http://grzegorzbraun2015.h2.pl/zyciorys/
Pokaż mi gdzie znajdę te średniowieczne poglądy
Jest tego sporo - żeby doprezyzować - mówiąc średniowieczne poglądy miałem też na myśli to, że ogólnie jest idiotą.
Większość cytatów zostawię bez komentarza, bo wydaje się w nich zbędny.
„KONDOMINIUM ROSYJSKO-NIEMIECKIEGO POD ŻYDOWSKIM ZARZĄDEM POWIERNICZYM”
...
Krytykuje wszelki rewolucjonizm – w tym kontekście również polski insurekcjonizm, który przy całym szacunku dla ofiarności i bohaterstwa powstańców przedstawia jako serię antypolskich prowokacji.
...
jest zwolennikiem niereglamentowanego prawa do posiadania broni
Ja też jestem zwolennikiem wolności, ale prawo do posiadania broni to jedna z najgłupszych rzeczy jakie wymyślono.
Jest zwolennikiem kary śmierci dla zbrodniarzy – za zabójstwo z premedytacją, zdradę stanu, szpiegostwo i dezercję w obliczu wroga.
Tu zaś objawia się jego hipokryzja. Dużo pisze o tym, że Kościół to dla niego autorytet, a tutaj co. Chyba wybiera to co mu pasuje, czyli średniowieczne staroświeckie (w negatywnym tego słowa znaczeniu) poglądy.
Potępia zaangażowanie władz (gminnych i krajowych) w budowę i utrzymanie ośrodków propagandy wymierzonej w polską rację stanu – czego przykładami są dlań m.in. cmentarz bolszewików w Ossowie, czy Muzeum Historii Żydów Polskich w Warszawie.
...
Polsce potrzebne jest odrodzenie w duchu Tradycji Katolickiej
To to do czego wcześniej pisałem.
„KOŚCIÓŁ – SZKOŁA –STRZELNICA”
O ile do drugie mogę się zgodzić, to pierwsze odpada, a nad trzecim bym polemizował.
Poglądy głoszone przez Grzegorza Brauna łączą wszystko to, co jest ważne dla Polaków: katolicyzm, konserwatyzm, patriotyzm, antysocjalizm, oraz realizm polityczny.
Tu już widać, że to jakiś popierdolony dewota, po raz trzeci mówi o katolicyzmie. Człowiek nie jest w stanie zrozumieć, że Kościół nie może mieć związku z państwem, bo to dwie różne rzeczy.
zapowiedział bezdyskusyjne poparcie dla całości bioetycznego nauczania Kościoła katolickiego – zakazu aborcji, eutanazji, in vitro (dzieło szatana) i manipulacji ludzkimi genami.
Nie chcę mi się więcej pisać, bo po oglądnięciu paru wywiadów i przeczytaniu tego, widać, że to jakiś dewota, który pierdoli o jakiś teoriach spiskowych. Już wolę Dudę albo Bronka.