Gothic 2 L'hiver UnBalance MOD 339133 783

O temacie

Autor Siemekk

Zaczęty 27.04.2016 roku

Wyświetleń 339133

Odpowiedzi 783

Dashan

Dashan

Użytkownicy
posty61
Profesjabrak
  • Użytkownicy
wystarczy posiadać ten mały kamyczek podejść i przeczytać zwój. Teleportacji używasz za pomocą runy która dostałeś od xardasa

siewka181

siewka181

Użytkownicy
PomiotBeliara
posty411
Propsy68
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • PomiotBeliara
a ten mały kamyczek to skąd ? :D

JAK NAZYWA SIĘ CHOROBA NA KTÓRĄ CIERPIĄ WYZNAWCY ADANOSA ?
WADA NOSA :d
Motyw do Google Chrome by ja: https://www.mychrometheme.com/t/94h6ywsfrpdltksaofn965n3e
http://z0r.de/L/z0r-de_4014.swf

masa

masa

Użytkownicy
posty3
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy

(...)po jakiś 4-5 godzinach gry zaczęły pojawiać się pierwsze małe błędy, które byłem jeszcze z początku w stanie strawić. Jednak z czasem robiło się co raz gorzej i błędy zaczęły przeistaczać się w co 30 minutowe crashe(...) No ale nerwy mi już puściły i na pewno w najbliższym czasie nie zagram w gothica gdy pod czas zapisywania gry nastąpił jeden z crashy. Oczywiście miałem zapisaną grę na innym slocie tyle, że różnica wynosiła blisko 3 godziny gry.

Podsumowanie: Gra jest pełna crashy i błędów, które występują z niewiadomych przyczyn. Mimo poprawnej instalacji mod nie zawsze się odpala. Irytujące błędy, chociażby to, że niektórzy nie chcą z nami rozmawiać bo nie podoba im się nasz ubiór.  Mimo to ten dodatek zrobił na mnie pozytywne wrażenie, dodaje kilka ciekawych funkcji i dodaje klimatyczne pancerze. Odwaliłeś kawał na prawdę dobrej roboty i trzymam kciuki, że w następnej wersji nie będzie już tych crashy i dodasz optymalizację interfejsu dla innych rozdzielczości. ;)

Tak jak wyżej; po pewnym czasie gry (2-3h) zacząłem mieć problemy z zapisywaniem aktualnego stanu rozgrywki, polegające na crashowaniu klienta. Bądź co bądź to jedyny aspekt gry przez który zaprzestałem gry w rozszerzenie. Wizualnie jak i grywalnie całoiśc jest na bardzo wysokim poziomie.
Czekam na wsparcie twórcy aby dalej cieszyć się grą :D

#EDIT:
Jeszcze takie pytanie: czy istnieje możliwość procentowego zmniejszenie obrażeń przeciwników?

wojteczekk

wojteczekk

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mod bardzo fajny ale cholernie często crashuje.Chcę wczytać Crash.Idę spać pokazuję się fajna animacja jak CZ i CRASH.Gra tnie mi się jak cholera ale to chyba wina komputera.Kiedy włączę paski kinowe i chcę z kimś porozmawiać gra się CRASHUJE.Popraw też kołczany bo po założeniu łuku,zapisaniu i wczytaniu kołczan znika.

ArtemQ1

ArtemQ1

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na jakiej wersji l'hivera chodzi ten mod?

MrLisek

MrLisek

Użytkownicy
Bractwo Gothic'a
posty44
Propsy50
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Bractwo Gothic'a
Jeżeli chodzi o crashe pod czas zapisywania to znalazłem na nie sposób. Po prostu trzeba zapisywać na slocie innym niż 1 :P

masa

masa

Użytkownicy
posty3
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Teraz mam inny problem z grą; po deadzie w 90% przypadków, podczas wczytywania się gry, wyrzuca mi błąd i tym samym przechodzi do pulpitu. Nie mam pojęcia jak to okiełznać.

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
LOGI!!!!

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Jaskier77

Jaskier77

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie odnośnie patcha 1.4, kiedy można się go będzie spodziewać ?:)

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem
Ostatni Patch to 1.4 . Resztę zostawię wam. Nie mam już czasu na robienie moda: Szkoła, praca etc.
Mod ukaże się, ale nie wiem kiedy... Zostało już naprawdę niewiele do zrobienia (Dialog u Bospera, Wolne celowanie i QuickBar do roślin).
Po wydaniu patcha 1.4 dam drugą paczkę ze skryptami, gdzie każdy będzie miał możliwość dodania czegoś od siebie.
Co do Crashy... Róbcie Screeny okna AV i dawajcie mi go na PW wtedy ocenie co się dzieje...

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Gdzieś pisałem, że patch pojawi się w grudniu. Będzie konieczna nowa gra, oraz będzie to ostatni patch ze względu na to że nie mam już po co moddować. Modding umiera :| Jedyne co mnie jeszcze będzie trzymać skryptów, to pomoc ludziom czy grupom (Z Życia Złodzieja 2).
Kiedyś też pisałem o nowej modyfikacji, za którą miałem się zabrać, ale na to nie ma co liczyć. Team się rozpadł, nic nie jest zrobione, a ja nie mam zamiaru poświęcać swojego czasu na pisanie trylionów dialogów, lub pisania prostych rzeczy typu: "Jeżeli przyniesiemy piwo, i nasz NPC je wypije to niech chodzi pijany"...
Także dziękuje, oczekujcie patcha w grudniu pozdrawiam.
#Siemekk

Żurek

Żurek

Użytkownicy
posty2
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Jest szansa, że po patchu 1.4 mod będzie działał z nowszym GDX11? Albo chociaż powie mi ktoś co zrobić żeby deszcz nie padał codziennie o 16:30 (Jest tak w wersji 17.1)? :v Niby taka pierdoła, a strasznie mnie irytuje.

Sam mod bardzo mi się podoba, wróciłem do grania w Gothica, jak i modów po jakieś 4 latach i mam sporo rzeczy do potestowania. Lubię takie drobne zmiany typu dodanie kołczanu, czy głowa Xardasa z G1. Dodają do klimatu. Reszta rzeczy też cud, miód i orzeszki, tylko wygląd nowego okienka statów boli w oczy :(

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Nie dam rady !!! DX11 jest to zmodyfikowany kod źródłowy gry. UnBalance to tylko modyfikacja wykorzystująca podstawowe skrypty oraz Ikarusa.

masa

masa

Użytkownicy
posty3
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
LOGI!!!!

Problem tylko taki, że jak robię SS'a to mi ekran wczytywania Gothic'a robi na nie mam jak skopiować tekstu.

Kamildos

Kamildos

Użytkownicy
posty36
Propsy2
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
1.problem z sara i cantharem(nie lubie gnojka niech się w pierdlu :D)   możesz naprawić
2. dodać zwoj z telekinezją ? szukanie niektórych rzeczy przy takich trawach jest ciężkie szczególnie jeśli mod zmienił położenie niektórych roślin np smoczy korzeń koło chaty erola znikł
wiesz może kiedy ten patch wyjdzie ? i czy będzie to finałowa wersja ?
Grałem w wersję L'Hiver 0.93pl i z tymi roślinami to trochę przesadzasz bo tak na prawdę tylko ten smoczy korzeń obok domu Erola zniknął, chociaż wątpię że zniknął całkowicie, prawdopodobnie gdzieś tam jest w pobliżu tylko ciężko go znaleźć. Reszta roślin tak jak była tak jest nadal.

Post połączony: 2016-11-07, 11:38
Gdzieś pisałem, że patch pojawi się w grudniu. Będzie konieczna nowa gra, oraz będzie to ostatni patch ze względu na to że nie mam już po co moddować. Modding umiera :| Jedyne co mnie jeszcze będzie trzymać skryptów, to pomoc ludziom czy grupom (Z Życia Złodzieja 2).
Kiedyś też pisałem o nowej modyfikacji, za którą miałem się zabrać, ale na to nie ma co liczyć. Team się rozpadł, nic nie jest zrobione, a ja nie mam zamiaru poświęcać swojego czasu na pisanie trylionów dialogów, lub pisania prostych rzeczy typu: "Jeżeli przyniesiemy piwo, i nasz NPC je wypije to niech chodzi pijany"...
Także dziękuje, oczekujcie patcha w grudniu pozdrawiam.
#Siemekk
Siemekk tak czy siak to co zrobiłeś dla nas fanów i dla świata Gothic to kwalifikuje się pod nagrodę Nobla dla ciebie! Jesteś moim mistrzem i dzięki takim ludziom jak ty mogę znów po raz któryś tam zasiąść do swojej ulubionej gry, odkrywać ją na nowo i cieszyć się z nowych rzeczy, które zostały dodane. No bo kto by przypuszczał, że Gothic 2 doczeka się kiedykolwiek tarcz:) Super sprawa! Kochamy cię!!! =]

