Czas Zapłaty 1.5 43189 313

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 13.08.2015 roku

Wyświetleń 43189

Odpowiedzi 313

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty98
Propsy2
ProfesjaTester
  • Zbanowany
Ta gra to jakaś porażka.. co zadanie mam jakiś bug.. to przecież śmiech na sali. Bez obrazy ale tego moda robiły dzieci, prosząc tylko rodziców o budowę zdań, aby były klimatyczne?

- biegnąc sprintem z wyciągnietym mieczem dwuręcznym tracimy tyle samo kondycji jak normalnie, ale gdy zaczniemy nim machać (biegnąc) zamiast tracić podwójnie, to wytrzymałość nam się zwiększai można do końca życia biec. MAŁO tego biegnąć i uderzając na ślepo oraz wduszając dolną strzałką, nasza postać "wpada" w furię, dynamicznie zwiększając swoją prędkość kolosalnie. śmiech na sali.

- podczas spotkania z bezimiennym (1 rozmowa - informator - początek gry z oryginalnego gothica - zapomniałem jak się na to mówi XD) gdy bezi się teleportuje a zdążymy na niego nadusić to naszym oczom pokaże się to co ma w wyposażeniu, można zabrać mu miecz, wszystko co ma! nawet jak zniknie (jeśli nie wyłączymy tego po kliknięciu)

- Kolejny błąd to taki... że przypadkowo na początku gry zgodziłem się Angusowi (czy komu tam) iść skopać komuś tyłek, ale nie zdążyłem wykonać zadania z sprzętem. Gdy poszedłem po pierścien i wróciłem na plażę NIKOGO ale to NIKOGO  z npc nie było.. nawet wyżęj gdzie stoi strażnik, oraz tam gdzie gada Tony. WYPAROWALI


MODYFIKACJA to jakaś tragedia, coś co nigdy nie powinno zostać wydane w takiej wersji. To nawet nie jest beta, tylko Alpha.. Owszem mod prezentuje znakomite soundtracki, oraz historię, niestety brak wam umiejętności. taka prawda.. moglibyście wrócić do "prostoty" walki.. tak jak w MT.. jak na moje silnik jest za stary.. albo wasze umiejętności są do dupy. I prosze mnie tu nie krytykować że mam coś sam zrobić skoro taki mądry jestem, bo przyznam że ja przy was to się chowam, a dwa ja tu jestem od oceniania nie od roboty :)

Post połączony: 2015-09-03, 19:34
Nie muszę wspominać o zadawaniu obrażeniach.. bo z patcha na patch jest coraz gorzej, nawet po wczytaniu dwa razy nie zadawało się obrażenia. Ponadto uderzenie z ognia + wyciągniecie miecza potrafi zabić na hita...  kolejna rzecz to taka że pancerz lekki najemnika mimo samego naramiennika i gołego odzienia ma więcej obrony niż pancerz łowcy trolli. Na prawdę odechciewa się grać jak takie coś się widzi. :/ Co z tego że orkowie się atakują? W Mrocznych tajemnicach potrafil itemu zaradzić, najwidoczniej byli lepsi od was.

Post połączony: 2015-09-03, 19:35
znalazłem multum innych błędów ale szkoda mi tego pisać.. nie mam czasu. Mimo wszystko jeśli naprawicie to będzie to najlepsza modyfikacja do Gothica.
 

Simen

Simen

Moderator
posty4840
Propsy1892
ProfesjaTester
  • Moderator
  • online
Cytuj
 MAŁO tego biegnąć i uderzając na ślepo oraz wduszając dolną strzałką, nasza postać "wpada" w furię, dynamicznie zwiększając swoją prędkość kolosalnie. śmiech na sali.
Śmiech na sali to wywołałeś tym fragmentem swojego posta. Zdajesz sobie sprawę, że wymieniłeś jeden z najbardziej znanych błędów oryginalnej gry, będącej w dodatku błędem silnika, którego naprawić się nie da.

Cytuj
co zadanie mam jakiś bug
Testowałem wersję 1.4, a raczej niepoprawioną wersję 1.4 i nic takiego nie zauważyłem.

Cytuj
- Kolejny błąd to taki... że przypadkowo na początku gry zgodziłem się Angusowi (czy komu tam) iść skopać komuś tyłek, ale nie zdążyłem wykonać zadania z sprzętem. Gdy poszedłem po pierścien i wróciłem na plażę NIKOGO ale to NIKOGO  z npc nie było.. nawet wyżęj gdzie stoi strażnik, oraz tam gdzie gada Tony. WYPAROWALI
Po raz kolejny zbugowałeś sobie grę i w dodatku pierwotnemu błędowi silnika i po raz kolejny obwiniasz za to modyfikację? Grałeś kiedykolwiek w "Gothic"?

 
Nie krytykuję Cię za to, że sam masz coś zrobić, krytykuję Cię za to, że nie masz pojęcia o czym mówisz (poziom polityków).
 
http://chomikuj.pl/gothicwarrior

http://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty98
Propsy2
ProfesjaTester
  • Zbanowany
grałem w Gothica wieleeeeee razy i to na prawdę wieeeeeeeele i powiem Tobie szczerze że takie bugi mi się nie przydarzyły. WIęc tak jak wyżej wspomniałem musi to być wina silnika, więc to nie jest tak że nie napisałem tego wyżej.
 

Simen

Simen

Moderator
posty4840
Propsy1892
ProfesjaTester
  • Moderator
  • online
I to nie jest też tak, że nazwałeś właśnie modyfikację tragedią, ubliżając jej twórcom, obwiniając o błędy pierwotnej gry, za które oni nie odpowiadają?
 
http://chomikuj.pl/gothicwarrior

http://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Splash

Splash

The Modders
And i said...
posty3399
Propsy2345
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
  • And i said...
Psimgoth, chyba ktoś ci już mówił żebyś "poszedł sobie", łagodnie mówiąc (chyba to był Simen), bo twój styl gry to śmiech na sali.
 
Bardzo bym prosił o niezawracanie mi głowy na PW problemami dotyczącymi podstaw w moddingu. Nie jestem tu jedyną osobą, która potrafi pomóc.

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty98
Propsy2
ProfesjaTester
  • Zbanowany
Mam problem z zadaniem ostrze dla Aidana. Skąd wezmę hartowana sztabke żelaza ?
 

Draquer

Draquer

Użytkownicy
Problematyk :F
posty324
Propsy23
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Problematyk :F
Fox nie ma do sprzedania? Znajdziesz go w jaskini za chatą Cavalorna.
 
"Zło jest złem. Mniejsze czy większe - nie ma różnicy. Jak to ocenić? Czy to w ogóle możliwe? Jeśli mam wybierać między złem, a złem... Wolę nie wybierać wcale."

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty98
Propsy2
ProfesjaTester
  • Zbanowany
jest coś nie tak.. Po rozmowie z Foxem (handel) gra się zacina.. nie mogę nic od niego kupić bo zaraz mam froozena i zmuszony jestem do wyłączenia gry. Potrzebuę hartowaną sztabkę żelaza. Wcześniej patrzyłem i nie było u niego tego przedmiotu

1: nie mam u siebie bo sprawdzałem tej sztabki
2: wyłączałem, włączałem od nowa gre nic nie dało
3: jaki jest kod na tą sztabkę (gram bez kodów ale w wyjściowych sytuacjach  nie mam wyboru)
4: gdzie oprócz foxa można ją zdobyć?
5: czy można samemu taką sztabkę stworzyć? 

 

Draquer

Draquer

Użytkownicy
Problematyk :F
posty324
Propsy23
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Problematyk :F
3: Nie znam kodu na nią ale możesz zawsze wejść w Foxa O, otworzyć ekwipunek i wyrzucić jedną taką sztabkę po czym wejść w Ricka O i zabrać sztabkę.
 
"Zło jest złem. Mniejsze czy większe - nie ma różnicy. Jak to ocenić? Czy to w ogóle możliwe? Jeśli mam wybierać między złem, a złem... Wolę nie wybierać wcale."

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty4917
Propsy3371
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Ech, nie łatwiej zajrzeć do tego tematu?
http://themodders.org/index.php?topic=17868.0
I do tej listy?

Vechpro

Vechpro

Użytkownicy
posty64
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mam pytanie, czy jest sens uczyć sie regeneracji HP i uników? Bo z tego co widze na 1 poziomie uników mamy tylko 1% szansy na unik.
 

Simen

Simen

Moderator
posty4840
Propsy1892
ProfesjaTester
  • Moderator
  • online
Wartość uników zwiększa się poprzez ilość zręczności.
 
http://chomikuj.pl/gothicwarrior

http://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Wizados

Wizados

Użytkownicy
Amelinowy Łowca Bugów
posty17
Propsy2
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • Amelinowy Łowca Bugów
A regeneracja hp też wzrasta razem z twoją siłą :V !
Regenerację polecam ci brać ale nie wiem co z unikami... Nigdy nie grałem postacią zrobioną pod zręczność :/
 
Drżyjcie przed Januszem modowania!

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Walący w worek!
posty5240
Propsy2019
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Walący w worek!
Pobierz: https://mega.nz/#!tcAFiITJ!59afzH3n9IKScfK_0kg8-OKlct3qGKlSWO1yojvu1Mo (cały mod)

Ten link wystarczy? Nie musze pobierać nic innego?

Post połączony: 2015-09-20, 20:35
I co daje i czy musze zainstalowac z tych tekstur freddego world patch? :P
 
POMIDOROWA JEST CHUJOWA. TWIERDZĘ TAK, PONIEWAŻ JESTEM MAC DUPEM I MI ONA NIE SMAKUJE, WIĘC ONA DLA WSZYSTKICH JEST CHUJOWA.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Koza014

Koza014

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
siemanko potrzebna pomoc. gra nie włancza się dobrze zostaje okno systemowe które przeszkadza podczas np. nie widać ile rudy potrzeba do kupna
 

Vechpro

Vechpro

Użytkownicy
posty64
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kto uczy duali, kiedy i jakie warunki musze spełnić żeby ten NPC mnie tych duali nauczył(w sensie jakieś wymagania % walki 1h i 2h czy są)?
 

lukis88

lukis88

Użytkownicy
alder24
posty132
Propsy32
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • alder24
Cord w 5 rozdziale, nie od samego początku, tylko po wykonaniu pewnego zadania. Musisz mieć po 60% walki 1h i 2h.
 

Koza014

Koza014

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
pomże ktoś
 

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty4917
Propsy3371
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
siemanko potrzebna pomoc. gra nie włancza się dobrze zostaje okno systemowe które przeszkadza podczas np. nie widać ile rudy potrzeba do kupna
Uruchamiasz moda przez GothicStarter czy przez GothicStarter_mod? Mam nadzieję, że przez to pierwsze.

Koza014

Koza014

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
oczywiście że przez to pierwsze


Post połączony: 2015-09-22, 22:31
mam windows 8
 


0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry