Powiem tak że fajnie się gra w tego moda
ale wykryłem u siebie takie małe bugi:
1.Walka dwoma ostrzami nigdy nie nastąpiła u mnie nawet z tą umiejętnością dla tego że jeden miecz asasyna jest dwuręczny a drugi jakby nie działa bez pierwszego
2.Kamień runiczny przed wejściem do przełęczy źle jakby odczytuje i zamiast pojawienia się opcji teleportacji to pokazuje się teleportacja do magów ognia jakbyś umieścił dwa takie same kamienie gdzieś indziej a ten właściwy nigdy nie dodał.
3.Dodaj w patchu 1.4 pasek pokazujący ile siły i zręczności trzeba by unieść pancerz wiem że jest to w grze ale w hełmie inubisa nie pokazuje ile trzeba siły a w maksymalnym ulepszeniu pancerza łowcy zamiast zręczności jest tam też siły.
4.Nie wiem czy to ma być tak ale w dialogach z arcymistrzostwem 1h lub 2h powtarza się ten sam dialog
"Postaraj się wykorzystać tą wiedzę mądrze" chyba tak to brzmiało powtarza się 2 razy a wyjaśnienie jak używać tego nie pojawia się w dialogu.
5. Bugują się gobliny ponieważ goblin wojownik używa czarów jak szaman i nie atakuje przez co gra jest tak jakby łatwiejsza.
To prawda, gra się fajnie ale pewne rzeczy jak własnie zauważyłeś wkurzają. Ale to nie tylko to bo tego jest więcej:
1. Brak Erola ( i innych jeżeli takowe braki występują)
2. Brak polskich znaków (np podczas wydobywania złóż rud)
3. Znikające świecenie się kosturów u magów NPC któzy je obecnie posiadają. Nie wiem czy jest to bug czy tak już po prostu się to dzieje w Gothicu i nie da się nic z tym zrobić.
4. Brak niektórych opisów i statystyk przedmiotów u NPC
5. Coś jest nie tak z szamanem goblinów w jaskini Grega, jak wszedłem je tam wybijać to gdy się zbliży do ostatniej jaskini słychać odłosy walki i gdy wybijemy już golbiny goniące nas i pójdziemy tam to szaman po prostu leży martwy, obok leży runa i w jego ekwipunku też jest runa.
6. Dość częste crashe przy wczytywaniu się gry (nie wiem od czego to zależy)
7. Rzeczy do końca nie objaśnione typu nauka walki tarczą u corda: zostałem najemnikiem poszedłem się nauczyć tej tarczy u niego i powiedział żeby wrócić jak będę gotowy - gracz w tej sytuacji nie wie tak na prawdę o co chodzi i co ma zrobić bo nie jest to dokładnie opisane.
8. Szata Abuyina i szata nowicjusza noszą te same nazwy choć wyglądają różnie. Mogła by zostać przypisana konkretnie pod niego jako np "Szata Abuyina" i delikatnie zmienić jej statystyki (jeżeli nie zostały zmienione bo nie pamiętam)
9. Dodać w opcjach wybór starych bądź nowych pasków życia many i kondycji - np żeby zdrowie było po lewej stronie u dołu ekranu a po prawej mana i kondycja nad nią w zwykłych wielkościach. Było by to bardzo fajne bo te nowe są tak małe i w jednej kupie że dobrze nie wiedać podczas walki co się dizeje.
10. Brak nazwy stołu do tworzenia łuków po najechaniu na niego - jeżeli nie posiadamy umiejętności tworzenia to i tak możemy do niego usiąść i długo nie można wstać. Powinno być to rozwiązane jakoś lepiej.
11. Wilk uczy nas płatnerstwa... trochę to nie pasuje do tego pana:) zostawił bym uczenie się płatnerstwa u Carla i tyle. Ewentualnie dodać je u Benneta.
12. Po założeniu początkowych pancerzy wiele postaci nie chce rozmawiać z bezimiennym choć przecież są to najzwyklejsze stroje... trzeba specjalnie co chwilę ściągać żeby porozmawiać;/
13. Gdy próbujemy założyć tarczę a nie mamy do tego umiejętności to ściąga ona nam pozostałe bronie które mamy obecnie założone zamiast po prostu poinformować tylko, że nie mamy do tego skilla.
A to dopiero kilka początkowych godzin gry. Jestem na etapie robienia misji na farmie Onara. Zapewne tych rzeczy do poprawki jest jeszcze więcej. Czy autor ma zamiar to poprawić?