Ponawiam, może już ktoś do tego doszedł:
Teraz mam zgoła inny problem. Produkcja dysku(?) z rudy, który produkować uczy nas Viper. Jest bodajże 5 opcji do wybrania (niestety nie jest tak, że mając odpowiednie komponenty klikamy jedną opcję i produkuje się samo, musimy ten dysk wyprodukować sami wybierając odpowiednie opcje przy magicznym piecu). Najlepszy jaki mi się udaje wyprodukować jest stopnia czwartego warty 1000 sztuk złota, a wiem że powinno się dać wyprodukować dysk stopnia piątego (wart 2000 sztuk złota). Za cholerę nie wiem jakie opcje dialogowe przy piecu wybrać, żeby wyprodukować ten najlepszy. To i tak mało ważne, bo rozumiem, że muszę jeszcze się nauczyć wyrobu do tej specjalnej kuszy, której za cholerę nie wiem jak zrobić. Ogólnie kusza, jak się postaramy ze wszystkim na maksimum, zadaje 425 obrażeń, czyli jest jeszcze lepsza od kuszy łowcy smoków, ustępuje tylko kuszy z doliny cieni zadającej 1500 obrażeń, która jednak jak wiadomo, posiada tylko 50 bełtów.
Po prostu MUSZĘ wykonać to zadanie, w przeciwnym wypadku nie popchnę dalej wątku Opiekunów. Oczywiście, mogę teraz popchnąć wątek, ale stracę okazję na wykucie potężnej kuszy i okazję na wykonanie zadanie dla orka-łowcy (czyli jakby nie patrzył dodatkowy exp). Na wop.ru nie znalazłem odpowiedzi.
@tedddy_bear Odnosząc się do poprzedniej odpowiedzi - niestety, drugiego zwoju w świątyni śniącego nie ma na tym murze. Więc zadanie dalej "stoi".
Odnosząc się do ostatniej odpowiedzi - na wop.ru niektórzy tawarisze też mają problem z tym zadaniem (zapewne większość z nich wybrała łatwiznę, i albo poczekali ze zdobyciem książki do zabicia Osairu, albo woleli mu zapłacić te 20 tys. sztuk złota., ale jednak myślałem, że ktoś z naszego kręgu graczy się z tym uporał.
Ogólnie na tę chwilę mam już 3 zadania, które z tego co widzę będą stały aż do końca gry. No nie postarali się chłopaki. Patchy i hotfixów od chuja, ale takiego co to by poważne rzeczy naprawił już nie ma. Szczerze powiedziawszy, to nawet gdyby był, nie wiem, czy odważyłbym się porzucić 90 godzin rozgrywki dla możliwości ukończenia trzech zadań pobocznych.