Pytania i problemy techniczne 1149796 3676

O temacie

Autor matekacp

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 1149796

Odpowiedzi 3676

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Jak odpalić kody?

Mam problem bo utknąłem w świątyni adanosa przed krukiem. Wcześniej był dla mnie za mocny więc zwiałem portalem, ale teraz gdy tam wracam ta kamienna brama nie chce sie otworzyć i nie mogę sie dostać do kruka. Najchętniej bym sie przebił przez nią prostym K ale widze ze marvin nie działa. Jakieś rady?
kolejny  :facepalm: kruka wystarczy zbugowac na oltarzu i wpakowac w niego 2/3 silne zwoje,pozatym jego sie zbija do polowy hp a ten ucieka.Jak masz problemy na takim etapie z krukiem to nie licz ze przejdziesz pozostalych bossow w 3 i 4 akcie.

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Karta Graficzna -GTX 970 MSI
Pamięć Ram - 16GB
https://steamcommunity.com/id/templartitan/

Sparrow

Sparrow

Użytkownicy
posty137
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
nie o to pytałem

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
nie o to pytałem
wcale nie pytales "Jakieś rady?"...
Pause Break,Marvin,F2,Pause Break,42,esc.

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Karta Graficzna -GTX 970 MSI
Pamięć Ram - 16GB
https://steamcommunity.com/id/templartitan/

Sparrow

Sparrow

Użytkownicy
posty137
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak, jakieś rady odnośnie rozwiązania problemu z przejściem przez kamienną płytę. Dziękuje.

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Sparrow Użyj zwoju przemiany. Wychodząc z przemiany powinieneś przejść przejść większość drzwi.

Sługa Adanosa Vatras

Sługa Adanosa Vatras

Użytkownicy
Mistrz Magii Wody
posty427
Propsy31
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Mistrz Magii Wody
Witam mam problem otoż w tym wielkim lesie koło starego obozo bractwa sniacego padłem od smoczego zębacza i po wczytaniu save wyskoczylo mi cos takiego
C: zCPar_DataStack :: Push() : stack overflow!!!
Kiedy wyszlem z gry mialem taki sam problem co zrobic ?

Gram na najnowszej wersji returna i na dx11

grubiansky

grubiansky

Użytkownicy
posty21
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Cześć. Zainstalowałem Returninga 2.0 zgodnie z instrukcjami bodajże Majesa, ale gdy wchodzę do gry, to mam dubbing rosyjsko-polski. A tego nie mogę znieść. W sensie - za pierwszym razem jak instalowałem moda, to bez pomocy filmików jak to zrobić i nie wiedziałem, że dubbing jest także rosyjski, mimo że polski. No i odinstalowałem returninga, całego gothica też. Zainstalowałem na nowo, tym razem tak jak napisałem powyżej - z instrukcjami Majesa, tylko bez dubbingu jakiegokolwiek. Mimo to, cały czas gdy próbuję zacząć grę, wita mnie rosyjski Xardas. Wolę grać bez jakiegokolwiek dubbingu. Jak to zrobić?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Możesz wytłumaczyć, co chcesz osiągnąć? Bo trochę chaotycznie to opisałeś.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

grubiansky

grubiansky

Użytkownicy
posty21
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Jeśli pytasz mnie, Jao - to chodzi mi o to co mam zrobić, żeby wywalić polsko-rosyjski dubbing z returninga. Bo instalowanie na nowo gothica z returningiem (bez instalacji dubbingu) nic nie daje, cały czas postacie mówią trochę po polsku, trochę po rosyjsku. Napisy są wszystkie w języku polskim (po zainstalowaniu spolszczenia [NIE dubbingu]) więc z tym nie ma problemu. Po prostu bardzo mnie irytuje rosyjski język i zdecydowanie wolę opcję, żeby postacie były nieme. I wolałbym nie usuwać całkiem dźwięku postaci, bo np. bardzo lubię przypadkowe rozmówki ludzi w Khorinis :) Jednakże jestem w stanie i to poświęcić, byle by wywalić rosyjski dubbing.
Nie rozumiem gdzie leży problem. Czy stwarza go zainstalowany kiedyś dubbing (jeśli tak, to jak go usunąć? Instalowałem go do folderu gothica, a ten w pełni usunąłem)

