Jak tak patrzę na tych waszych kandydatów, to jeśli mam wybierać pomiędzy Korwinem, Braunem, Kowalskim, Kukizem i Komorowskim, z chęcią wybiorę Komorowskiego. On jest przynajmniej w miarę zdrowy na umyśle.
https://www.youtube.com/watch?v=ZSfWOxA65Pg
Czy tak wyraża się człowiek zdrowy na umyśle?
„KONDOMINIUM ROSYJSKO-NIEMIECKIEGO POD ŻYDOWSKIM ZARZĄDEM POWIERNICZYM”
Niewiele mija się to z prawdą. Wystarczy powiedzieć, że lwią część lasów państwowych po prywatyzacji miał kupić żyd a środki w ten sposób pozyskane "polski" rzad miał przeznaczyć na żydowskie roszczenia.
Ja też jestem zwolennikiem wolności, ale prawo do posiadania broni to jedna z najgłupszych rzeczy jakie wymyślono.
Ludzkość od początku swojego istnienia posiadała narzędzia do obrony. No kurwa rzeczywiście, szczyt głupoty

.
Tu zaś objawia się jego hipokryzja. Dużo pisze o tym, że Kościół to dla niego autorytet, a tutaj co. Chyba wybiera to co mu pasuje, czyli średniowieczne staroświeckie (w negatywnym tego słowa znaczeniu) poglądy.
Bardziej świadczy to o tym, że mimo głębokiej wiary pozostaje człowiekiem rozumu przekładając racje stanu ponad dogmat. Jak dla mnie, postawa godna męża stanu a do tego w pełni racjonalna.
Polsce potrzebne jest odrodzenie w duchu Tradycji Katolickiej
I co w tym złego? Jestem osobą ochrzczoną, przez długi czas nie wierzącą. Bardzo nie lubię kościoła, daleko mi do tradycji katolickiej i prawdę mówiąc bardzo żałuje, że 1000 lat temu polskie ziemie zaczęły się kształtować akurat pod wpływem kościoła katolickiego, ale jest to faktem i nie można tego lekceważyć. Wiara katolicka to jeden z fundamentów cywilizacji łacińskiej. Cała zachodnia europa już dawno odeszła od tych fundamentów na rzecz nie wiadomo czego a efekty możemy oglądać dzisiaj - upadek i degeneracja cywilizacji zachodu.
O ile do drugie mogę się zgodzić, to pierwsze odpada, a nad trzecim bym polemizował.
Mój stosunek do kościoła już znasz. Wolę już jednak, aby on pełnił rolę społecznego autorytetu niż jakieś gówna typu tvn czy gazeta wyborcza jak to ma miejsce obecnie. O co chodzi ze strzelnicą wyjaśniał gdzieś braun - uczy ona odpowiedzialności i pokory. Poza tym, jeśli nie swobodny dostęp do broni to przynajmniej każdy obywatel powinien mieć obycie z nią obycie, aby w razie potencjalnych sytuacji potrafić zachować się w jej obliczu - nie koniecznie jako osoba która strzela.
Tu już widać, że to jakiś popierdolony dewota, po raz trzeci mówi o katolicyzmie. Człowiek nie jest w stanie zrozumieć, że Kościół nie może mieć związku z państwem, bo to dwie różne rzeczy.
"Poglądy głoszone przez Grzegorza Brauna łączą wszystko to, co jest ważne dla Polaków: katolicyzm, konserwatyzm, patriotyzm, antysocjalizm, oraz realizm polityczny."Ja uważam inaczej, ty uważasz inaczej i jeszcze pewnie większość tego forum i zgraja innych kucy z internetu. Nie zmienia to faktu, że te rzeczy są faktycznie ważne dla polaków. Katolicyzm bo jakby nie było jesteśmy krajem o tradycji katolickiej, gdzie większość ze startu przyjmuje chrzest i tak jest wychowywana. Nie sposób temu zaprzeczyć. Konserwatyzm, bo faktycznie jesteśmy społeczeństwem zaściankowym, zamkniętym na nowe. Nie jest to jednak wyłącznie cecha negatywna, bo być może właśnie dzięki temu skala tolerancji pewnych idiotyzmów i zboczeń które są zmorą ówczesnego świata nie przechodzi u nas tak łatwo. Patriotyzm to również ważna dla polaków cecha, szczególnie młodych. Antysocjalizm jest faktem, ale po części bo polacy socjalizm nadal utożsamiają z okresem prlu zapominając o jego innych obliczach. Nie wiem natomiast co to jest ten realizm polityczny.
Człowiek nie jest w stanie zrozumieć, że Kościół nie może mieć związku z państwem, bo to dwie różne rzeczy.
A ty nie jesteś w stanie zrozumieć, że drogą dedukcji można uzyskać również inny punkt widzenia. Tutaj masz dlaczego tak a nie inaczej:
http://www.pch24.pl/grzegorz-braun-ostro-o-demokracji-,31265,i.htmlDla jasności nie zgadzam się z tym w ogóle. Możesz zapytać, dlaczego w takim razie interesuje mnie taki prezydent. Bo on faktycznie reprezentuje to co jest cenne dla polaków, czyli te wartości omawiane powyżej, których tak bardzo nie mogłeś zrozumieć. Ja mogę mieć niektóre poglądy całkiem sprzeczne, ale jestem realistą i nadal tylko jedną osobą a to o co on wnosi jest faktycznie w interesie całego narodu.