Czy ktoś może przeszedł zarówno Świat Skazańców jak i Edycję Rozszerzoną? Bo nie jestem pewien w co lepiej zagrać: najbardziej interesuje mnie obóz na bagnie i nowe zadania dla niego, doradziłby ktoś? Z tego co wiem obie mody coś dla Sekty dodają... pytanie tylko ile i jakiej jakości.
W ŚS samo dołączanie do obozu bractwa jest bardziej klimatyczne, jak zagrasz to zobaczysz. ;) Poza tym zdecydowanie fajniej gra się łysym, wytatuowanym Bezimiennym, kiedy gramy jako członek sekty. Z drugiej strony w ER dość szybko można zdobyć kaptur kolczy, więc i tak nie widać głowy bohatera. ;) ER oferuje więcej zadań, poza tym wzbogaca obóz Bractwa o nowe postacie, a stare postacie mają nowe historie (nie tylko w Bractwie). Niestety miałem błąd, który uniemozliwiał mi wykonanie dwóch zadań z podstawki na raz, tj. zadanie z zielem dla Gomeza i zadanie z nielegalną wytwórnią ziela, kiedy wykonałem jedno zadanie, możliwość wykonania drugiego znikała, ale możliwe, że w najnowszej wersji już tego nie ma.

Podsumowując: ER jest o wiele bogatsza, jeśli chodzi o zawartość, ale SŚ dobrze wzmacnia i tak już genialny klimat, przez takie smaczki jak nowy image Bezimiennego, czy ulepszone dołączanie do Sekty. Oba mody są warte przejścia.

Na Twoim miejscu najpierw zagrałbym w SŚ, a potem w ER, bo zdecydowanie warto. Pozdrawiam