Wybory parlamentarne 2015 146144 571

Ankieta

Na jaką partię (komitet wyborczy) oddasz swój głos w wyborach parlamentarnych 2015?

Prawo i Sprawiedliwość
6 (12.2%)
Platforma Obywatelska
1 (2%)
Partia Razem
2 (4.1%)
KORWiN
30 (61.2%)
Polskie Stronnictwo Ludowe
0 (0%)
Zjednoczona Lewica
2 (4.1%)
Kukiz’15
3 (6.1%)
Nowoczesna Ryszarda Petru
1 (2%)
inna
4 (8.2%)

Głosów w sumie: 47

Głosowanie skończone: 2015-10-25, 12:39

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 4.10.2015 roku

Wyświetleń 146144

Odpowiedzi 571

Grotzulli

Grotzulli

RaveN Studio
posty0
Propsy1
ProfesjaNierób
  • RaveN Studio
Tego nigdy się nie dowiemy jak to mówił Winston Churchill - Demokracja to najgorszy system, ale nie wymyślono nic lepszego miał on racje ponieważ wielu polityków udaje tylko polityków a tak naprawdę służą temu co im więcej da.
Od dawna wiadomo że każdy polityk ma swoje za uszami.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Tego nigdy się nie dowiemy jak to mówił Winston Churchill - Demokracja to najgorszy system, ale nie wymyślono nic lepszego miał on racje ponieważ wielu polityków udaje tylko polityków a tak naprawdę służą temu co im więcej da.
Od dawna wiadomo że każdy polityk ma swoje za uszami.

generalnie widzę jeden problem. gb jest bogata i demokratyczna, polska jest biedna i demokratyczna. w zasadzie byłoby mi obojętne co się dzieje gdyby polska/polacy z dnia na dzień zaczęła się bogacić ale tak nie jest. tymczasem jak wcześniej pisałem nie władcy nam potrzeba ale zarządcy. pis przejmuje władzę pod pretekstem "obietnic". czemu nikt nie mówi jak jest, czemu obietnica w ustach polityka nie jest KŁAMSTWEM.

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Grotzulli

Grotzulli

RaveN Studio
posty0
Propsy1
ProfesjaNierób
  • RaveN Studio
Musze ci przyznać rację potrzeba nam silnego dowódcy/zarządcy ale jak historia nas uczy znaleźli się oni tylko w sytuacjach naprawdę trudnych.
Pis naobiecywał kokosów a Polacy za nimi poszli trzeba być przy nadziei że nie ograbią Polski z tego co zostało.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
generalnie widzę jeden problem. gb jest bogata i demokratyczna, polska jest biedna i demokratyczna. w zasadzie byłoby mi obojętne co się dzieje gdyby polska/polacy z dnia na dzień zaczęła się bogacić ale tak nie jest. tymczasem jak wcześniej pisałem nie władcy nam potrzeba ale zarządcy. pis przejmuje władzę pod pretekstem "obietnic". czemu nikt nie mówi jak jest, czemu obietnica w ustach polityka nie jest KŁAMSTWEM.
System parlamentu jako de facto władzy zwierzchniej nad głową państwa nie spisuje się po prostu w Polsce, nie zgadza się z historią, gdzie było na odwrót (do czasu) i być powinno. Samo zresztą istnienie progu wyborczego to kurwa skandal, bo to przeczy konstytucji mówiącej, że wybory są proporcjonalne, czyli każdy komitet dostaje tyle, ile sobie wywalczył, a każda grupa obywateli ma być reprezentowana w parlamencie. W takiej sytuacji niemal niemożliwa byłaby sytuacja taka jak teraz, kiedy duża partia nr. 1 ma monopol na rządzenie.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

Czas na zmiany. Na lepsze.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Grotzulli

Grotzulli

RaveN Studio
posty0
Propsy1
ProfesjaNierób
  • RaveN Studio
Wg mnie Duda jest bardzo dobrym prezydentem dobrze reprezentuje interesy Polski zagranicą.
W porównaniu do Bronka nie robi wiochy za granicą.
Nawet miał bardzo dobre wystąpienie w ONZ.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Nawet miał bardzo dobre wystąpienie w ONZ.

słuchałem jego przemówienia 3x, nudne było i trywialne, ale oni wszyscy tam takie gupoty gadali więc szkoda że duda nie wyróżnił się niczym na tle innych prezydentów, na dodatek szkoda że już nie ma tego filmu ze spotkania dudy z arabską delegacją, ale mało prezydencko się przy nich zachowywał.

