Pytania i problemy techniczne 1042228 3676

O temacie

Autor matekacp

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 1042228

Odpowiedzi 3676

kowal1528

kowal1528

Użytkownicy
King of Death
posty83
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • King of Death
Brak przedmiotu to tylko przychodzi mi na myśl brak menzurek.
Też tak pomyślałem, ale mam, alkohol także, inne skąłdniki także więc wszystko co potrzebne jest.
Ale nawet gdyby nie było stwórz postać od zera, i podejdź do stołu alchemicznego Xardasa, dalej można gadać, mamy opcje z tym że nic nie stworzymy, ale "zagadać" do stołu zawsze można a tu takie coś

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Często obrażenia magiczne resetują się tak jakby się miało 0 inteligencji. Można to jakoś resetować ? Raz uruchomie grę i ognista strzała ma 120 obr a raz "domyślne" 70. Z innymi runami/zwojami jest to samo raz tego inta liczy a raz nie. Zakładanie i ściąganie kostura ognia nic nie pomaga.

Pomogłem ? Daj tego PROPSa to nic nie kosztuje

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
1. Jak na stałe zwiększyć rozmiar interfejsu w ekwipunku z 6 pól do np. 8 ?? Gdy robię to w pliku .ini działa to tylko na jedno uruchomienie gry potem gra i  tak wrzuca 6 z powrotem a na rozdzielczości FULL HD to strasznie mało a ekwipunek jest nieźle napchany i to już w 2 rozdziale a co dopiero dalej

kowal1528

kowal1528

Użytkownicy
King of Death
posty83
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • King of Death
Często obrażenia magiczne resetują się tak jakby się miało 0 inteligencji. Można to jakoś resetować ? Raz uruchomie grę i ognista strzała ma 120 obr a raz "domyślne" 70. Z innymi runami/zwojami jest to samo raz tego inta liczy a raz nie. Zakładanie i ściąganie kostura ognia nic nie pomaga.
Wczoraj dopadło mnie to samo, znaczy wcześniej za bardzo nie wracałem na to uwagi ale faktycznie czasem ten "int znika"

kowal1528

kowal1528

Użytkownicy
King of Death
posty83
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • King of Death
Chyba będę musiał jednak uruchomić marvina, zrobić kilka stalowych prętów i ze 3000 bełtów, no trudno... a tak chciałem w ogóle nie odpalać konsoli

kowal1528

kowal1528

Użytkownicy
King of Death
posty83
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • King of Death
"Error-Message
D: zModel(zCModelTexAniState::BuildTexListFromMesh)
: Too many textures in meshLib.. 5
Dosłownie wczoraj odpowiadałem na pytanie o to samo: WYWAL TEXTURES REPLACER.
Dzięki za pomoc :) Pustynia Adanosa crashowała podmienione tekstury :)

(swoją drogą ciekawie się robi, najpierw zabiłem demona na bagnach, potem doszedłem do demona w kopalni orków- nie podołałem- przypadkiem ruszyłem wątek z Adanosem i przeniosłem się na pustynie, gdzie wszystko jest tak łatwe do zabicia, że chyba powinienem tu być w 2 rozdziale a nie 4, od dupy strony :D Teraz już wiem czemu demon na bangach był tak trudny, za wcześnie na niego ruszyłem)

kowal1528

kowal1528

Użytkownicy
King of Death
posty83
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • King of Death
"Error-Message
Dzięki za pomoc :) Pustynia Adanosa crashowała przez podmienione tekstury :)

(swoją drogą ciekawie się robi, najpierw zabiłem demona na bagnach, potem doszedłem do demona w kopalni orków- nie podołałem- przypadkiem ruszyłem wątek z Adanosem i przeniosłem się na pustynie, gdzie wszystko jest tak łatwe do zabicia, że chyba powinienem tu być w 2 rozdziale a nie 4, od dupy strony :D Teraz już wiem czemu demon na bangach był tak trudny, za wcześnie na niego ruszyłem)

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
"Error-Message
Dzięki za pomoc :) Pustynia Adanosa crashowała przez podmienione tekstury :)

