Gotuj z Wowozem 5192 16

O temacie

Autor Wowoz

Zaczęty 18.11.2015 roku

Wyświetleń 5192

Odpowiedzi 16

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

Gotuj z Wowozem
2015-11-18, 22:27(Ostatnia zmiana: 2015-11-18, 23:03)
Jako, że często gotuje zamierzam wrzucać tutaj przepisy/dania, które zrobiłem. Dziś jestem leniwym kutasem więc postanowiłem zrobić frytki.
Zanim jednak powiesz, że każdy potrafi zrobić frytki zastanów się kurwa dobrze!

Postanowiłem zrobić Mc Donaldsowe frytki! W tym celu zblanszowałem je najpierw w roztworze wodnym z cukrem i miodem. Woda ta ma być przesadnie słodka. Dzięki temu podczas smażenia bądź pieczenia ich w piekarniku skórka ulegnie skarmelizowaniu. Blanszowanie zapewnia również miękkość frytki w środku. Można powiedzieć, że frytka idealna to frytka miękka w środku, a chrupiąca na zewnątrz. Poniżej zamieszczam fotki procesu przygotowywania frytek. Jako, że jestem leniwym kutasem (jak już wspomniałem wyżej) nie kupiłem oleju do smażenia, więc jestem zmuszony wybrać gorszy wariant - użycie piekarnika.


Potrzebne składniki:
- ziemniaki (najlepiej długie), mogą też być bataty
- miód
- cukier
- olej

Zdjęcia:


Frytki po blanszowaniu


Frytki po wystudzeniu. Dodaj troche oleju (ja dałem oliwy bo nie mam nic innego). Opcjnalnie można dać troche sproszkowanej papryki (najlepiej wędzonej)


Jako, że mam starą kuchenkę to nie mam wyświetlacza z temperaturą. Kup sobie termometr bo "piece kłamiom". Rozgrzej piekarnik przynajmniej do 200 stopni.


Rozłóż frytki na blasze.


Jeśli planujesz randkę to nie może zabraknąć sosu czosnkowego. Ja zazwyczaj używam pół małej główki czosnku, pieprz (najlepiej biały - ja kurwa jestem biedny i nie mam), sół, oregano, bazylia, majonez, śmietana. Inne dodatki według uznania. Ja dodałbym jeszcze soku z cytryny jakbym miał cytryne xD


Jesli posypiesz solą czosnek to łatwiej będzie się rozcierał  :ok:


Teraz możesz całować się ze swoją dziewczyną

Zapraszam do udostępniania własnych kulinarnych podbojów (zwłaszcza studenci).
 

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6475
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Zrób przepis jak zrobić bułkę w stylu McDonalds :P
 
http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu



Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
jesteś wyrafinowany xD
 
rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Bułka w stylu MC nie jest trudna. To bułka maślana. Mleko, masełko, drożdze. Niestety nie mam odpowiedniego piekarnika (tylko grzanie od dołu) co powoduje, że jeszcze własnych bułek nie robiłem.
 

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Pierwszy prezent odemnie na twój ślub to chlebak :ok:
 

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Instrukcje niejasne - penis utknął w piekarniku.
 
Popisuje się ciągle menda jedna...

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
A czy te frytki nie robią się słodkie od miodu i cukru? XD
 

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

Gotuj z Wowozem
#7 2015-11-19, 08:42(Ostatnia zmiana: 2015-11-19, 08:47)
props, mam taki sam termometr do piekarnika.


te frytki nie wyglądają jakby były wciąż surowe?:lol:

też się męczę z gazowym piekarnikiem, nienawidzę go ;_;
 

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
te frytki nie wyglądają jakby były wciąż surowe?:lol:
Czy on nie zrobił nas w chuja? Leniuszek po prostu wstawił surowe frytki, upiekł je i wyrzucił, żeby pokazać nam surowe z kolejnej paczki!!  -_- Bad Ass

Post połączony: 2015-11-19, 09:55
Zapraszam do udostępniania własnych kulinarnych podbojów (zwłaszcza studenci).
No to ja mam taki przepis. Chleb z juszem.

Potrzebne składniki:

Chleb


i jusz.

Pamiętałem jeszcze przepis na kanapkę posmarowana nożem ale dam jak sobie przypomnę, bo zapomniałem :C
 

Evgarr

Evgarr

Użytkownicy
posty62
Propsy36
Profesjabrak
  • Zbanowany
Cytuj
Zanim jednak powiesz, że każdy potrafi zrobić frytki zastanów się kurwa dobrze!
Mnie raz się rozgotowały w oleju o.O i wyszła żółta kupa. Nie miałem co jeść, więc trzeba było odsączyć i doprawić. Nie ma się czym chwalić, wiem xD Morał: ziemniak ziemniakowi nierówny.
 

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Bo frytek sie nie gotuje, tylko smaży xD Jak robisz to w 180 stopniach to nie dziw się, że gotujesz podłużne ziemniaczki XD
 

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
w 180 stopniach dodaje się nawozu dla uzyskania dekadenckiego nalotu na zębach 
 
rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Evgarr

Evgarr

Użytkownicy
posty62
Propsy36
Profesjabrak
  • Zbanowany
Miały wyjść smażone, ale wyszły na gotowane w oleju :/
 

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Gotowanie w oleju jest stosowane. Dzis ogladalem program Polana (gosc swoja droga z Wolbromia) i gotował kaczkę w oleju :ok:
 

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Ja za to potrafię robić świetną jajecznicę. Na maśle, cebulce, do tego kiełbasę, a na koniec jaja i pieprz oraz sól. Pycha!

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Gotowanie w oleju jest stosowane. Dzis ogladalem program Polana (gosc swoja droga z Wolbromia) i gotował kaczkę w oleju :ok:
A ty nie umiesz rapować  -_-
 

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Gotuj z wowozem oł je!
Do jajka w wszelkiej postaci panierek czy do jajecznicy warto dolać trochę mleka, protip od WWZ którego zawsze używam :ok:

EDIT: po przeczytaniu tematu zgłodniałem :<
 
Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny


0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry