Mam problem z działaniem tego na Gothic 2 nk. Mam wersje gry z cdp.pl Gothic Universe w której zawiera się wersja Gothic gold. Po zainstalowaniu fixa, player kita(wersja zwykła dla nocy kruka) i systempacka wszystko normalnie chodzi. Po instalacji dx11 po uruchomieniu gry pokazuje się taki obrazek:

Następnie gdy nie zgodzę się na update moda gra włącza się normalnie. Po kliknięciu nowej gry i załadowaniu, gra nie przechodzi do "świata" i wyskakują po kolei takie okienka:

Po update dx11 gra się wcale nie włącza i wyskakuje to:

Zauważyłem, że gdy włączę rozwiązywanie problemów ze zgodnością gra się uruchamia dla Windows xp sp 3 i wyświetla ten komunikat:

Gra się włącza, ale ekran jest cały biały i słychać tylko przełączanie linijek w menu. Gdy przełączę żeby gra się uruchamiała zamiast grafiki zintegrowanej na dedykowaną kartę graficzną i powtórzę włączanie przez rozwiązywanie problemów, gra się włącza(komunikat nadal jest) i gra normalnie działa. Do tego gra sama ściąga normal maps. Po przekopiowaniu normalmaps tak jak w instrukcji na filmiku pokazuje się kolejny komunikat:

Gra następnie usuwa, albo przenosi w folderze "replacements" wgrane normal maps i tworzy nowy folder o nazwie "Normalmaps_Original" i tam znajdują się wszystkie normal mapy.
Przeinstalowywałem wiele razy grę i poszczególne modyfikacje, ale za każdym razem jest to samo. Gra działa w każdej innej konfiguracji, ale bez dx11. Grę i system operacyjny mam oryginalny.
Tu specyfikacja komputera:
Windows 10 Education 64-bit
Intel Core i5-6300HQ 2.30GHz
GTX 960m (zintegrowana Intel HD Graphics 530)
8GB RAM