Też grasz magiem ? a jakie masz statystyki i przy jakim poziomie ? chciałbym zobaczyć na ile dobrze rozwijam postać na tle kogoś innego

kowal1528

kowal1528

Użytkownicy
King of Death
posty83
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • King of Death
@paulpolska trochę off top bo to chyba zły temat, ale odpowiadając gram paladynem, jednoręczna+tarcza (robi robotę!! dodaje ~500pż i odrzut w ciosu przykąłdowego trolla czy odrzut od Runy Poszukiwaczy na mnie nie działa:P). Spaprałem trochę bo nauczyłem się 3 kręgu magii :P i też w innych sprawach, ale mimo wszystko gra się mega przyjemnie
PS: Polecam trenowanie Cieniostwora, którego można kupić u handlarza orka, przypadkiem okryłem że to nie zwykły przyzywaniec ale zwierzątko do lvlowania, po paru lvlach robi skubaniec robotę :) w sumie czesto pada, aczkolwiek obecnie orka wojownika ściąga sam na 2 strzały i przydaje się z bossami, nic im nie robi ale "ogłupia" bossa który co chwile się odwraca, przez co ja mogę naparzać :) #taktyka hehe

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Grałem już Paladynem i ŁS jest dużo łatwiej niż magiem a ŁS to już w ogóle wymiata ale broń jednoręczna do mnie nie przemawiała nigdy bo był mały wybór ;]

kowal1528

kowal1528

Użytkownicy
King of Death
posty83
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • King of Death
@paulpolska znaczy do mnie przemawiała po prostu tarcza:P w cholerę zmieniała w walce z ludźmi, szkieletami i ogólnie wszystkim co ma jakąś broń w tym orki. Broń 2h miałem na chwile, gdy nie radziłem sobie z lepszymi stworzeniami a u handlarza miałem broń 2h, dużo mocniejszą od mojej- lecz tylko na chwilę, dobry zasięg, ale była za wolna więc brnąłem w 1h.
Szybko biła i mogłem dzięki temu lepiej obierać taktykę ze zwierzętami typu "czekać aż zwierze zacznie biec, uderzyć" dzięki temu bardzo wcześnie zacząłem radzić sobie z cieniostworami i z ognistymi jaszczurami, mimo że ogniste miały mnie wtedy na 2 trafione strzały, nawet bosa ognistych wtedy ubiłem, nie dając się ani razu trafić (bo 1 hit i nara) :)
Dużym plusem 1h jest szybkość, bo nawet jak szkielety blokowały mnie to zadałem im "obrażenia innosa" te takie niebieskie ala czar na ożywieńce, co aktywuje się często jak często bijesz.
Więc jak dla mnie jednoręczna w połączeniu z tarczą wymiata jak jasna cholera, a już z tarczą paladynów gdzie mówimy o 500 pż, o 70% na brok ciosu, o w cholere dużą obroną, o "niewrażliwości" na "latanie" po ciosie trolla czy runie poszukiwacza gdy jesteśmy za blisko. Tutaj już wygryw totalny tej tarczy :P
Gra się mega przyjemnie! Chociaż największym problemem są dla mnie postacie z dwuręczną, bo mają poronione zasięgi w których mnie trzaskają a ja ich nie, z dwuręczną oraz z pikami (szkielety). W dodatku cholernie ciężko miałem z blokowaniem ich strzałów, 1 na 3,4 strzay zablokowane. A szkielet z wieży na pustyni adanosa 1 strzałem z 500 pż brał jak nie więcej. Poziom tej walki był wysoki jak cholera, tylko dzięki taktyki z ceniostworem, zwierzak od orka handlarza rozgromiłem tego bossa.

Co to "ŁS"? (mniemam że paladyn)

EMT1995

EMT1995

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem w Jarkendarze, otworzyłem portal i przy pierwszym wejściu do lokacji mam aktywne portale eremita jest w obozie magów wody i brakuje Saturasa, ma ktoś pomysł jak to naprawić?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Co to "ŁS"? (mniemam że paladyn)
Łowca Smoków xD

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

kowal1528

kowal1528

Użytkownicy
King of Death
posty83
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • King of Death
Mam problem w Jarkendarze, otworzyłem portal i przy pierwszym wejściu do lokacji mam aktywne portale eremita jest w obozie magów wody i brakuje Saturasa, ma ktoś pomysł jak to naprawić?
Mi Saturas zniknął raz, ale było to dopiero po aktywacji teleportu do Pustyni Adanosa, wtedy saturas był obok teleportu do lokalizacji ze złotym smokiem. w innych wypadkach saturas zawsze był na swoim miejscu. może marvinowe przywołanie saturasa? nie mam pojęcia

Dave

Dave

Użytkownicy
posty13
Propsy10
  • Użytkownicy
Napisałem w AB, ale tutaj może ktoś prędzej odczyta.
Mam bardzo głupi problem. Gram nekromantą i głównie skupiam się na magii przywołania. Ostatnio coś się zepsuło. Otóż, gdy przywołuję jakiegokolwiek sługę nie atakuje żadnych wrogich postaci/potworów. Stoją i patrzą się jak umieram. Czy ktoś może pomóc?

kowal1528

kowal1528

Użytkownicy
King of Death
posty83
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • King of Death
Napisałem w AB, ale tutaj może ktoś prędzej odczyta.
Mam bardzo głupi problem. Gram nekromantą i głównie skupiam się na magii przywołania. Ostatnio coś się zepsuło. Otóż, gdy przywołuję jakiegokolwiek sługę nie atakuje żadnych wrogich postaci/potworów. Stoją i patrzą się jak umieram. Czy ktoś może pomóc?
Jedyne co przyszło mi do głowy to byś je przywołał, przyzwał konsolę i zabił komendą "kill" po czym ponownie je przywołał. Może pomoże?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Ogólnie próbuje zainstalować AB, ale problem jest przy podstawowym returningu 2.0. Mianowicie gdy instaluje podstawke to ona się... nie instaluje. Wskazuje potrzebne składniki, wskazuje miejsce gdzie ma sie instalować, instalacja przebiega, klikam do zakończenia... i mogę tak w kółko. Gdy jeszcze raz włącze instalke to zamiast dezinstalacji mam instalacje, a gdy włączam Gothica to odpala sie normalna Noc Kruka a nie Returning.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Tak się zdarza czasem, wtedy po instalacji (która umieszcza we właściwych folderach wszystkie wymagane pliki poza tymi do folderu Data) trzeba otworzyć plik za pomocą WinRARa albo 7Zipa, otworzyć ostatni folder i wszystkie pliki z końcówką .vdf (te, które zaczynają się od "RET2_") umieścić ręcznie w folderze Gothic II (czy jak tam folder z Gotukiem się nazywa)/Data.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Adam123

Adam123

Użytkownicy
posty55
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Vatras się na mnie obraził i mówi że nie będzie ze mną rozmawiać. Da się go jakoś naprawić? niepamiec nie działa, kodami czy gve? albo czy nastepny rozdział cos zmieni.

edit/ pobawiłem sie troche gve+ trzeba zmienic z 1 na 0 vatraspissedoffforever

Ereniusz

Ereniusz

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Mam problem z dostaniem się na Pustynie Adannosa. Jestem po pierwszej walce z Krukiem. Zebrałem fanty po walce z nim (Runa przywołania kamiennego strażnika, Słoneczny(chyba?) Kryształ i Starą Runiczną Płytkę). Rozmawiałem z Saturasem i dostałem aię do Złotego Smoka i powinien mi powiedzieć co mam robić. Ale no... nic takiego aie nie dzieje. Saturas ma w opcjach "Koniec", tak samo Smok. nawet na wszelki wielki poszedłem do Biblioteki do tego stołu przy którym ładuję się te płytkę, ale nic... I nie wiem co zrobić. Może coś pominąłem? Biegam i szukam zguby, ale nic nie znajduję... Proszę o odpowiedź i pomoc.

Edit@ rozwiązany, problemem była moja ślepota

0 użytkowników
Do góry