Wybory prezydenckie 2015 153897 450

Ankieta

Na kogo zagłosujesz w wyborach prezydenckich 2015?

Grzegorz Braun
11 (15.5%)
Janusz Korwin-Mikke
37 (52.1%)
Marian Kowalski
4 (5.6%)
Paweł Kukiz
16 (22.5%)
Paweł Tanajno
1 (1.4%)
Jacek Wilk
2 (2.8%)

Głosów w sumie: 71

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 6.04.2015 roku

Wyświetleń 153897

Odpowiedzi 450

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Myślę, że taki właśnie prezydent powinien być. Ale ani Bronek, ani Duda, ani Ogórek, ani reszta się nie nadają. Jakbym miał głosować to też zagłosowałbym na Kukiza, ale i tak nie jest to kandydat idealny. I to co wcześniej pisałem: prezydent to druga osoba po premierze w państwie.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Polecam obejrzeć wywiad z Grzegorzem Braunem, nie jest tak długi ja pozostałe, a w pełni obrazuje poglądy pana na którego będę głosował.
https://www.youtube.com/watch?v=F9NU-f9N2oM

Ten człowiek jest fenomenalny. Wystarczy zobaczyć co przedstawił sobą w TVP

https://www.youtube.com/watch?v=REeh0PmUVFs

To jest retoryka, charyzma, elokwencja i jakość wypowiedzi jakiej dotąd w polskiej polityce nie było nigdy. Jest to coś co w pełni przekonuje mnie, nawet bez względu na tą intronizacje jezusa czy poglądy dotyczące ludzkiego życia, które nie są zgodne z moimi lecz mimo to nadal leżą w moralnym interesie. Reszta pod bardzo wieloma względami jest zgodna z tym co mówi m. in. JKM tylko jakościowo podana jako towar z górnej półki. Spokój i sympatia mimo wielu konserwatywnych poglądów jaka płynie od tego człowieka jest szokująca. Bez jąkania się, nerwów i wciągania w głupie prowokacje, jałowe dyskusje i pierdolenie o hitlerze czy innych gównach udając przy tym eksperta od wszystkiego jak to robi cyborg mikke.

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Ten człowiek jest fenomenalny. Wystarczy zobaczyć co przedstawił sobą w TVP
Zablokowali film to wrzucę drugi:
https://www.youtube.com/watch?v=IJmrmcuQCxY

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Kiedyś marzyło mi się aby korwin poszedł pod warsztat do np mateusza grzesiaka i w końcu zaczął gadać z sensem, jednak tutaj jest o wiele lepiej. Do wyborów w 2020 joana korana mekki prawdopodobnie z nami już nie będzie i skończy się łykanie prowa jak pelikan, zakładanie nowych partii co sezon i pierdolenie o paraolimpiadach za hitlera co jest stale miłe kilku procentom elektoratu od kilkudziesięciu lat. Bardzo chciałbym aby ten człowiek z biegiem lat zdobył większą popularność. W dodatku jest głęboko wierzący i ma jasną przeszłość.

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Braun to pajac, są lepsze opcję.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Jakie? Marian Kowalski czy Joan Koran? :lol2:

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Masz grono kandydatów pozarządowych. A z rządowych chociażby z SLD jest Ogórkowa, która prezentuje się nie najgorzej. Braun ze swoim poglądami niech wróci do 10 wieku.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Masz grono kandydatów pozarządowych. 
Czyli mariuszek od lekkich faszystów, mekka i kukiz populista w przypadku którego mam wątpliwości czy, aby nie zaistniał on umyślnie tylko po to aby rozbić elektorat dwóch pozostałych. 

. A z rządowych chociażby z SLD jest Ogórkowa, która prezentuje się nie najgorzej. 
Jest bardzo piękną kobietą i niewiele więcej można tu dodać.

Braun ze swoim poglądami niech wróci do 10 wieku.
http://grzegorzbraun2015.h2.pl/zyciorys/

Pokaż mi gdzie znajdę te średniowieczne poglądy

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Fajny ten Braun, chyba zagłosuję. Cały czas nie wiedziałem gdzie umieścić głos i myślałem nad Kukizem :ok: Szkoda tylko, że nie jest jakoś bardziej nagłośniony i ja na przykład dopiero teraz się o nim dowiedziałem.
@Thoro Co do retoryki i charyzmy to identycznie sprawa wygląda z Cejrowskim - mimo spierdolonych imo niektórych poglądów - słucha się go z zaciekawieniem, ma dobrą argumentację i wie o czym mówi :ok: Chociaż nie potraktuj tego porównania zbyt serio - obaj mają zupełnie inne style :D

