@milygosc może być związane z tym, że masz szpon beliara i pojawia się demon po modlitwie, a wtedy ten npc się nie pojawi. Wczytaj grę, wyrzuć szpon na ziemię i w tedy poproś beliara.
@filipolski zobacz czy na pewno się nie otwierają, bo powinny się otwierać zawsze, jak nie to nie szukaj kodu na pierścień tylko przy drzwiach naciśnij "k" to polecisz 2 metry do przodu.
@Dameczek a walczyłeś już z tym dużym strażnikiem i zadałeś mu parę ciosów zwykłą bronią? I czy później gadałeś o tym z Ashtarem?
@Bomber nauka przemiany tylko dla magów
@tomasz13 spróbuj wejść na wazon i podnieść z góry, ja tak robiłem
@1marcin1 ojej, to chyba najczęstsze pytanie, musisz zabić demona na bagnie i mieć 50-60 retoryki
@Pasterz z Feshyr nie przejmuj się tym, to tylko bug wizualny, nie zmienia nic w praktyce, jak cię wkurza to wyjdz z gry i wjedź od nowa, powinno działać.
@lukas900 wczytuj save i wejdź tam przygotowany ze wszystkimi składnikami do kuszy orków, inaczej jej nie będziesz miał i zwalisz questa. Patrz solucje+porady na start strona 1
@Jao wybacz, że ci zabieram fuche, ale żeby ci się nie nudziło, odpowiedz mi na pytanie trolla - czy mogę używać Klątwę Azgalora

:D:D
@gelenczei wrzuć sobie linka w chroma i odpal tłumaczenie, po czym zjedź na sam dół, masz tam opis i filmik walki z tym bossem. Nic nie trzeba wcześniej z nim robić.
https://rpgrussia.com/threads/gotika-2-vozvraschenie-2-0-imennye-i-geroicheskie-monstry.8782/