Pytania i problemy techniczne 1065598 3676

O temacie

Autor matekacp

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 1065598

Odpowiedzi 3676

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Fayors

Z tego co widzę, Twój problem jest dosyć powszechny chociaż ja go nie znam. Ale obejrzyj np. ten filmik na YouTubie, może Ci pomoże.

https://www.youtube.com/watch?v=lQZNEQAV49g

drtazzz

drtazzz

Użytkownicy
posty23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
U mnie juz wszystko smiga. Wystarczylo zainstalowac wlasnie Microsoft Visual C++  te z instalki returninga :)

Fayors

Fayors

Użytkownicy
posty259
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Próbowałem tylko od sposobu 2:55, który nie pomógł reszty nie sprawdzałem bo mam win 7 a gość ma inny system więc reszta wygląda kompletnie inaczej niż u mnie i totalnie się gubię. Ktoś może mi napisać co i jak bo ciężko coś z filmiku robić jak u mnie jest inaczej

Post połączony: 2016-11-11, 08:15
Dobra. Zainstalowałem wszystkie biblioteki z instalki returna. Komunikaty z błędami zniknęły, ale dalej mam problem z AST.dll not loaded, który pojawia się zaraz po uruchomieniu aplikacji. Jakieś pomysły?

Smoczy_Wojownik

Smoczy_Wojownik

Użytkownicy
posty35
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Polecacie muzykę Returningową, czy zaznaczać patch w instalatorze, który częściowo przywraca oryginalną muzykę?

Dezerow

Dezerow

Użytkownicy
posty42
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Polecacie muzykę Returningową, czy zaznaczać patch w instalatorze, który częściowo przywraca oryginalną muzykę?
Kwestia gustu, ale osobiście polecam muzykę z returna, bo gra robi się taka.. inna

drtazzz

drtazzz

Użytkownicy
posty23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Niestety znowu wam dupe truje ale ... po jakims czasie a przeważnie przy zapisywaniu co najgorsze wyskakuje mi blad out of memory. Moge tam nacisnac ponow probe ale nie zawsze pozwala mi grac dalej. Windows 10, 8GB ram, intel core i7 gtx 960m ...

Fayors

Fayors

Użytkownicy
posty259
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
zmień tekstury returninga na oryginalne. To powinno pomóc. Ewentualnie jeżeli ci to nie odpowiada, to możesz jeszcze wyłączyć dużą wegetację roślin (wszystko jest w instalce do returninga)

Zainstalowałem wszystkie biblioteki z instalki returna. Komunikaty z błędami zniknęły, ale dalej mam problem z AST.dll not loaded, który pojawia się zaraz po uruchomieniu aplikacji. Jakieś pomysły?

Ponawiam pytanie

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Fayors
A przeczytałeś co napisałem @drtazzz?

@drtazzz
Takie błędy zawsze będą występować, pytanie co ile. Mi wywala co 30-40 min, innym co godzinę czy dwie. Zainstalowałeś systempacka i memory fixa?

drtazzz

drtazzz

Użytkownicy
posty23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Fayors

@drtazzz
Takie błędy zawsze będą występować, pytanie co ile. Mi wywala co 30-40 min, innym co godzinę czy dwie. Zainstalowałeś systempacka i memory fixa?

SP owszem, ale nie memory fixa :O poratujesz linkiem? A częstotliwość hmm nawet po 5 minutach gry :(

Fayors

Fayors

Użytkownicy
posty259
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Fayors

@Apprentice

Tak ale jedyny sposób jaki spróbowałem to ten z komendą stop net WuAuServ, który nie zadziałał co do reszty to gościu ma inny system i u mnie to wszystko wygląda kompletnie inaczej i się gubie. Mam win 7 64 bit jak coś

PS. Zainstalowałem wszystkie biblioteki jakie się dało (Z instalki returna + NET. 4.5) i dalej mam ast.dll not loaded. Problem zatem musi leżeć gdzieś indziej

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@drtazzz

Są różne wersje, ja mam bodajże x86, dołączę ją w pliku. I jest jeszcze "4gb patch" o któym zapomniałem, też się może przydać jeśli masz np. 8gb RAMU.

EDIT: Dobra, nie dołączę tutaj bo nie wiem jak. Mogę dać Ci tylko linka do forum rosyjskiego gdzie są podane wszystkie pliki. Musisz przetłumaczyć stronę i stworzyć konto niestety, albo poszukać w internecie.

http://rpgrussia.com/index.php?topic=8669.0

@Fayors
A masz zainstalowanego Visual C++ 2015? Bo w instalce do Returna tego nie ma.

Hosni

Hosni

Użytkownicy
posty149
Propsy51
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
Czy do returna 2.0 jest osobny system pack?
Jeżeli nie to czy warto instalować najnowszy czy return działa lepiej ze starszymi?

Użyczyłem głosu w modyfikacjach:
- Wyspa [G1]
- Laer Gjoll [G2]
- Mag [G2]

Fayors

Fayors

Użytkownicy
posty259
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Lepiej nic nie kombinować. System pack jest dołączony razem do returninga 2.0

Post połączony: 2016-11-12, 16:32
A masz zainstalowanego Visual C++ 2015? Bo w instalce do Returna tego nie ma.

