.3ds świata z klasycznego G2 29863 103

O temacie

Autor Kogaan

Zaczęty 14.11.2015 roku

Wyświetleń 29863

Odpowiedzi 103

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Noo zależy o którą teksture chodzi, ale wiesz że niektóre tekstury są używane po milion razy i co z tym zrobi?
Wiem, dlatego zależy co kaco99 chce osiągnąć.

zresztą, jak dojdę do siebię to jakoś ogarne ten temat, niema opcji aby sie nie dało
Tu nie ma do czego dochodzić. To wszystko zostało już dawno rozkminione. Przy kompilacji świata spacer pobiera sobie pliki .3ds podłoża. Jak ich nie masz nic nie zrobisz. Pewnie edytowałeś kiedyś świat z G2nk i miałeś po prostu pliki 3ds zainstalowane wraz z G2mdk więc nawet nie wiedziałeś, że były one potrzebne.

Kogaan

Kogaan

Użytkownicy
Yellow color.
posty561
Propsy34
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Yellow color.
Ja chcem podmienić textue na przejści do gd bo robię moda o czasach przed barierą

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja chcem podmienić textue na przejści do gd bo robię moda o czasach przed barierą
Czyżby konkurencja dla Dziejów Khorinis?  :lol:
W każdym razie, masz do wyboru albo podmieniać pliki tekstur, albo dalej kombinować z edycją 3ds. Właściwie to skoro jedyną różnicą są te piramidy nie ma raczej sensu dzielić zaimportowanego świata z podstawki. To za dużo roboty. Wytnij tylko kawałek mesha z okolic piramid i wklej w .3ds z nocy kruka (usuwając przedtem wejście do podziemi i same podziemia), albo samemu załataj te podziemia. Bardziej łopatologicznie się chyba wytłumaczyć nie da. Niestety wymaga to minimum ogarniania w blenderze/3dsmaxie.

Kogaan

Kogaan

Użytkownicy
Yellow color.
posty561
Propsy34
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Yellow color.
Bo pomuyślałem sobie skoro jak jakiś 3ds się usunie to na jego miejscu w świecie jest pustka to newword.zen wbić doblendera i zapisać w 3ds a te inne 3ds usunąć a newworld.3ds który się otrzymało z blendera nazwać jak jedno z tych 3ds ale jak zapisałem w 3ds to jak otworzyłem spacerem to 3ds to było tylko niebo.

Toworish

Toworish

Użytkownicy
http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
Tu nie ma do czego dochodzić. To wszystko zostało już dawno rozkminione. Przy kompilacji świata spacer pobiera sobie pliki .3ds podłoża. Jak ich nie masz nic nie zrobisz. Pewnie edytowałeś kiedyś świat z G2nk i miałeś po prostu pliki 3ds zainstalowane wraz z G2mdk więc nawet nie wiedziałeś, że były one potrzebne.
http://themodders.org/index.php?topic=20995.msg1108804#msg1108804 Źle wtedy zrozumiałem ten temat, dlatego też wczoraj byłem w pełni przekonany że te 3ds'y nie są do niczego potrzebne, dopiero po kompilacji podstawowego zen'a do edit mode zobaczyłem, że gdy usunę tamte 3ds'y to khorinis znika, wtedy właśnie zwróciłem honor

Niebawem...Pierdolnę se poradniki do Goticzka. Albo i nie, bo sie mnie nie chce.

Kogaan

Kogaan

Użytkownicy
Yellow color.
posty561
Propsy34
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Yellow color.
Chyba mi się nie wydaje żeby gościu co robił gmdk dzielił w np. Blenderze świat na części musi być łatwiejszy sposób na podzielenie tego.

Splash

Splash

Moderator
posty4212
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
GDMK robili twórcy Gothica.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Kogaan

Kogaan

Użytkownicy
Yellow color.
posty561
Propsy34
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Yellow color.
Acha a gościu od classic mod mósiał skąś mieć te 3ds

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
mósiał skąś
Aha
https://www.youtube.com/watch?v=TJL4Y3aGPuA

Polecam, spoko muza

Splash

Splash

Moderator
posty4212
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
Jak już pisałem wcześniej (czytanie ze zrozumieniem najwyraźniej nie jest dla ciebie), świat ze zwykłego Gothica 2 jest nawet w plikach Gothic 2 Noc Kruka i to właśnie z niego autor moda korzystał.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Dostałem raka od tego tematu.

Kogaan

Kogaan

Użytkownicy
Yellow color.
posty561
Propsy34
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Yellow color.
Cytat: Kaco99 link=topic=25389.msg1222244#msg1222244 Udate=1447710315
Jak już pisałem wcześniej (czytanie ze zrozumieniem najwyraźniej nie jest dla ciebie), świat ze zwykłego Gothica 2 jest nawet w plikach Gothic 2 Noc Kruka i to właśnie z niego autor moda korzystał.
Jak są jak nie ma tych 3ds

Splash

Splash

Moderator
posty4212
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator

Chyba otrzymasz puchar za bycie najbardziej tępym użytkownikiem tego forum w tym roku. Możliwe nawet, że nawet w całej jego historii :F Zadam proste pytanie, które może przeczytasz ze zrozumieniem. Potrafisz znaleźć różnicę między światem, a jego modelami (3DS)?

Kogaan

Kogaan

Użytkownicy
Yellow color.
posty561
Propsy34
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Yellow color.
Tak że modele 3ds służą do podłoża i są podzielone na kilka części

Splash

Splash

Moderator
posty4212
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
Brawo! Teraz widzisz różnicę. To teraz przeczytaj to, co jest napisane pogrubioną czcionką w poście cytowanym poniżej.
Nigdzie tego nie znajdziesz, bo modele światów są w GMDK, które zostały stworzone tylko dla Gothica 1 i Gothica 2 Noc Kruka. W pliku Meshes.vdf tego tam nie znajdziesz, ani nigdzie indziej. W Worlds.vdf są ZENy ze zwykłego Gothica 2, więc może ci się przydadzą.

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Dostałem raka od tego tematu.
Ja już jestem na etapie samoczynnego kaleczenia się.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Dlatego wlasnie 10 latki nie powinny zabierac sie za modding  :facepalm:

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
Wulgarny skurwiel pierdolony.
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wulgarny skurwiel pierdolony.
Jestem dumny, że nie jestem największym idiotą świata. W klasie zawsze byłem tym o najmniejszym mózgu (był jeszcze taki jeden bezmózg, ale on to chciał być głupi). Kocham to forum. <3

:ok: zachęca do dalszej pomocy. Nie zapominaj o tym!

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

Kogaan

Kogaan

Użytkownicy
Yellow color.
posty561
Propsy34
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Yellow color.
Nie nie przydadzą się bo czy ty rozumiesz że jeśli to skompiluje to świat stanie się taki jak w nk? A może to do twojego ożeszka niedociera?

Splash

Splash

Moderator
posty4212
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
Ale po jaką cholerę chcesz go kompilować?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry