Cooo?? Ja od poczatku mialem juz podwyzszone progi. Z buta za bazowe statystki placilem po 10pn, tak samo jakbi za umiejętności. Od 45% np. w 1h czy lucznictwie placi sie juz 15 pn. Ta modyfikacja jest tak trudna ze to mala bania, a ja myslalem ze to returning rzuca wyzwanie. Tamto to przy tym c#&j 
Mała podpowiedź ode mnie, żebyś sobie nie obrzydził rozgrywki- nie czekaj z bonusami. Nawet jeżeli zaczniesz łykać co się da przy 30 zręczności, to nie odczujesz zbytniej różnicy na końcu gry. Poziom trudności nie jest przesadzony, uwierz.
Powaznie? Nwm mam watpliwosci, przyzwyczailem sie do boostowania dopiero u schylku przygody a nie na samym wstepie... tym njemniej hp sobie podwyzszam, tak, bo to nie ma znaczenia ale sila, zrecznosc? Póki moge za nie placic tylko 5:10 a nie 5:15 to sie jeszcze wstrzymam z boostowaniem. Ale skupiam sie teraz tylko na łucznictwie i 1h, wymaksuje do 60 i potem basta, tablkczki , etc. Dodatkowo sa fajnje bronie ktore mocno zwiekszaja umiejetnosci i ich sie ucze wytwarzac np. Luki u Bospera czy szpady u Carla.
Pytanie: tabliczki daja jak zawsze 2-4-6% czy moze mniej? Ksiazki lutero daja juz tylko 2%

Edit: lipa z ta siłą u mnie, zważywszy ze wszystkie zbroje wymagaja sily. Nie uczyc sie jej, tylko boostowac? A moze sa jakies epickie pancerze pod zreke?