Milux

Milux

Użytkownicy
posty66
Propsy11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Powiem tak że fajnie się gra w tego moda :D ale wykryłem u siebie takie małe bugi:
1.Walka dwoma ostrzami nigdy nie nastąpiła u mnie nawet z tą umiejętnością dla tego że jeden miecz asasyna jest dwuręczny a drugi jakby nie działa bez pierwszego
2.Kamień runiczny przed wejściem do przełęczy źle jakby odczytuje i zamiast pojawienia się opcji teleportacji to pokazuje się teleportacja do magów ognia jakbyś umieścił dwa takie same kamienie gdzieś indziej a ten właściwy nigdy nie dodał.
3.Dodaj w patchu 1.4 pasek pokazujący ile siły i zręczności trzeba by unieść pancerz wiem że jest to w grze ale w hełmie inubisa nie pokazuje ile trzeba siły a w maksymalnym ulepszeniu pancerza łowcy zamiast zręczności jest tam też siły.
4.Nie wiem czy to ma być tak ale w dialogach z arcymistrzostwem 1h lub 2h powtarza się ten sam dialog
"Postaraj się wykorzystać tą wiedzę mądrze" chyba tak to brzmiało powtarza się 2 razy a wyjaśnienie jak używać tego nie pojawia się w dialogu.
5. Bugują się gobliny ponieważ goblin wojownik używa czarów jak szaman i nie atakuje przez co gra jest tak jakby łatwiejsza.

Kamildos

Kamildos

Użytkownicy
posty36
Propsy2
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Powiem tak że fajnie się gra w tego moda :D ale wykryłem u siebie takie małe bugi:
1.Walka dwoma ostrzami nigdy nie nastąpiła u mnie nawet z tą umiejętnością dla tego że jeden miecz asasyna jest dwuręczny a drugi jakby nie działa bez pierwszego
2.Kamień runiczny przed wejściem do przełęczy źle jakby odczytuje i zamiast pojawienia się opcji teleportacji to pokazuje się teleportacja do magów ognia jakbyś umieścił dwa takie same kamienie gdzieś indziej a ten właściwy nigdy nie dodał.
3.Dodaj w patchu 1.4 pasek pokazujący ile siły i zręczności trzeba by unieść pancerz wiem że jest to w grze ale w hełmie inubisa nie pokazuje ile trzeba siły a w maksymalnym ulepszeniu pancerza łowcy zamiast zręczności jest tam też siły.
4.Nie wiem czy to ma być tak ale w dialogach z arcymistrzostwem 1h lub 2h powtarza się ten sam dialog
"Postaraj się wykorzystać tą wiedzę mądrze" chyba tak to brzmiało powtarza się 2 razy a wyjaśnienie jak używać tego nie pojawia się w dialogu.
5. Bugują się gobliny ponieważ goblin wojownik używa czarów jak szaman i nie atakuje przez co gra jest tak jakby łatwiejsza.

To prawda, gra się fajnie ale pewne rzeczy jak własnie zauważyłeś wkurzają. Ale to nie tylko to bo tego jest więcej:

