Broń runiczna z efektem runy 4492 18

O temacie

Autor Siemekk

Zaczęty 19.12.2015 roku

Wyświetleń 4492

Odpowiedzi 18

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Witam otóż tworzę moda do gothic 2 i chcę w nim dodać miecz runiczny z wymiennymi runami.Sama funkcja zmiany runy jest gotowa tylko efekt trafienia. Dodalem wpisy do B_assesdamage i mam teraz 2 pytania.1.Jak zrobić aby efekt był jednolity w sensie spellfx_pyrokinessis(przy trafieniu jak u budzisa-ta lodowa fala np. Albo pięść wichury w zwiastunie Cz z 2007 Bodajże ) aby była burza ognia czy musze go rozdzielić na mniejsze... 2.Jak zrobić aby miecz podpalił wszystkich którzy dostaną rozproszonym efektem (te małe ogniste cusie)

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
Wulgarny skurwiel pierdolony.
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wulgarny skurwiel pierdolony.
1. Wejdź do pliku VisualFX.d znajdujący się w work/data/scripts/system i tam znajdziesz wszystkie czary. Starczy potestować i masz (starczy brać SPELLFX_Nazwa, ale czasami samo nie starcza).
2. Było wałkowane o mieczu runicznym obszarowym. Poszukaj na forum SetNpcsToState. Podpalenie trzeba zrobić za pomocą Ikarusa, ponieważ normalnymi skryptami da się co najwyżej zrobić podpalanie hero, albo sparaliżowanie NPC i odbieranie jego HP.

:ok: zachęca do dalszej pomocy. Nie zapominaj o tym!

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

Splash

Splash

Moderator
posty4210
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Jak to się nie da podpalić? :D Funkcja Wld_PlayEffect ma możliwość ustawienia rodzaju obrażeń.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Da się ustawić rodzaj obrażeń, ale nie będzie obrażeń czasowych.

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Ok już wiem co i jak. Teraz zadam pytanie [Offtopic] otóż kombinowałem z plikiem humans.mds i zawsze gdy włączam grę to wywala mi access violation. Ktoś może mi powiedzieć o co chodzi ponieważ niedawno wszystko działało. (dodam też że grę reinstalowałem 2x) jeszcze raz sorki że w tym temacie ale nie chcę tworzyć nowego i spamić na forum. A i jeszcze log:http://speedy.sh/cg54T/log.d

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Już mnie rwie pobierać ten log. Skopałeś animacje. Któraś animacja ma niepoprawną ilość klatek, nie jest zakończona animacja klamrą, brakuje klamer. Wstaw obrazek, albo inaczej nikt ci nie pomoże.

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Proszę screen animacji :http://s2.ifotos.pl/img/Beztytulu_sxqswre.png
Co ciekawe nawet jeśli dam orginalny plik humans.mds to i tak wywala...

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To może daj oryginalny humans skompilowany?

I przy okazji screen błędu (zSpy).

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Stanu krytycznego nie ma. To ss końcowego loga. http://s2.ifotos.pl/img/Beztytulu_sxqswsh.png a jeśli chodzi o orginał humans skompilowany to działa ale problem w tym że jak chcę niektóre animacje z gothic 1 to muszę je do humans wstawić

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ten błąd to błąd Ikarusa. Przepełniasz stos.
Co do animacji, powinny one być zaczynane zawsze od 1 klatki. Twój problem nie leży w animacjach.

Btw, jeśli jest błąd w animacjach, Gothic nie pozwoli ci włączyć nowej gry.

Toworish

Toworish

Użytkownicy
http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
To kopiujesz chyba tylko, gdy podmieniłem wszystkie mds i wkleiłem wszystkie animacje z g1 w asc do g2, to normalnie śmigają, więc chcą poszczególne przenieść, takie których brak w g2 to chyba wystarczy skopiować z 1 do 2 humans.mds

Edit: tak czy tak jakbyś potrzebował jakiejś animacji z g1 w asc to wal mam wszystkie, a z ikarusem ci nie pomogę, więc się już w temat nie wpierdalam:D

Niebawem...Pierdolnę se poradniki do Goticzka. Albo i nie, bo sie mnie nie chce.

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
@toworish Animację mam zdekompilowane wszystkie z g1 ;p @bogdan a jak mogę naprawić ten błąd Ikarusa? 

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Może po prostu nie przepełniaj stosu swoimi skryptami? Mhm. To może być to!

Wdupczyłeś za dużo syfu do jakieś funkcji, albo źle podczepiasz się pod funkcję systemową.

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Wywaliłem wszystkie niepotrzebne funkcje i dalej to samo... Nie mam pojęcia już co może być. Mam pytanie czy można zrobić nowy mds typu humans? ponieważ gdy w data\ anims będzie anims.diseabled to wszystko działa...

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co do animacji, powinny one być zaczynane zawsze od 1 klatki.

Toworish

Toworish

Użytkownicy
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
A po co ci nowy humans, No anims.vdfs ma być discabled bo humans.mds czyta ci animacje z folderu work/data/anims/_compiled

a jak niema w compiled to kompiluje jesli animacja.asc znajduje się w work/data/anims

Niebawem...Pierdolnę se poradniki do Goticzka. Albo i nie, bo sie mnie nie chce.

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Wróć właśnie jak jest diseabled to wywala jeśli nie jest to nie wywala :/  @towoirsh możesz mi podesłać plik humans podstawowy? byłbym wdzięczny.

Toworish

Toworish

Użytkownicy
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Orginalny z g2?

Edit: Ciężko mi powiedzieć czy nie był on kiedyś modyfikowany ale raczej nie, trzymaj http://www.megawrzuta.pl/download/f9592cba06c908b0e6dce498a813db89.html

Edit2:
zastanawiam się czy nie lepiej byłoby gdybyś pokazał swój skrypt humans, nawet jak sa tam pożyczone animacje to przecież nikt ci za to jaj nie urwie xd

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Animacje są z woga xd jutro wyślę ponieważ na telefonie jestem :/ dziwne jjest to ze wcześniej działało. 

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry