Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8392340 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8392340

Odpowiedzi 37317

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Baal Cadar nie daje mi zadania ze zbieraniem zioła od innych zbieraczy - oddaje mu zioło od ziomka obok obozu i nic, 50 expa, guru stęka-kwęka i do widzenia. Coś się zmienili z tym zadaniem czy jak?
EDIT:
Trzeba Orunowi powiedzieć, że niby chcę dołączyć do Guru :)

DoneQ

DoneQ

Użytkownicy
Mad Scientist
posty33
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Mad Scientist
Jakiego nowicjusza tzreba zabić w tej misji od Xardasa by zostać nekromantą?

El Psy Congroo.

Maciejk

Maciejk

Użytkownicy
posty123
Propsy111
  • Użytkownicy
Mam pewien palący problem z Returningiem 2.0

Mianowicie po zaskarbieniu sobie przychylności Nagura, Halvora i Rengaru i otrzymaniu klucza od Atili nie mogę nadal wejść do kanałów, w których ukrywa się Gildia Złodziei. Bezi woła o klucz do kanałów mając go w ekwipunku. :( Ktoś zna rozwiązanie tego problemu?

Dodam tylko, że przywoływanie tego klucza kodem, czy nawet klucza do hotelu Hanny, prowadzącego do kanałów, nic nie daje... ma ktoś jakiś pomysł w jaki sposób mogę dostać się do gildii złodziei, albo jak rozwiązać ten problem?

Sehio

Sehio

Użytkownicy
posty52
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wie ktoś może jak wejść do kopalni orków?
Ponoć zgodę dostaje się od Ur Thralla po dolinie cieni, skończyłem ten wątek jednak nie mam żadnej opcji dialogowej. Wyczytałem na rosyjskim forum, że wejście tam jest powiązane z zadaniem "Missing" znalazłem Alberta i dalej nie wiem co robić. Dodam że jestem w drugim rozdziale, ale chyba to nie ma znaczenie.

Za każdy trop będę wdzięczny.

Dobra, przejrzałem temat na nowo i znalazłem.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Lokacja: Las Starożytnych Zabójców Masyafu.
Zadanie: To od Mistrza Osairu (gościa od niewolników, w jaskini) dotyczące zebrania dla niego 4 ludzi.
Problem: Za cholerę nie mogę namówić Haniara Ślepego (najważniejszego mistrza), żeby pozwolił strażnikowi Nazimowi (temu, któremu znudziło się pilnowanie pustej kopalni) zmienić zajęcie/przejść do Osairu. Są cztery opcje dialogowe, pierwsze trzy sprawiają, że po powrocie do Nazima, ten mówi coś o "zmianie zajęcia", ale opcja dialogowa u Osairu się nie pojawia, ostatnia (czwarta) linia dialogowa sprawia, że Nazimowi zostaje "przedłużony" pobyt w kopalni, opierdala za to i też brak opcji dialogowej u Osairu. Jeśli nie wykonam tego zadania, to po zabiciu Haniara i Osairu dalej stoi ono w dzienniku, czym wkurwia niemiłosiernie.

Misja jest opcjonalna i prowadzi do pozyskania księgi uczącej wykucia Księżycowego Ostrza przed zabiciem Osairu.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Jak mogę zacząć wątek z gildią zabójców? Wykonałem zadanie od Gerbranta,ale o północy nikogo nie ma w górnym mieście... (Ta opcja o spotkaniu).
Druga rzecz taka nie związana z zadaniami... Czy tylko u mnie nie słychać nowych sountracków, nigdzie nie ma żadnych tylko leci orginalny z khorinis i wieży Xardasa :/

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Sprawdź, czy czasem nie masz pliku "RET2_Music_KaiRo.vdf" w folderze Data
Jak masz to go usuń

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Reinstall całej gry dopiero pomógł :) Teraz bym prosił o to aby ktoś powiedział jak rozpocząć gildię zabójców.

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

zenek24pl

zenek24pl

Użytkownicy
posty28
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
witam mam pytanie na kim i w jaki sposób użyć czaru zapomnienie do misji od ignaza gdyż jakbym nieprobował to nie dziala

Gersard

Gersard

Użytkownicy
posty14
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy moglby ktos napisac jak zrobic te zadanie szmery wsrod nocy dla zbieracza ziela chodze po tej jaskini i nic?
Jak odwrocic uwage Dobar Shacka w kopalni orkow od "kowala"?

Post połączony: 2016-03-29, 15:10
Wie ktoś może jak wejść do kopalni orków?
Ponoć zgodę dostaje się od Ur Thralla po dolinie cieni, skończyłem ten wątek jednak nie mam żadnej opcji dialogowej. Wyczytałem na rosyjskim forum, że wejście tam jest powiązane z zadaniem "Missing" znalazłem Alberta i dalej nie wiem co robić. Dodam że jestem w drugim rozdziale, ale chyba to nie ma znaczenie.

Za każdy trop będę wdzięczny.

Dobra, przejrzałem temat na nowo i znalazłem.

Pisalem juz o tym wczesniej,musisz pogadac z Jergenem (oboz Fejetha) z Talbinem Garondem i na koncu z Ur-Thrallem,jak ukonczyles watek Azgalora da ci klucz :)

tolek2323

tolek2323

Użytkownicy
posty32
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Panowie, pogadałem z Kreolem o inwazji zombiaków na wyspę, i chce ode mnie Chromanin... Gdzie mogę go znaleźć?

Jak otworzyć zamknięte "na klucz" jaskinie na wyspie?

OwcaZagady

OwcaZagady

Bractwo Spolszczenia
Co, roz, co
posty153
Propsy24
ProfesjaProducent
  • Bractwo Spolszczenia
  • Co, roz, co
Chromaniny są w GD, pierwszy jest w wieży mgieł(?)

Śmierć jest niczym kawałek szynki. Zawsze u mego boku

Fexo

Fexo

Użytkownicy
Тебе нужна помощь?
posty167
Propsy152
ProfesjaConcept Artist
  • Użytkownicy
  • Тебе нужна помощь?
Panowie, pogadałem z Kreolem o inwazji zombiaków na wyspę, i chce ode mnie Chromanin... Gdzie mogę go znaleźć?

Spoiler
-Co do Chromaninów : Po rozmowie z Kreolem idziemy do kamiennego kręgu (Tam gdzie w zwykłym  Gothicu 2 NK był amulet Angara). Zabijamy szkielety, zabieramy księgę, czytamy i szukamy następnych. Gdy uzbieramy wszystkie wracamy do Kreola.
-Co do Zamkniętych Jaskiń : Do zamkniętych jaskiń będziesz mógł się dostać gdy wykonasz zadanie dla Kreola (Postęp w zadaniu o pladze nieumarłych w Khorinis). Te zamknięte jaskinie to groby pochowanych paladynów.

COLORBLIND

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy moglby ktos napisac jak zrobic te zadanie szmery wsrod nocy dla zbieracza ziela chodze po tej jaskini i nic?
Spoiler
Przemień się w chrząszcza i wejdź do środka
Jak odwrocic uwage Dobar Shacka w kopalni orkow od "kowala"?
Spoiler
Uśpij go.

Post połączony: 2016-03-29, 18:27
Lokacja: Las Starożytnych Zabójców Masyafu.
Zadanie: To od Mistrza Osairu (gościa od niewolników, w jaskini) dotyczące zebrania dla niego 4 ludzi.
Problem: Za cholerę nie mogę namówić Haniara Ślepego (najważniejszego mistrza), żeby pozwolił strażnikowi Nazimowi (temu, któremu znudziło się pilnowanie pustej kopalni) zmienić zajęcie/przejść do Osairu. Są cztery opcje dialogowe, pierwsze trzy sprawiają, że po powrocie do Nazima, ten mówi coś o "zmianie zajęcia", ale opcja dialogowa u Osairu się nie pojawia, ostatnia (czwarta) linia dialogowa sprawia, że Nazimowi zostaje "przedłużony" pobyt w kopalni, opierdala za to i też brak opcji dialogowej u Osairu. Jeśli nie wykonam tego zadania, to po zabiciu Haniara i Osairu dalej stoi ono w dzienniku, czym wkurwia niemiłosiernie.

Misja jest opcjonalna i prowadzi do pozyskania księgi uczącej wykucia Księżycowego Ostrza przed zabiciem Osairu.

Tutaj masz opisane wszystkie misje w lesie.

Post połączony: 2016-03-29, 18:29
Jak mogę zacząć wątek z gildią zabójców? Wykonałem zadanie od Gerbranta,ale o północy nikogo nie ma w górnym mieście... (Ta opcja o spotkaniu).
Jeśli grasz na wersji 0050 to niestety bug. Ja miałem to samo.

Post połączony: 2016-03-29, 18:31
witam mam pytanie na kim i w jaki sposób użyć czaru zapomnienie do misji od ignaza gdyż jakbym nieprobował to nie dziala
Spoiler
Ja użyłem na żonie farmera Lombarda. W porcie nie działa ale to powinieneś wiedzieć jak czytałeś dialogi.

michalqq1

michalqq1

Użytkownicy
posty80
Propsy15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Skąd wziąć papier dla Tiamanta...? na tym forum co wysłałeś jest napisane aby iśc do sklepu. Nie wiem o co w tym chodzi
Edit: Znalazłem

tolek2323

tolek2323

Użytkownicy
posty32
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Spoiler
-Co do Chromaninów : Po rozmowie z Kreolem idziemy do kamiennego kręgu (Tam gdzie w zwykłym  Gothicu 2 NK był amulet Angara). Zabijamy szkielety, zabieramy księgę, czytamy i szukamy następnych. Gdy uzbieramy wszystkie wracamy do Kreola.
-Co do Zamkniętych Jaskiń : Do zamkniętych jaskiń będziesz mógł się dostać gdy wykonasz zadanie dla Kreola (Postęp w zadaniu o pladze nieumarłych w Khorinis). Te zamknięte jaskinie to groby pochowanych paladynów.

Dzięki!

A mógłbyś podać lokalizacje wszystkich Chromaninów?

Harwing

Harwing

Użytkownicy
posty229
Propsy38
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Poty na niewidzialnosc są potrzebne do czegoś? Czy mogę użyć żeby dostać się do krypty w klasztorze po książkę do zadania Moriusa?

Allbelcik84

Allbelcik84

Użytkownicy
posty355
Propsy97
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Możesz użyć. albo możesz wyjebać z kuli ognia temu magowi co pilnuje wejścia i szybko wziąść książke uciec na góre potem zejść spowrotem i rzucić czar Oblivion na Maga. i nie ma grzywny  :D

= D

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Ponawiam, może już ktoś do tego doszedł:

Teraz mam zgoła inny problem. Produkcja dysku(?) z rudy, który produkować uczy nas Viper. Jest bodajże 5 opcji do wybrania (niestety nie jest tak, że mając odpowiednie komponenty klikamy jedną opcję i produkuje się samo, musimy ten dysk wyprodukować sami wybierając odpowiednie opcje przy magicznym piecu). Najlepszy jaki mi się udaje wyprodukować jest stopnia czwartego warty 1000 sztuk złota, a wiem że powinno się dać wyprodukować dysk stopnia piątego (wart 2000 sztuk złota). Za cholerę nie wiem jakie opcje dialogowe przy piecu wybrać, żeby wyprodukować ten najlepszy. To i tak mało ważne, bo rozumiem, że muszę jeszcze się nauczyć wyrobu do tej specjalnej kuszy, której za cholerę nie wiem jak zrobić. Ogólnie kusza, jak się postaramy ze wszystkim na maksimum, zadaje 425 obrażeń, czyli jest jeszcze lepsza od kuszy łowcy smoków, ustępuje tylko kuszy z doliny cieni zadającej 1500 obrażeń, która jednak jak wiadomo, posiada tylko 50 bełtów.

Po prostu MUSZĘ wykonać to zadanie, w przeciwnym wypadku nie popchnę dalej wątku Opiekunów. Oczywiście, mogę teraz popchnąć wątek, ale stracę okazję na wykucie potężnej kuszy i okazję na wykonanie zadanie dla orka-łowcy (czyli jakby nie patrzył dodatkowy exp). Na wop.ru nie znalazłem odpowiedzi.

@tedddy_bear

Odnosząc się do poprzedniej odpowiedzi - niestety, drugiego zwoju w świątyni śniącego nie ma na tym murze. Więc zadanie dalej "stoi".
Odnosząc się do ostatniej odpowiedzi - na wop.ru niektórzy tawarisze też mają problem z tym zadaniem (zapewne większość z nich wybrała łatwiznę, i albo poczekali ze zdobyciem książki do zabicia Osairu, albo woleli mu zapłacić te 20 tys. sztuk złota., ale jednak myślałem, że ktoś z naszego kręgu graczy się z tym uporał.

Ogólnie na tę chwilę mam już 3 zadania, które z tego co widzę będą stały aż do końca gry. No nie postarali się chłopaki. Patchy i hotfixów od chuja, ale takiego co to by poważne rzeczy naprawił już nie ma. Szczerze powiedziawszy, to nawet gdyby był, nie wiem, czy odważyłbym się porzucić 90 godzin rozgrywki dla możliwości ukończenia trzech zadań pobocznych.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Asgard

Asgard

Użytkownicy
posty12
Propsy1
  • Użytkownicy
Biegam za tym już trzeci dzień i nie mogę sobie poradzić, mianowicie:

Spoiler
Gdzie znaleźć odpowiednie naczynie do nalania wody ze studni na pustyni Adanosa?

0 użytkowników
Do góry