1. Brak Erola ( i innych jeżeli takowe braki występują)
2. Brak polskich znaków (np podczas wydobywania złóż rud)
3. Znikające świecenie się kosturów u magów NPC któzy je obecnie posiadają. Nie wiem czy jest to bug czy tak już po prostu się to dzieje w Gothicu i nie da się nic z tym zrobić.
4. Brak niektórych opisów i statystyk przedmiotów u NPC
5. Coś jest nie tak z szamanem goblinów w jaskini Grega, jak wszedłem je tam wybijać to gdy się zbliży do ostatniej jaskini słychać odłosy walki i gdy wybijemy już golbiny goniące nas i pójdziemy tam to szaman po prostu leży martwy, obok leży runa i w jego ekwipunku też jest runa.
6. Dość częste crashe przy wczytywaniu się gry (nie wiem od czego to zależy)
7. Rzeczy do końca nie objaśnione typu nauka walki tarczą u corda: zostałem najemnikiem poszedłem się nauczyć tej tarczy u niego i powiedział żeby wrócić jak będę gotowy - gracz w tej sytuacji nie wie tak na prawdę o co chodzi i co ma zrobić bo nie jest to dokładnie opisane.
8. Szata Abuyina i szata nowicjusza noszą te same nazwy choć wyglądają różnie. Mogła by zostać przypisana konkretnie pod niego jako np "Szata Abuyina" i delikatnie zmienić jej statystyki (jeżeli nie zostały zmienione bo nie pamiętam)
9. Dodać w opcjach wybór starych bądź nowych pasków życia many i kondycji - np żeby zdrowie było po lewej stronie u dołu ekranu a po prawej mana i kondycja nad nią w zwykłych wielkościach. Było by to bardzo fajne bo te nowe są tak małe i w jednej kupie że dobrze nie wiedać podczas walki co się dizeje.
10. Brak nazwy stołu do tworzenia łuków po najechaniu na niego - jeżeli nie posiadamy umiejętności tworzenia to i tak możemy do niego usiąść i długo nie można wstać. Powinno być to rozwiązane jakoś lepiej.
11. Wilk uczy nas płatnerstwa... trochę to nie pasuje do tego pana:) zostawił bym uczenie się płatnerstwa u Carla i tyle. Ewentualnie dodać je u Benneta.
12. Po założeniu początkowych pancerzy wiele postaci nie chce rozmawiać z bezimiennym choć przecież są to najzwyklejsze stroje... trzeba specjalnie co chwilę ściągać żeby porozmawiać;/
13. Gdy próbujemy założyć tarczę a nie mamy do tego umiejętności to ściąga ona nam pozostałe bronie które mamy obecnie założone zamiast po prostu poinformować tylko, że nie mamy do tego skilla.

A to dopiero kilka początkowych godzin gry. Jestem na etapie robienia misji na farmie Onara. Zapewne tych rzeczy do poprawki jest jeszcze więcej. Czy autor ma zamiar to poprawić?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
11. Wilk uczy nas płatnerstwa... trochę to nie pasuje do tego pana:) zostawił bym uczenie się płatnerstwa u Carla i tyle. Ewentualnie dodać je u Benneta.
:facepalm: :facepalm: i jeszcze raz  :facepalm: Naprawdę ludzie robią się coraz doczepliwi. Gorzej, że ta doczepliwość nie wiąże się z inteligentnymi wypowiedziami. Pomyśl trochę... Kim jest Wilk, jeśli nie płatnerzem? Poza tym nawet w jedynce przedstawia się jako płatnerz...

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Kamildos

Kamildos

Użytkownicy
posty36
Propsy2
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
:facepalm: :facepalm: i jeszcze raz  :facepalm: Naprawdę ludzie robią się coraz doczepliwi. Gorzej, że ta doczepliwość nie wiąże się z inteligentnymi wypowiedziami. Pomyśl trochę... Kim jest Wilk, jeśli nie płatnerzem? Poza tym nawet w jedynce przedstawia się jako płatnerz...
Wybacz mi ale chyba nic w tym dziwnego, że nie wszystko się pamięta prawda?:) W pierwszą część grałem dawno temu i zwyczajnie nie pamiętam tego faktu:) Na prawdę nie czepiam się a sugeruję tylko co powinno się poprawić. W takim razie proszę nie brać pod uwagę pkt 11 - mój błąd. "Gorzej, że ta doczepliwość nie wiąże się z inteligentnymi wypowiedziami." Co ma piernik do wiatraka? Na tej podstawie stwierdzasz, że jestem mało inteligentny? Wypowiadam się przecież w inteligentny sposób...prawda?
Radzę skupić uwagę na modzie, żeby uczynić go możliwie jak najlepszym i jak najmniej zbugowanym niż na analizowaniu czyjejś inteligencji. Pozdrawiam =]

Milux

Milux

Użytkownicy
posty66
Propsy11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wilk z gothic 1 zrobi pancerz z płytek pełzacza jeśli je się przyniesie
Wilk z gothic 2 zrobi pancerz z płytek pełzacza po spełniaonym warunku pogadania z Gestahem w GD wtedy jak wrócimy do Wilka to będzie opcja z pancerzem

0 użytkowników
Do góry