Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8913660 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8913660

Odpowiedzi 37317

Adu

Adu

Użytkownicy
posty92
Propsy3
  • Użytkownicy
@Jao

Dzieki, a jeszcze jedno pytanie, Szpon można założyć tylko po ulepszeniu? 400dusz albo Senyak? i czym lepiej ulepszyć.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@Adu Tylko po ulepszeniu; lepiej użyć 400 dusz.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Dameczek

Dameczek

Użytkownicy
posty56
Propsy5
  • Użytkownicy
Czy w Khorinis są gdziekolwiek indziej jaskinie z pełzaczami poza kopalnią przy wieży Dextera i jaskinią od próby ognia?

Rozumiem, że Snipes uczy wydobywania rudy tylko do 50, a kto nauczy mnie do 100? Już Grimes w Dolinie, czy jest opcja nauczenia się tego szybciej?

Idę niebawem do Jarkendaru, rozumiem, że opłaca się nauczyć wydobywania złota do 100 na miejscu? Są jakieś możliwości wytopu z tego złota czegokolwiek na czym mogę się wzbogacić? (gdzieś mi mignęło chyba wytapianie monet?)

O i przy okazji ostatniego pytania - gdzie mogę znaleźć w 2 rozdziale najlepiej na gwałt (czyli jeszcze przed jarkendarem, albo najlepiej zaraz po wejściu do jarkendaru) jakikolwiek lepszy miecz jednoręczny niż El Bastardo? I nie pytam o miecz z magicznej rudy (nie zrobię go i tak, bo nie mam opcji przetapiania rudy na sztabki), tylko o jakiś inny.

I takie pytanie od czapy, czysto techniczne.
Bezi, chyba 20 poziom, jakoś nie wiem 800 życia ponad, 140 siły, El Bastardo (bo nigdzie nie mogę znaleźć lepszego jednoręcznego miecza), ciężki pancerz najemnika ulepszony na maxa, poziom trudny. Jarkendar będzie trudny? Khorinis nie sprawia mi większego problemu, w zasadzie poza szkieletami, które już na ten moment olałem, raczej większość wyspy wyczyszczona.

Adu

Adu

Użytkownicy
posty92
Propsy3
  • Użytkownicy
Co do pelzaczy, chyba w kopalni obok schodów przy słonecznym kręgu.

Grimes do 100% szybciej się nie nauczysz.
Wytapianie złota, z 1 sztabki masz chyba 500 monet, jak już się uczyć to na 100%. Lub poczekać i nie tracąc PN, jest książka nauki kopania złota w Gd w kopalni.

Mieczyk masz dobry 1h od Andre za zadanie z Bandytami. Można dostać go już w 1R

tomasz13

tomasz13

Użytkownicy
posty151
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ten mieczyk to krzyż przeznaczenia. Nie jest zły ale można zdobyć lepsze w r1 miałem coś lepszego znacznie pamiętam. EDIT: halabrda najemnika, to broń która znacznie lepsza była od tego krzyża, ale chyba dopiero w jarku ją można zdobyć z tego co pamiętam. Także na r1 to chyba jednak ten krzyż jest do zdobycia.
Co do rudy to tylko grimes. A i warto przed pogadaniem z Crimsonem odnosnie sprzedaży samorodków wyuczyć się retoryki, bo ja nie wiedziałem i dostaję tylko 8szt. za bryłkę, a można dostawać 10. Potrzeba chyba 30 retoryki.
Ja to robiłem w r2 i nie wiedziałem, teraz mam r4 i mam 80 retoryki ale nie da się już tego cofnąć.

@Jao Dziękuję za wskazówkę odnośnie najczęściej zadawanych pytań. Wiele wyjaśniło.
Ale żeby Ucieczka Kliffa się powiodła musi być czystka orków wokół palisady i po drodze?