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.

Czas na zmiany. Na lepsze.

To naprawde przytłacza.
Nie rzekoma prywatyzacja lasów tylko to że uprawnieni do głosowania z demotywatorów czerpią i powtarzają idiotyczne, głupie opinie nie mające żadnego poparcia w rzeczywistości.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
nie mające żadnego poparcia w rzeczywistości.

No tak, na demotach Duda jest zajebistym prezydentem, ale w rzeczywistosci juz nie... :facepalm: :lol2:

Prawda jest taka, że PÓKI CO (powtarzam - póki co, zobaczymy jak bedzie dalej) Andrzej Duda to jedno z najlepszych co moglo nam sie przytrafić, a już na pewno jeden z najlepszych prezydentów w całych dziejach Polski, a już na stówe lepszy niż poprzednicy.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.

Gerry Rafferty
O.D.A.L.

Wybory parlamentarne 2015
#369 2015-10-29, 09:16(Ostatnia zmiana: 2015-10-29, 09:25)
Chodziło mi bardziej o to że nie o prywatyzacje lasów chodziło w tej ustawie i nie taki był powód weta. PiS po prostu sobie wymyślił że Ustawa pozwoli na prywatyzacje lasów choć jak wiadomo w ustawie jest wyraźnie zaznaczone "na cele publiczne, jak drogi, linie energetyczne" I zrobił w związku z tym aferę, bo tak. Opinia po opinii, głuchy telefon i w efekcie ty powtarzasz bzdury że w ustawie chodziło o "prywatyzacje lasów", bez żadnego kontekstu i wyjaśnienia.

Nie mówie że ta ustawa była dobra albo zła, ale fajny by był lekki obiektywizm, ewntualnie sprawdzenie żródeł i wprowadzenie kontekstu zamiast "PO chce sprzedać Polskie lasy"

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
na cele publiczne, jak drogi, linie energetyczne

Kurwa, jak dotąd PO brało wszystko na cele publiczne i co jest? Ryż, mysz i gówno tyż. Kazzmir czy ktoś inny, nie pamietam, w temacie prezydenckim napisał, że nie ma nic przeciw braniu pieniedzy o ILE IDĄ NA DOBRE CELE I RZECZYWISCIE JEST COS ROBIONE. Dokladnie napisal, jezeli dobrze pamietam ,,teraz rząd bierze pieniadze, niby na Polske ale są przepierdalane na głupoty". I co by było gdyby te lasy zostały wyprzedane? Co z pieniedzmi? Na kolejne spierdolino-pendolino ktore nie jezdzi? Na kolejny złom z amerykanskiej armii zamiast wspierać fabryke zbrojeń chociażby w Radomiu? A może znów na drogi, które mamy najdroższe w całej Europie a za to w najgorszym stanie? O to w tym chodzi, że PUBLICZNE to 10000000 z czego 9000000 do rąk polityków reszta na publiczność. A wiem to doskonale, bo u mnie w miescie ostatnio powstała bardzo fajna, bardzo ładna fontanna za ponoć milion złotych, z czego dokładnie taka fontanna kosztuje trzysta tysięcy z całą elektroniką, pompami itd. Jak myślisz, co z resztą pieniedzy? Pewnie bardzo im wygodnie na koncie Burzyńskiego czy innego Kutnowskiego polityka.

Zresztą, o czym ja mówie. Za ziemie sie zabija, ewentualnie sie ginie, a nie sie kurwa sprzedaje z zyskiem dla świń.

KOMPUTER:
Spoiler

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Nie o to mi chodzi.
Chodzi mi o to że powtarzasz ewidentne kłamstwo pod tytułem "nie będziesz mógł chodzić na grzyby bo las będzie sprzedany" i chyba jak dotąd ciągle nie sprawdziłeś żródeł. Sam jestem tej ustawie przeciwny i zgadzam się z wetem prezydenta, ale przedstawiony przez ciebie i twoje demoty możliwy efekt ustawy to wierutna bzdura i kurwa tyle.

Dlatego właśnie nie traktuje tego całego tematu i waszych opinii poważnie bo wierzycie we wszystko bez żadnego zastanowienia i wybieracie sobie informacje wg tego które bardziej sprzyjają waszemu światopoglądowi, bez sprawdzenia źródeł lub obiektywnego przedstawienia kontrargumentów.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Werewolf

#372 2015-10-29, 09:40(Ostatnia zmiana: 2015-10-29, 09:50)
"nie będziesz mógł chodzić na grzyby bo las będzie sprzedany
Gdzie ja tak napisalem? Konkretnie prosze cytat, gdzie chociaż to zasugerowalem.

Tak jest w democie, owszem, ale ja nigdzie nie napisalem, ze nie mozna chodzic po grzybki. Poza tym - skoro trafiloby to w prywatne rece to skad wiesz, kto i co by z lasami zrobil? Może rzeczywiście by sobie ktoś ogrodził las i powiedzial ,,chuj, nie bedziecie chodzic na grzybki"? Niewazne juz w sumie, bo Duduś zawetował.

EDIT: Albo tak jak jest teraz z prywatnymi jeziorami. To znaczy, jeżeli chcesz lowić rybki to musisz zapłacić, a niektorzy naprawde sobie liczą nie wiadomo ile. Moze z lasami tez tak było - ,,chcesz chodzic na grzybki? Płać od godziny lub kilograma".

KOMPUTER:
Spoiler

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.

Gerry Rafferty
O.D.A.L.

#373 2015-10-29, 09:54(Ostatnia zmiana: 2015-10-29, 09:59)
Aha, rozumiem, czyli wklejasz demota z komentarzem "czas na zmiany, czas na lepsze" insynuując że to co jest napisane w democie to prawda, a teraz nagle uważasz że to wcale nie jest twoje zdanie.
Poza tym - skoro trafiloby to w prywatne rece to skad wiesz, kto i co by z lasami zrobil?
Poza tym, proszę ostatni kurwa raz, sprawdź źródła, przeczytaj ustawę, nie wiem. Potem się wypowiadaj. Po raz ostatni mówię że jest wyraźnie kurwa napisane że nic takiego nie miało by prawa się zdarzyć wg tej ustawy, czy by przeszła czy nie. Byłaby możliwość sprzedania skrawka lasu, po to żeby ktoś mógł na tym skrawku zbudować prywatną autostradę/linie energetyczną/gazociąg lub inną instalację publiczną.

Po raz kolejny, nie mówię że to jest dobry pomysł, i sam jestem przeciwny. Ale efektem ustawy na 100% nie było by to że byle kto mógłby kupić las i ci go ogrodzić. Nawet na wycinkę. Nawet nie mógłby tak zrobić gdyby chciał zbudować tam fabrykę.

Zresztą, o czym ja mówie. Za ziemie sie zabija, ewentualnie sie ginie, a nie sie kurwa sprzedaje z zyskiem dla świń.
:lol2: Rozumiem że w twojej idealnej polsce żadna osoba prywatna nie może zbudować żadnego sklepu czy fabryki bo nasza ziemia i tyle.

Albo tak jak jest teraz z prywatnymi jeziorami. To znaczy, jeżeli chcesz lowić rybki to musisz zapłacić, a niektorzy naprawde sobie liczą nie wiadomo ile. Moze z lasami tez tak było - ,,chcesz chodzic na grzybki? Płać od godziny lub kilograma".
Jesteś świadom tego prywatne jeziora istnieją chyba w większości krajów zachodnich, u nas zostały zakupionie niezgodnie z obowiązującym prawem i państwo już od 2007 roku stara się je wywłaszczać.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Poza tym, proszę ostatni kurwa raz, sprawdź źródła, przeczytaj ustawę, nie wiem. Potem się wypowiadaj. Po raz ostatni mówię że jest wyraźnie kurwa napisane że nic takiego nie miało by prawa się zdarzyć wg tej ustawy, czy by przeszła czy nie. Byłaby możliwość sprzedania skrawka lasu, po to żeby ktoś mógł na tym skrawku zbudować prywatną autostradę/linie energetyczną/gazociąg lub inną instalację publiczną.

Po raz kolejny, nie mówię że to jest dobry pomysł, i sam jestem przeciwny. Ale efektem ustawy na 100% nie było by to że byle kto mógłby kupić las i ci go ogrodzić. Nawet na wycinkę. Nawet nie mógłby tak zrobić gdyby chciał zbudować tam fabrykę.
Ok, teraz czaje.

Rozumiem że w twojej idealnej polsce żadna osoba prywatna nie może zbudować żadnego sklepu czy fabryki bo nasza ziemia i tyle.
:lol2: Co innego robienie sklepów czy fabryk, na których Polska i Polacy tez korzystają (sklepy dostarczające nowe produkty, czesto tansze bo kurwa nie mają takich podatków jak rodowici Polacy :lol2:, fabryki zatrudniające Polaków, często za najnizszą :lol2:) a od samoistnego sprzedawania ziemii.

KOMPUTER:
Spoiler

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
nie mające żadnego poparcia w rzeczywistości.

No tak, na demotach Duda jest zajebistym prezydentem, ale w rzeczywistosci juz nie... :facepalm: :lol2:

Prawda jest taka, że PÓKI CO (powtarzam - póki co, zobaczymy jak bedzie dalej) Andrzej Duda to jedno z najlepszych co moglo nam sie przytrafić, a już na pewno jeden z najlepszych prezydentów w całych dziejach Polski, a już na stówe lepszy niż poprzednicy.

nie no kurwa arcymistrz szachów i prawdziwy mąż stanu.

Nie mówie że ta ustawa była dobra albo zła, ale fajny by był lekki obiektywizm, ewntualnie sprawdzenie żródeł i wprowadzenie kontekstu zamiast "PO chce sprzedać Polskie lasy"

:ok:

Kurwa, jak dotąd PO brało wszystko na cele publiczne i co jest...A może znów na drogi, które mamy najdroższe w całej Europie a za to w najgorszym stanie? O to w tym chodzi, że PUBLICZNE to 10000000 z czego 9000000 do rąk polityków reszta na publiczność.

święte oburzenie, broń tak tych pieniędzy gdy pisiory zaczną je rozpierdalać

jeżeli chcesz lowić rybki to musisz zapłacić, a niektorzy naprawde sobie liczą nie wiadomo ile. Moze z lasami tez tak było - ,,chcesz chodzic na grzybki? Płać od godziny lub kilograma".

wystarczy wejść do tatrzańskiego parku narodowego żeby przekonać się że państwowa własność jest tak samo chroniona jak prywatna. rozumiem specjalne warunki tych miejsc ale zasada raz rozszerzona może być zastosowana w innych miejscach z takim samym skutkiem.

Post połączony: 2015-10-29, 10:08
chciałbym tylko dodać że na razie panowie politycy z wyjątkiem może kukiza i korwina dążą do stanu emerytury 1/3 ostatniej pensji.

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Jak się patrzę na 19 stron tego tematu, to sobie myślę, że spokojnie nazwę można zmienić na "Werewolf kontra reszta świata".

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
nie no kurwa arcymistrz szachów i prawdziwy mąż stanu. 
Z tym pierwszym to nie wiem, ale drugim jak najbardziej :ok:

święte oburzenie, broń tak tych pieniędzy gdy pisiory zaczną je rozpierdalać 
Oczywiscie, że tak.

Jak się patrzę na 19 stron tego tematu, to sobie myślę, że spokojnie nazwę można zmienić na "Werewolf kontra reszta świata".
Nie zesraj sie ze złości. Spakowany @Fareus?

chciałbym tylko dodać że na razie panowie politycy z wyjątkiem może kukiza i korwina dążą do stanu emerytury 1/3 ostatniej pensji.
Ja już od dawna przestałem liczyć na jakąkolwiek emeryture i wszystko, co mam mieć na starość odkładam sam. Polecam ten tok myslenia a nie ,,niech rząd da, należy sie".

KOMPUTER:
Spoiler

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Na następne wybory mnie tu raczej nie będzie.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
nie no kurwa arcymistrz szachów
Jak to miała być ironiczna obraza, bo nie ma z tym nic wspólnego, to przypominam ci, że Krowin-Milkke jest mistrzem brydża :F Te podwójne standardy

Lieb Vaterland magst ruhig sein

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry