to miałem na myśli i zspy ustawiony na max
FUNC VOID PrintDebug (VAR STRING s) { };
może pokaz skrypt tego czaru ?
Pracuję nad modyfikacją przenosin g1 to g2
Aby ułatwić sobie pracę wklepałem cały folder Content z g1 do g2, ponaprawiałem błędy, wymieszałem wszystkie visual fx i pfx tak aby działało zacząłem sprawdzać czary, kontrola jak wiadomo nie przenosi pc do npc, telekineza nie podnosi broni, ale wiem że one nie działają, czary zwykłe typu deszc ognia, kula ognia, pirokineza, itd dzialają, jak pisałem kilka czarów wywala ten błąd, wczoraj chyba zacząlem przenosić tchnienie śmierci tworząc w skryptach spowrotem system czarów z g2 czyli gdzie co trzeba po wrzucałem, jestem powiedziałbym w poowie, ozywiście nawet w tej chwili wszystko jest jak powinno, aktualnie używam orginalnego skryptu czaru z g2, bo w g2 też przeież jest tchnienie śmierci, nie rozumiem co jest z tym błędem, może gmdk ma jakiś bład, popatrz nie pomyślałem o tym aby wyciągnąć skrypty prosto z g1 miast używać gmdk, chyba wieczorem spróbuje
Post połączony: 2015-11-22, 16:24
Nigdy nie robiłem print debuga, ale chyba dobrze go użyłem
http://zapodaj.net/0ea0407b2f4b0.jpg.htmlza pierwszym razem po uruchomieniu gry z print debug wywaliło access violation zdjęcie zsp'y za drugim razem już spowrotem stary błąd
Edit: po wyciągnięciu skryptów z g1 jest co samo co z gmdk
Post połączony: 2015-11-22, 22:19
Hah a spójrzcie co się odjebało próbując nagrać film frapsem
https://www.youtube.com/watch?v=0c2ClvKhg24
miast błędu dało mi gildie i strój xd, nie ogarniam już tego, chciałem pokazać wam w jakim momencie to się dzieje, ale nie pykło, gdy nagrywałem filmik 2 raz to w momencie w którym na filmiku powyżej zmienia mi ubranie pojawił się black screen i musiałem użyć menadżera zadań, dodam że gdy spowrotem wrzuciłem skrypty z g2 czary śmigały, jeśli chodzi o folder system to:
Folder pfx:
Używam PfxInst.d z g2
PfxInstEngine.d z g2
PfxInstMagic.d z g1
Folder VisualFx:
Używam VisualFxInst z g1
folder _Intern:
Używam ParticleFX.d
i
VisualFX.d z g2
@Mark56@Sawik@Avallach@Splash@Bogdan Zweiw was jedyna nadzieja na rozwiązanie tego nietypowego problemu