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Gdzie jest dokładnie pierścien ulfa?
Biegałem przy cmentarzu i w tym miejscu gdzie sa jaszczury ale w ogole nie idzie tego znalezc.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@Dameczek Jasne, że nie przetopisz rudy, ale gdybyś robił zadanie od Parlana, to mógłbyś kupić sztabkę od Lehmara. Pełzacze są też w jaskini obok piramid.
@Adu Miecz od Andre (Rozjemcę, tak samo silnego jak miecz z rudy) dostanie tylko strażnik miejski.
@tomasz13 Ale sprzedając bryłki Crimsonowi - niezależnie po jakiej cenie - tracisz multum złota. Należy się nauczyć (od niego albo z książki w kopalni złota w GD) wytapiania sztabek, a z tych na stole u Crimsona można wybijać monety - daje to ~25 monet za bryłkę. A orków na drodze Kliffa musisz wyczyścić.
@xendix Jest dokładnie NA cmentarzu.

You didn't grow.
You didn't improve.

Dameczek

Dameczek

Użytkownicy
posty56
Propsy5
  • Użytkownicy
@Jao Akurat robiłem zadanie od parlana odnośnie Lehmara, ale akurat nie w głowie było mi wtedy kupowanie sztabki rudy, nie widziałem dla niej wtedy zastosowania. Czyli rozumiem że następny jakiś lepszy miecz niż El Bastardo dopiero w GD? Kojarzę jakiś dobry mieczyk jednoręczny w skarbcu ognistego smoka.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Teraz są zmienione lokalizacje broni i same bronie, więc np. Nocnego Łowcy (tego ze skarbca) nie ma. Ale podpowiem, byś rozejrzał się po wieżach nekromantów, które są teraz nowymi lokacjami. Do GD z El Bastardo dotrwasz.

You didn't grow.
You didn't improve.

dawidos

dawidos

Użytkownicy
posty97
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzieś ktoś wspominał chyba o możliwość dostania się do grobowca inubisa w I rozdziale, jest to możliwe?
I jak się tam dostać :D

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Do grobowca Inubisa dostajesz się w V rozdziale. Koniec tematu.

You didn't grow.
You didn't improve.

darel666

darel666

Użytkownicy
posty44
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ponawiam pytanie: od kogo i kiedy w 3 rozdziałem mogę dostać ciężki pancerz łowcy smoków? U Benneta nie mam żadnej opcji dialogowej o tym.
Czy pierścienie hersztów orków można komuś oddawać ?

Proceente

Proceente

Użytkownicy
posty59
Profesjabrak
  • Użytkownicy
siemka ja dzis z 2 pytaniami otoz: jak zakonczyc misje ze stara chata cavalorna bo bylem tam kilka razy i nie mam z nim zadnego dialogu i tez pytanko do zadania szpon beliara bo nie mam opcji pomodlenia sie do niego a tylko samo ulepszenie, gdy mialem dusze senyaka to pokazywalo ze mam za malo dusz o opcja tylko by ofiarowac ja beliarowi

darel666

darel666

Użytkownicy
posty44
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
siemka ja dzis z 2 pytaniami otoz: jak zakonczyc misje ze stara chata cavalorna bo bylem tam kilka razy i nie mam z nim zadnego dialogu i tez pytanko do zadania szpon beliara bo nie mam opcji pomodlenia sie do niego a tylko samo ulepszenie, gdy mialem dusze senyaka to pokazywalo ze mam za malo dusz o opcja tylko by ofiarowac ja beliarowi
Co do Cavalorna to w jego chacie masz gdzieś leżący skórzany mieszek i zdaje się jego Ci właśnie brakuje ;)

tomasz13

tomasz13

Użytkownicy
posty151
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ponawiam pytanie: od kogo i kiedy w 3 rozdziałem mogę dostać ciężki pancerz łowcy smoków? U Benneta nie mam żadnej opcji dialogowej o tym.
Czy pierścienie hersztów orków można komuś oddawać ?

Nie ma takiej opcji żeby w r3 dostać ciężką. Ja w r4 mam dopiero pancerz łowcy smoków, ten następny po bennecie. Wykuwa go Jan jak przyniesiesz 20 smoczych łusek i musisz jeszcze zapłacić 15k golda. Żenua ogólnie z tym Janem.
Niczego nie uczy, nawet przekuwania tej właśnie zbroi, ani żadnego kowalstwa. W ogóle Ci łowcy smoków w r4 to jakieś słabiaki. Sylvia i Bullka to na strzała miałem i zabiłem ich bo się im należy, a inni są w jaskini koło wodospadu. Jedynie Kjiorn daje ciekawe informację za 50szt. złota. Reszta do piachu. Oczywiście oprócz Gorna, którego jescze nie zlokalizowałem. Ale powinien być tam gdzie Gestath. Muszę sprawdzić.

A pierścienie hersztów oddajesz Lordowi Hagenowi.

dawidos

dawidos

Użytkownicy
posty97
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@darel666
Powszechnie wiadomo ze Ruscy bardzo mocno faworuzuja Najemnika/ŁS ale to to nawet mnie tym przebili :P
Otóż każdy wie jak to jest z armorami: Paladyn ma swoja zbroje w 5 rozdziale, strażnik świątynny tez ma w 5 to suprise bo Łs ma w 3 tak łs może w 3 rozdziale kupić ciężki pancerz łowcy smoków razem z hełmofonem, co musi zrobić? isc do doliny cienia i uwalić bossa przeczytać kartkę moc rudy i idziemy do benneta i  gotowe możemy sobie kupić ciężki pancerz łs w 3 rozdziale

To defakto ma nie mały wpływ na grę znaczenie łatwiej jest z takim armorem robić zaginionego brata :P

Ja mam pytanko, czy liczba kradzieży kieszonkowej ma jakis wpływ na kradzież? Bo po zmianie w jakiegoś potwora ze 100 kradzieży i poziomu mistrz robi się 0

tomasz13

tomasz13

Użytkownicy
posty151
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
zbyt wcześnie zrobiona misja z asystentem Lutero przez co nie można kontynuować wątku gildii kupców w rozdziale 4
Mam to samo. Dlaczego gildia kupców się zbugowała i Lutreo w r4 nie daję zlecenia, a i dowiedzieć się kto w gildii się nie da bo za wcześnie. Dostarczyłem Valerana w r3. To przez to?

WhiskasReturn

WhiskasReturn

Użytkownicy
posty213
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@tomasz13 @darel666 Właśnie podobno można mieć ciężki pancerz łowcy w R3, jeśli przeczytasz książkę w dolinie cieni, która uaktywnia dialog u Benneta na zbroje za 15k golda(?).

@tomasz13 Tak

tomasz13

tomasz13

Użytkownicy
posty151
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ale lipa.... no nie wierze, już za daleko zaszedłem żeby się cofać. Wątek gildii kupców wpłynie jakoś na rozgrywkę, czyt. dużo straciłem?
Do cholery kto to wymyśla, ci ruscy zrobili z tego returninga straszną wikse jak moda na sukces. Nie wiadomo co z kim i gdzie, ani od kogo i do kogo, w jakiej kolejności.... po prostu halabardy i pilncziki labirynty i dzienniczki

Jak grałem w ReBalnce to nie było aż tylu zawiłych kwestii. Tutaj to już przegięcie po całości. Za dużo alkoholu przy tworzeniu moda i mamy to co mamy, chociaż tyle że munidial 2018 był świetnty ;)

Proceente

Proceente

Użytkownicy
posty59
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mam jeszcze jeden problem bo okazalo sie ze trzeba pogadac z xardasem o duszy s'nyaka ale jak podbijam do oltarza beliara i mam nawet 100 karmy to pisze ze beliar nie jest zainteresowany moja ofiara. Gram straznikiem swiatynnym

0 użytkowników
Do góry