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Fajny ten Braun, chyba zagłosuję. Cały czas nie wiedziałem gdzie umieścić głos i myślałem nad Kukizem :ok: Szkoda tylko, że nie jest jakoś bardziej nagłośniony i ja na przykład dopiero teraz się o nim dowiedziałem.
Wstydź się Aztek :lol:. Ja przyjechałem do Polski 1 kwietnia i już 6 kwietnia w poniedziałek o nim usłyszałem. Tak to jest gdy się tylko ogląda telewizję i czyta na internecie. Weźcie czasem włączcie radio. Opłaca się.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
@Thoro Masz gdzieś rozwinięcie tego, jak chce wykonać cytowany punkt?
5/ Należy UPROŚCIĆ i OBNIŻYĆ PODATKI – jednocześnie z redukcją wydatków budżetowych, redukcją administracji i radykalnym uproszczeniem
procedur.
Braun przedstawił jakiekolwiek sensowne pomysły wprowadzenia tego punktu w życie? Wiem tyle, że takie poglądy ma i Korwin, z tym, że ten drugi w tym temacie dopuszcza się manipulacji(KNP/KORWIN nie splamiło się kalkulatorem, patrz propozycja pogłownego). Wiem, że formacja wyśmiewanego przez ciebie Kowalskiego sensowne i realne pomysł ma: http://pscriptum.pl/na-goraco/item/181-polska-nie-bedzie-silnym-panstwem-bez-silnej-gospodarki-o-koncepcjach-gospodarczych-ruchu-narodowego-z-krzysztofem-bosakiem

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
@Thoro Co do retoryki i charyzmy to identycznie sprawa wygląda z Cejrowskim - mimo spierdolonych imo niektórych poglądów - słucha się go z zaciekawieniem, ma dobrą argumentację i wie o czym mówi  Chociaż nie potraktuj tego porównania zbyt serio - obaj mają zupełnie inne style 
Akurat cejrowski bardzo często plecie jak popierdolony w dodatku na temat rzeczy o których nie ma pojęcia. Nie lubię oglądać programów podróżniczych z tym człowiekiem. Wszystko ma wydźwięk wycieczki po zoo wśród małp, bo cejrowski takim właśnie podejściem i wyższością często odnosi się do różnych kultur i ich przedstawicieli jacy są pokazywani w programie. Nie ma w tym nic wartościowego, bo z perspektywy tego człowieka, wszystko co obce i odmienne kulturze katolickiej jest automatycznie od niej gorsze i prymitywne.

@Thoro Masz gdzieś rozwinięcie tego, jak chce wykonać cytowany punkt?
Zawsze możesz napisać do sztabu. Mnie nie interesuje to w ogóle, bo sam nie znam się na gospodarce. Skoro tak twierdzi to tak twierdzi. Twierdziła tak również każda inna partia i kandydat przy każdych możliwych wyborach, niektórzy w formie bardzo sensownych i konstruktywnych planów i każdy dobrze wie co z tego wyszło. Bardziej od obietnic interesuje mnie sylwetka kandydata. W przypadku Brauna mamy człowieka o jasnej przeszłości a w dodatku głęboko wierzącego co samo w sobie napawa mnie spokojem i nadzieją, gdyż świadczy o głębokim kręgosłupie moralnym. Katolicki prezydent o konserwatywnych poglądach jest jedyną gwarancją spokoju dla polski.

mathsicist

mathsicist

Użytkownicy
posty209
Propsy269
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

mathsicist

Wybory prezydenckie 2015
#93 2015-04-29, 09:56(Ostatnia zmiana: 2015-04-29, 10:04)
fajnie, że chcecie świadomie głosować na swoich wybranych kandydatów, jednak podejdźmy do tego pragmatycznie: ani Mikke, ani Kowalski, ani tym bardziej Braun, nie mają żadnych szans aby wygrać. Pomijając już obecne śmieszne poparcie dla tych dwóch ostatnich, to wszyscy ci ludzi mają elektorat negatywny, o którym już wspomniałem. Kukiz nie jest moim wymarzonym kandydatem - raczej kłaniałbym się tu w stronę człowieka takiego jak Braun - jednak on ma realne szanse aby wejść do drugiej tury. W sytuacji, w której minister rządu RP mówi w prywatnej rozmowie, że Polska istnieje tylko teoretycznie, potrzeba człowieka, który jest autentyczny i z pozycji prezydenta zrobiłby wszystko aby przypomnieć ludziom co obecne elity nam zrobił. Polecam najnowszy sondaż oraz najnowszy spot Pawła:

https://www.youtube.com/watch?v=21WefGf6hxk

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
fajnie, że chcecie świadomie głosować na swoich wybranych kandydatów, jednak podejdźmy do tego pragmatycznie: ani Mikke, ani Kowalski, ani tym bardziej Braun, nie mają żadnych szans aby wygrać.
Równie dobrze można by powiedzieć, że poza Komorowskim czy Dudą nie ma sensu głosować, bo wygra jeden z nich, z pragmatycznego punktu widzenia. Więc jak dla mnie jest to trochę głupie rozumowanie, nie lubię tego typu rozumowań "twój głos będzie stracony, jeśli zagłosujesz na X, bo ma małe poparcie". Pomnóż teraz przez milion, dwa i wychodzi dość znaczna różnica.
Ja bym chciał, by opozycja wysunęła jednego wspólnego kandydata, część kandydatów ma wspólne postulaty.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Patrząc na sondaż przypomina mi się scena z serialu Ranczo gdzie w trakcie sondażu babka jeździła po wójcie, ale zapytana na kogo będzie głosowała odpowiedziała że na wójta bo "władza to władza". 

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

mathsicist

mathsicist

Użytkownicy
posty209
Propsy269
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja bym chciał, by opozycja wysunęła jednego wspólnego kandydata, część kandydatów ma wspólne postulaty.
W obecnym układzie to my, zwykli wyborcy, jesteśmy opozycją. Dlaczego mamy czekać, aż liderzy poszczególnych ugrupowań wybiorą pomiędzy sobie jednego jedynego. Tak jak mówiłem: Kukiz nie jest moim wymarzonym kandydatem, jednak jeżeli miałbym głosować według swojego pełnego uznania to głos byłby stracony. Nie zamierzam czekać, aż Korwin zegnie kolano i odstąpi komuś berła w imię wspólnej sprawy.

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Jak tak patrzę na tych waszych kandydatów, to jeśli mam wybierać pomiędzy Korwinem, Braunem, Kowalskim, Kukizem i Komorowskim, z chęcią wybiorę Komorowskiego. On jest przynajmniej w miarę zdrowy na umyśle.
Jeśli już miałbym głosować to na Tanajno, z tego względu że opowiadał się za demokracją bezpośrednią i ma doświadczenie w zarządzaniu. Jeden jego minus to to że należał do ruchu palikota czego każdy szanujący się człowiek powinien się wstydzić.

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
http://grzegorzbraun2015.h2.pl/zyciorys/

Pokaż mi gdzie znajdę te średniowieczne poglądy

Jest tego sporo - żeby doprezyzować - mówiąc średniowieczne poglądy miałem też na myśli to, że ogólnie jest idiotą.

Większość cytatów zostawię bez komentarza, bo wydaje się w nich zbędny.

„KONDOMINIUM ROSYJSKO-NIEMIECKIEGO POD ŻYDOWSKIM ZARZĄDEM POWIERNICZYM”

...

Krytykuje wszelki rewolucjonizm – w tym kontekście również polski insurekcjonizm, który przy całym szacunku dla ofiarności i bohaterstwa powstańców przedstawia jako serię antypolskich prowokacji.

...

jest zwolennikiem niereglamentowanego prawa do posiadania broni

Ja też jestem zwolennikiem wolności, ale prawo do posiadania broni to jedna z najgłupszych rzeczy jakie wymyślono.

Jest zwolennikiem kary śmierci dla zbrodniarzy – za zabójstwo z premedytacją, zdradę stanu, szpiegostwo i dezercję w obliczu wroga.

Tu zaś objawia się jego hipokryzja. Dużo pisze o tym, że Kościół to dla niego autorytet, a tutaj co. Chyba wybiera to co mu pasuje, czyli średniowieczne staroświeckie (w negatywnym tego słowa znaczeniu) poglądy.

Potępia zaangażowanie władz (gminnych i krajowych) w budowę i utrzymanie ośrodków propagandy wymierzonej w polską rację stanu – czego przykładami są dlań m.in. cmentarz bolszewików w Ossowie, czy Muzeum Historii Żydów Polskich w Warszawie.

...

Polsce potrzebne jest odrodzenie w duchu Tradycji Katolickiej
To to do czego wcześniej pisałem.

„KOŚCIÓŁ – SZKOŁA –STRZELNICA”

O ile do drugie mogę się zgodzić, to pierwsze odpada, a nad trzecim bym polemizował.

Poglądy głoszone przez Grzegorza Brauna łączą wszystko to, co jest ważne dla Polaków: katolicyzm, konserwatyzm, patriotyzm, antysocjalizm, oraz realizm polityczny.

Tu już widać, że to jakiś popierdolony dewota, po raz trzeci mówi o katolicyzmie. Człowiek nie jest w stanie zrozumieć, że Kościół nie może mieć związku z państwem, bo to dwie różne rzeczy.

zapowiedział bezdyskusyjne poparcie dla całości bioetycznego nauczania Kościoła katolickiego – zakazu aborcji, eutanazji, in vitro (dzieło szatana) i manipulacji ludzkimi genami.

Nie chcę mi się więcej pisać, bo po oglądnięciu paru wywiadów i przeczytaniu tego, widać, że to jakiś dewota, który pierdoli o jakiś teoriach spiskowych. Już wolę Dudę albo Bronka.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Idiotą raczej nie jest, ale jego poglądy mi się nie podobają. Boję się jakby wyglądały spotkania np. z ewangelickimi Niemcami.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

0 użytkowników
Do góry