Programowanie pod Windows Phone na W10 Home 4100 6

O temacie

Autor MajkeI

Zaczęty 25.08.2015 roku

Wyświetleń 4100

Odpowiedzi 6

MajkeI

MajkeI

Użytkownicy
Front End Developer
posty698
Propsy169
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Front End Developer
@RafalBudzis już wcześniej mnie ostrzegał, i okazało się to prawdą.
Na Windowsie 10 Home (VS Community 2015) nie ma możliwości programowania pod Windows Phone! Emulatory działają tylko na wersjach Pro. Co jest kur##? MS sobie jaja robi? To co mi z darmowej wersji Home, którą otrzymałem w ramach promocji "Aktualizuj do Win 10 za darmo" skoro odbierają takie możliwości? Mam to gdzieś i pobieram właśnie z torrentów Win 10 Pro, oraz aktywator. Najdziwniejsze jest to, że chyba powinni chcieć, aby liczba developerów pod WP się zwiększyła, a tu takie coś...

Jednak wciąż mam nadzieję, że może jest jakaś inna możliwość - ktoś coś wie? Może da się jakoś to obejść?

Paser

Paser

Użytkownicy
Crazy Diamond
posty281
Propsy119
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Crazy Diamond
Nie wiem czy to ma coś tym wspólnego, ale może włączenie opcji deweloperskich w czymś pomoże, ewentualnie możesz spróbować przez kabelek - o ile masz telefon z WP.

MajkeI

MajkeI

Użytkownicy
Front End Developer
posty698
Propsy169
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Front End Developer
Nie wiem czy to ma coś tym wspólnego, ale może włączenie opcji deweloperskich w czymś pomoże, ewentualnie możesz spróbować przez kabelek - o ile masz telefon z WP.
Nie działam w trybie developersim. Tak, mam Lumię 640 (btw bardzo fajny telefon). Tylko co da to, że połączę go kabelkiem? :)

Post połączony: 2015-08-26, 18:47
Do zamknięcia :)

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Czyli w końcu załatwiłeś to Torrentami? Miałem zaproponować pobranie Windows SDK pod Win10. Może by pomogło.

W necie znalazłem coś takiego: http://stackoverflow.com/questions/31131132/windows-10-phone-emulator-doesnt-start-on-windows-10-insider-preview
Według tego co piszą to po upgradzie systemu nie upgraduje się wirtualna maszyna Hyper-V. Ale można wymusić na niej update.

Fajnie by było wiedzieć, czy jednak na pewno nie działa na wersji Home :P

Popisuje się ciągle menda jedna...

MajkeI

MajkeI

Użytkownicy
Front End Developer
posty698
Propsy169
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Front End Developer
Nie załatwiłem tego :D okazało się, że to musi być Windows 8.1 Pro, a nie może być 10 Pro. Więc jestem wkurwiony :D
Ale jak będę w domu to popatrzę na to. Nie działa na pewno na wersji 10 Home
Mam nadzieję, że jak wyjdzie juz Windows 10 Mobile, to ogarną jakoś SDK do VS. Pozdro

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
A przeczytałeś mój poprzedni post?

Popisuje się ciągle menda jedna...

MajkeI

MajkeI

Użytkownicy
Front End Developer
posty698
Propsy169
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Front End Developer
Nie będę teraz znowu Home instalował

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry