016-09-12, 18:24)
Znalazłem bardzo ciekawy bug. Jestem w trakcie 3 Rozdziału, regularnie wybijając wszystko. Po zdobycia kamienia Ogniskującego z Miltenem natknąłem się na jednego kąsacza w drodze na ziemie orków. Najpierw go zamroziłem, a potem zabiłem z miecza. Co ciekawe, kąsacz nie miał w sobie mięsa ani trofeów, lecz różne przyddatne przedmioty, typu przynęta, sztabki metali, wytrychy, jagody itp.
 
KRUSHAK KA RUSHTASOK!!!!

Jao

Jao

Użytkownicy
posty228
Propsy52
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
To pradawny magnat zamieniony w kąsacza, na którego natykają się tylko nieliczni wybrańcy. Legenda głosi, że jego istnienie jest niezamierzone lub jest to bug, ale w istocie Outlander stworzył go, by nagrodzić uczciwych graczy nigdy nieużywających kodów i dać im różne bezwartościowe śmieci, żeby pokazać, że nie zapomina i nie przebacza zawsze można na niego liczyć xD
 

gothic1210

gothic1210

Moderator działu
posty3269
Propsy2421
ProfesjaGrafik 2D
  • Moderator działu
Wzruszyłem się. Jao jesteś moim ulubionym fanboyem ER XD
 

BorelGast

BorelGast

Użytkownicy
posty1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam. Podczas wykonywania zadania Bunt zbieraczy po zabiciu Ryżowego Księcia Rufus zaczyna mnie atakować
 

Lobos

Lobos

Użytkownicy
posty319
Propsy18
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja niemiałem takiego błędu z Rufusem, czasem tak było nawet w oryginalnym gothicu.
Ja miałem dwa bugi
1. Brak opcji dialogowej z Gor na Linem przy zadaniu "Szpieg na bagnach", pobiłem Mazina żeby zdobyć informacje i gadałem z kretem więc chyba błąd nie leży już po mojej stronie
2. W wieży Xardasa gdy przywołuje sie tego Garotnika to miał gadke ustawioną na important true, ciągle zagadywał ale nic niemówił, taka pusta opcja dialogowa
 

bly73

bly73

Użytkownicy
posty13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja odpaliłem dopiero niedawno 1.4.7, więc jestem na 2 rozdziale, ale nie licząc niewielkich przekłamań grafiki (np. w lesie za Starym Obozem nieopodal cieniostwora i na bagnach z wężami błotnymi), to z większych bugów do tej pory były chyba tylko 2. Platforma-widmo w kopalni nad pomieszczeniem z kołem zębatym i w zadaniu Szkodnik-Magik kiedy w momencie prowadzenia dialogu z Orikiem zaczyna naparzać w niego Golem, a on stoi bez ruchu i tak bez końca, ja natomiast mogę przeszukać i zabrać rzeczy martwemu magikowi, ale znika mój znacznik żywotności i od tego momentu nie mogę wejść w żadne statystyki czy ekwipunek, bo przestają reagować klawisze. Być może jest opcja, że jak zaatakuje i ubiję golema, to wszystko wraca do normy, ja niestety na moim poziomie nie byłem w stanie dać mu rady i jedynym wyjściem na obejście tego było tak się ustawić do dialogu z Orkiem, żeby to mnie zaatakował Golem, szybko skończyć dialog z Orikiem i zacząć unikać lodowych ataków Golema zanim mnie wykończy, a w tym momencie Orik go ubija.

Buga miałem też w zadaniu Mapa Dla Ratforda, otóż miałem to w kwestiach dialogowych tylko raz, na początku gry gdy szedłem z Placu Wymian i mapy oczywiście jeszcze nie miałem, później już nigdy ta opcja się nie pojawiła pomimo tego, że mapę miałem praktycznie cały czas i to nie jedną.

Jeszcze jedna dziwna rzecz dotyczy Gor na Lina siedzącego w karczmie, nie miałem na niego żadnego zlecenia, przy próbach zagadania nie miałem żadnych opcji dialogowych oprócz "koniec" zdaje się, a w pewnym momencie jak spróbowałem zagadać po raz n-ty, to pojawiła się u mnie opcja "Mam dla ciebie bandaż" i następnie "Chodź za mną" :) na czuja zaprowadziłem do do Obozu Bractwa, przed bramą uaktywnił się mówiąc coś o tym że poznaje to miejsce i to jego miasto oraz że idzie do ojca. Dopiero po tym dostałem to zlecenie od któregoś z Ball'ów i miałem od ręki wykonane po wymianie dialogów z jednym i drugim bez ruszania się z miejsca :)
 

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty98
Propsy2
ProfesjaTester
  • Zbanowany
Y.... ten cień co sprzedaje pałki, ogólnie to literówka "kiedy byłym chłopcem"


Kolejny bug to niedopatrzenie ze strony stwórcy modyfikacji a konkretnie..

Kiedy pobijemy Josepa   i zameldujemy alexowi że Josep był opętany przez amulet (tak jak w moim przypadku musiałem zabić Jospeha potem bo mnie zagadywał że go śledzę (po zadaniu) i zadanie przechodziło z zaliczonych do niezaliczonych :/ ) w tym momencie wyciągnijcie łuk i go zabijcie a da wam to kolejne 250 expa i w ten sposób odkryłem buga. Mówimy Alexowi o śmiercci Josepha a przed chwilą mówiliśmy że go uratowaliśmy.. Więcej expa zyskujeym no ale .. myślę że myślący npc odpowiedziałby "JAK TO? PRZECIEŻ PRZED CHWILĄ POWIEDZIAŁEŚ MI ŻE OCALILEŚ GO"  Nie szukałem błędu na siłę.. piszę to bo  może się to przydać że ktoś odkryje ten błąd przypadkiem :)
 

gothic1210

gothic1210

Moderator działu
posty3269
Propsy2421
ProfesjaGrafik 2D
  • Moderator działu
ten quest został usunięty i zastąpiony nowym, lepszym :)
 


0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry