Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8256501 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8256501

Odpowiedzi 37317

Nardo

Nardo

Użytkownicy
posty17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Próbowałem pobić Goraxa ale on nie miał przy sobie klucza, a jeżeli chodzi o ściane to jedynie co mi się udaje to wypaść poza mapę.

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
No to ubierz się pod zrękę i po problemie (zbroja + pas u Ramireza dają 40).

wisnicki49

wisnicki49

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie znajde 6 krwawy kielich, mam 5- Valentina, Lehmara, Sędziego, Gerbranda, Salandrila
 Szukałem u Fernanda i Lutero oraz u Gubernatora ale u nich nie ma w skrzyniach

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@Jao
Joaquin stoi obok Tiamanta po dialogu przy kapliczce Beliara na temat listu - Osair dał mu zadanie dostarczenia listu. Dopóki z kimś tam, prawdopodobnie Gonzalesem się nie pogada to Joaquin stoi w pokoju Tiamanta.

I przy okazji moja dzienna porcja pytań :F :
1. Mam zadanie od Saturasa na temat mocy bagiennego ziela, gadałem z zielarzem niedaleko Słonecznego Kręgu i mam znaleźć artefakt - gdzie go szukać?
2. W piątym rozdziale Saturas kazał mi pogadać z Quarhodronem, gdzie ja tego dziada znajdę? Szukałem notatki od Myxira, którą się go przywoływało, ale gdzieś wyparowała.
3. W górach orków za Wolną Kopalnią potrzeba bodajże szaty orkowego szamana, którą daje Hosh-Nar za zabicie demona. Problem w tym, że mi jej nie dał, bo za wcześnie poszedłem do Ur-Thralla, nie dostałem questa i musiałem się bawić w GVE. Domyślam się, że to zamyka pokojową opcję rozwiązania wątku i pozostaje posiekać wszystko co się da?
Nawet nie zwróciłem uwagi, że Joaquin faktycznie idzie do Tiamanta :F W każdym razie pogadać trzeba z Haniarem.
Co do pytań:
1. Tabliczka ze strażnika sfery w orkowej kopalni.
2. Quarhodrona to jeszcze nie znajdziesz, ale wpadniesz na jego trop przy teleporcie do Ash'Tara.
3. Zależy. Jak jesteś magiem to faktycznie dupa, ale jak wojownikiem, to Ur-Thrall da ci zbroję za wyczyszczenie świątyni Śniącego.
@wisnicki49 No, to akurat z podstawki: w domu obok Salandrila w kufrze, klucz jest na kominku.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Trumm

Trumm

Użytkownicy
posty204
Propsy37
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy to normalne że nie moge wejsc drugi raz do swiatyni sniacego? jak próbowałem to zginąłem od ognia

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@Jao
A, to ten White Rock cały :F. Dzięki za Quarhodrona. Na szczęście jestem dzielnym wojownikiem w służbie króla Rhobara II, a nie magiem i mam tą zbroję.

scutum

scutum

Użytkownicy
posty28
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gram strażnikiem świątynnym(returning 2.0 patch 0066)  mam nauczone wycinanie serc od jednego z mysliwych, i nie moge zbierać serc orków i trolli,. To jakiś bug, czy trzeba innej umiejętności ?? Dodam ze serca golemów normalnie zbieram.

bcklvr

bcklvr

Użytkownicy
posty109
Propsy15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
wyłączyli wycinanie serc od orków i jaszczuroludzi @scutum

Chris Moltisanti

Chris Moltisanti

Użytkownicy
posty88
Propsy12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@wisnicki49 - obok Salandrila jest jeden dom a w nim skrzynka, chyba tam jest ostatni kielich. Jak nie to sprawdź wszystkie domy w górnym mieście.

Harwing

Harwing

Użytkownicy
posty229
Propsy38
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jest może coś mocniejszego od Złotej Igły ze szpad?

bcklvr

bcklvr

Użytkownicy
posty109
Propsy15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Harwing  haha też grasz pod zrękę 1h?
jest lepszy mieczyk (ale inne animacje które mi nie pasuja i nie ma penetracji armora) - wypada z azgalora.
a szpada jest jedna lepsza, peterracja armora tak samo 70%, dmg 420. wypada z czerwonego smoka na irdorath (AB version, nie wiem jak w normalnym returningu)

Harwing

Harwing

Użytkownicy
posty229
Propsy38
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Taa, stworzyłem lunar blade'sy ale to jakiś żart nie dość ze walka 2 mieczami jest strasznie wolna to nie mają penetracji pancerza co daje ~550dmg a złota igła z 800 siada :P

bcklvr

bcklvr

Użytkownicy
posty109
Propsy15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
granie szpadami jest mega z tego powodu, ze nie majac wyhtrzymalosci caly czas jest ta sama predkosc atakowania xD

pitappl

pitappl

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W oczekiwaniu na spolszczenie, postanowiłem spróbować Returninga. Wiele osób zachwala :D Mam 3 pytanka.
1.Czy "zangielszczenie" jest na dobrym poziome? Da radę się połapać w dialogach i zadaniach?
2. Jest gdzieś dostępny poradnik? Słyszałem, że można sobie zbugować wiele misji robiąc coś źle/nie po kolei.
3. Jak rozwijać postać, żeby grało się przyjemnie i łatwo? 1H bronie?

bcklvr

bcklvr

Użytkownicy
posty109
Propsy15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@pitappl
są błędy jakieś podstawowe w zangielszczeniu, ale idzie sie polapac normalnie ;)
poradnik jest, patrz "porady i solucje". aż tak źle nie jest z tym bugowaniem misji, warto jednak robić save'y na różnych slotach.
a co do rozwijania postaci... żeby się grało łatwo i przyjemnie dla osoby nowej, która nie zna tej gry to chyba najlepsza opcja jest wybranie poziomu latwego po prostu, nie musisz myslec na co punkty przeznaczyc bo bedziesz mial ich naprawde duzo. granie na hardzie/legendarnym raczej jest dla osob juz znajacych gre dobrze, bo nie wiedzac gdzie sa jakies dobre bronie, albo jak wymaxowac sile to mozesz sie zatrzymac w pewnym punkcie gry z problemem nie możności zabicia zadnego bossa i problem z ruszeniem watku dalej ;)

pitappl

pitappl

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@bcklvr a masz może jakieś porady co do budowania postaci/zdobywania ekwipunku? :)

Post połączony: 2018-05-03, 20:20
Ah jeszcze jedno, zainstalowała mi się dziwna czcionka, jak mogę ją zmienić na klasyczną?

Chris Moltisanti

Chris Moltisanti

Użytkownicy
posty88
Propsy12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
2h i wszystko w siłę/hp albo 1h zręczność to najbardziej op buildy, do tego proste w rozwoju. Magowie trochę bardziej skomplikowani ale też spoko. Na łatwym zupełnie bezstresowa rozgrywka, na hardzie w sam raz tylko początek trudniejszy.

pitappl

pitappl

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A mogę jakoś zredukować ilośc trawy/roślin? xD Strasznie denerwuje :v

Roman Reigns

Roman Reigns

Użytkownicy
posty138
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
hej pod zręczność w czym lepiej jest 2h czy 1h ? :D

bcklvr

bcklvr

Użytkownicy
posty109
Propsy15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja zawsze wolałem pod zrękę 2h. Zdecydowanie więcej broni masz do znalezienia z większym dmg później, z większym przebijaniem armora. Oprócz tego zasięg broni większy więc to też wg mnei na plus.
Z kolei 1h szpady mają ogromny plus, bo przy braku wytrzymałości niemalże nie tracisz szybkości zadawania ciosów ;) tak czy owak pod zrękę i tak najłatwiej łukami grać, bo po nauce umiejetności przebijania pancerza strzałami i dobraniu dobrego łuku robi się masakre, zwłaszcza jak się ma później 90% w łukach co czasami ze strzała odbierasz 3k hp przeciwnikowi :D

0 użytkowników
Do góry