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@grubiansky Wycisz głosy w ustawieniach ?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Jest to jakiś plan. Jak już kiedyś tłumaczyłem, dubbing kwestii z modyfikacji jest w jednym pliku z dźwiękami, bez których mod nie będzie zapewne działał jak należy (a na pewno WIELE straci). Zostaje zainstalowanie pełnego rosyjskiego dubbingu za pomocą tego pliku "Dubbing" od Ventrue'a i spółki (wtedy nie będzie już mieszany językowo, choć jak kiedyś pisałem, rosyjski dubbing oryginalnej gry odstaje często od tego z modyfikacji) lub czekanie, czy może w nowszej wersji spolszczenia będzie dodany opcjonalnie plik z samymi dźwiękami, acz bez dubbingu.

You didn't grow.
You didn't improve.

grubiansky

grubiansky

Użytkownicy
posty21
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
@Morty ach tak, jak zwykle najłatwiejsze rozwiązania przychodzą najciężej. Bardzo kombinowałem, ale taka myśl mi nawet na sekundę nie wpadła do głowy. Spróbuję jak wrócę.
@Jao Tylko właśnie pamiętam, że jak około rok temu grałem w returninga, to miałem tak, że dubbingu nie było żadnego, poza rozmowami mieszkańców Khorinis, odgłosami np. podczas walki, śmierci itp. A te wszystkie pochodziły z polskiej wersji gothica. Poza tym nie było żadnego dubbingu. Inaczej wyglądała ta wersja returninga, ale nie jestem w stanie określić która to była.

Spiro

Spiro

Użytkownicy
posty21
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy ulepszanie pancerzy działa prawidłowo? Chcę przerobić pancerz straznika miejskiego odtrzymanego od Andre, i tak uczyłem sie od Harada kowalstwa potem od Mortisa i w dzienniku jest napisane że trzeba tylko stal a mimo to mam komuikat o brakujących składnikach. Czego mi brakuje ?

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Pamiętaj że chodzi o sztabke, a nie pręt

Spiro

Spiro

Użytkownicy
posty21
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pamiętaj że chodzi o sztabke, a nie pręt

Zaraz sprawdzę, a tak z ciekawosci jak wzbogacić sie o większe ilości sztabek?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Wytapiać z wydobytej rudy. Tak naprawdę to jedyny sposób na zdobycie liczącej się ich ilości.

You didn't grow.
You didn't improve.

Spiro

Spiro

Użytkownicy
posty21
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wytapiać z wydobytej rudy. Tak naprawdę to jedyny sposób na zdobycie liczącej się ich ilości.

Czyli u tego Snipesa z farmy Lobarta wyuczyć sie na 100 i dopiero coś z kuciem zacząć. Jest gdzieś jakaś mapka tych złóż rudy? Bo na razie to na jedną się natknąłem tylko :/

hubus1997

hubus1997

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam.
Co należy zrobić aby Harad, Bosper itd. zaczęli normalnie rozmawiać zamiast rzucać "wynoś się" ? Wykonałem misje dla Karla, Eddy, Garvella, Brahima, Halvora, Kardiffa, Ignaza i Lehmara. Kupiłem też pancerz od Alrika (podobno jest to alternatywa dla stroju obywatela (?) ). Z grzywnami również nie zalegam (po pobiciu Fellana musiałem zapłacić 750 sztuk złota) a u Pablo nie mam dostępnych żadnych opcji dialogowych. Czy natrafiłem może na jakiegoś buga czy coś?

@Edit
Nie gadałem, dzięki za pomoc :D

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@Spiro 50% wystarczy, zresztą tyle tylko Snipes uczy. A złoża są niewyczerpane, wystarczy jedno.
@hubus1997 Gadałeś z Rupertem?

You didn't grow.
You didn't improve.

Spiro

Spiro

Użytkownicy
posty21
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy jest tu opcja regeneracji wytrzymałości ? Niby słysząłem ze u tego co straż szkoli ale nie mam takiej opcji

0 użytkowników
Do góry