Jak to nie ma? Z resztą próbowałem instalować to 1000x ale nic z tego, a ten filmik który mi podesłałeś mówi mi nie wiele, ponieważ gość ma inny system, ja też mam inny, więc u mnie wszystko jest kompletnie inaczej. (Wypróbowałem tylko to z komendą net stop WuAuServ, który nie pomógł)

@Apprentice

PS. Nie wiem jakim k..na cudem, ale jakoś zaistalowałem Visual C++ 2015 (64-bit), ale to dalej nie rozwiązuje mojego problemu, dalej jak był tak dalej jest. (Chyba, że chodzi o jakąś konkretną wersję)

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W sensie, że dystrybucji 2015 nie ma w instalce Returninga, wszystkie (chyba) oprócz niej są. Jeśli pobrałeś jakąś trefną wersję ( nie ze strony Microsoftu ), to też może być problem.

Z tego co pamiętam, to u mnie to rozwiązało problem. Mógłbym Ci podać mojego AST.dll, ale być może wersja x86 różni się od x64.

Ewentualnie - reinstalacja Returninga, w kolejności podanej przez Rosjan. Podaje ją tutaj z google tłumacza.

Spoiler
Preparation of the game directory:
1. Completely remove Return 2.0 and related software (Microsoft packages Visual C ++ (2005-2008-2010-2012-2013-2015); DirectX 9.0c is not necessary to remove);
2. Remove the game and clean up the registry (e.g., via program CCleaner)
3. Reinstall the game:

Spoiler
To mount an image of the new assembly Returns 2.0:
Go to the tab "Required software" and install Microsoft Visual C ++ (2005-2008-2010-2012-2013-2015) and DirectX 9.0c (only if this is the first installation, if you have already installed, it is not necessary).
Set MRC version - 'gothic2_fix-2.6.0.0-rev2' (setting in the game directory).
Set GothicStarter - 'gothic2_playerkit-2.6f' (setting in the game directory).
Upon completion of the installation, return to the main menu.

Installing add-on:

Run ( "Install" button) addon installer 'Return' and follow the instructions.
Run the add-on with its shortcut on the desktop - "Gothic II Returning".
Using saves all previously released assembly, except 0060, the current version of the game is no longer possible!
This assembly does not require a new game if you have already started the game on the assembly 0060.
But it will require a new game if you want to play with a little bit optimized Horinis and DR. And with the cashier in his place.

Jeśli będziesz miał problemy z tłumaczeniem to daj znać.

Hosni

Hosni

Użytkownicy
posty149
Propsy51
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
Dobra, gra mi ruszyła i jestem po rozmowie z Xardasem ale...
1. Bezi ma polski dubbing w początkowych kwestiach, nie wiem czy czegoś nie zjebałem przy instalacji.
2. Okna statystyk są po Rosyjsku, jedynie posługiwanie się bronią ma "15begginer" a dialogi i wszystko inne jest po angielsku.

Użyczyłem głosu w modyfikacjach:
- Wyspa [G1]
- Laer Gjoll [G2]
- Mag [G2]

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Ja też tak mam, żeby mieć inaczej musiałbyś mieć wersję rosyjską Gothica.
2. Trzeba wkleić dwa pliki tłumaczeń, wkleiłeś pewnie jeden.

Smoczy_Wojownik

Smoczy_Wojownik

Użytkownicy
posty35
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja mam steamową wersję Gothica, po polsku i wszystkie dialogi mam rosyjskie.
Podczas instalacji zaznaczyłem wszystko, oprócz oryginalnej gothicowej muzyki i usunięciem trawska.

Fayors

Fayors

Użytkownicy
posty259
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Niestety nic to nie dało. Usunąłem wszystkie biblioteki jakie miałem. Dobiłem accleanerem. Potem zainstalowałem wszystko biblioteki,fix,palyerkit i returning, ale dalej mam ast.dll not loaded. Co prawda mogę grę uruchomić, ale jak pasek dojdzie do 3/4 to wywala acces volation:

https://www.sendspace.com/file/3wfzj9

Dodatkowo wyświetla się: Nie znaleziono api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll
Lecz pomimo tego jak wcześniej pisałem grę mogę uruchomić

Jeszcze jakieś pomysły?

s3bek

s3bek

Użytkownicy
posty78
Propsy3
  • Użytkownicy
Witam, mam problem z modyfikacja. A mianowicie, gra nie wykrywa mi karty graficznej dedykowanej tylko zintegrowaną intela, przez co mam malo fpsów. Wie ktoś może jak temu zaradzić ? bo chyba probowalem juz wszystkiego :/

Fayors

Fayors

Użytkownicy
posty259
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Niestety nic to nie dało. Usunąłem wszystkie biblioteki jakie miałem. Dobiłem accleanerem. Potem zainstalowałem wszystko biblioteki,fix,palyerkit i returning, ale dalej mam ast.dll not loaded. Co prawda mogę grę uruchomić, ale jak pasek dojdzie do 3/4 to wywala acces volation:

https://www.sendspace.com/file/3wfzj9

Dodatkowo wyświetla się: Nie znaleziono api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll
Lecz pomimo tego jak wcześniej pisałem grę mogę uruchomić

Jeszcze jakieś pomysły?

Po niemalże wielu godzinach męczarni w końcu rozwiązałem problem. Pomogło dopiero aktualizacja Sp1 do Win 7. Trochę to dziwne, bo wcześniej pomimo jego braku gra działała, ale najważniejsze że problem rozwiązany. Może to komuś pomoże w przyszłości

0 użytkowników
Do góry