MNM - Mały Nudny Mod 23389 54

O temacie

Autor Graveir

Zaczęty 3.04.2015 roku

Wyświetleń 23389

Odpowiedzi 54

Graveir

Graveir

Użytkownicy
Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc

Graveir

MNM - Mały Nudny Mod
2015-04-03, 11:37(Ostatnia zmiana: 2015-05-19, 21:24)
Od roku w domu mi się nudziło, tak samo jak w robocie, dlatego zapowiadam wyniki mojej nudy. Mod to typowy zapychacz powtarzający utarte schematy, nie wprowadzający żadnych nowości, które nie zostałyby już wymyślone, do tego dość nisko poziomowy merytorycznie. Oto lista wpakowanych bzdet:
  • Gotowanie - nie chciało mi się edytować piecy w grze, dlatego zrobiłem list, który odpala gotowanie, znajdzie się kilka przepisów, do których trzeba będzie się poduczyć u npc
  • Wydobywanie rudy - przyda się do ulepszenia niektórych dodanych broni tudzież pancerzy, a w pozostałych przypadkach może zostać wykorzystana jako źródło zarobku
  • +- 22 zadania
  • +- 10 postaci
  • Parę przerobionych czarów i pancerzy
  • Opcjonalna regeneracja życia i many
  • Opcjonalne przedmioty i statystyki startowe(z tymi przedmiotami łączy się wydobycie rudy)
  • Opcjonalne zwiększenie ilości punktów nauki co poziom
  • Wyłączona konsola kodów, aczkolwiek możliwe, że wydam również wersję z włączoną konsolą(Dzięki @chicken )
  • Usunięto zdobycie akrobatyki po osiągnięciu 90 zręczności - teraz trzeba się jej nauczyć u starego znajomego z KK
  • Zmienione statystki potworów - niektóre słabsze, niektóre silniejsze
  • Z tego co pamiętam usunąłem przemianę w smoczego zębacza - koniec z łatwiejszym expieniem  ;=(
  • Przerobiona szata magów wody(statystyki)jako nagroda za oddanie Szponu Beliara Saturasowi
  • Sprzedaż srebrnych i złotych kosztowności za mniej-więcej połowę ich realnej wartości, których nie skupuje Halvor(więcej kasy niż przy sprzedaży bezpośrednio u handlarza)
  • Broń, która działaniem jest zrzynką z Mrocznych Tajemnic
  • Bardzo możliwe, że będzie również czar, który także jest zrzynką z Mrocznych Tajemnic
  • Jedno z 22 zadań jest zadaniem ukrytym - odblokowuje się po spełnieniu pewnego warunku w Khorinis(dotyczy pana o imieniu zaczynającym się na C)
  • Nieotwieralny kufer z zamku GD jest już otworzony(w sumie nie wiem, po co twórcy go zamykali, skoro jest tam bardzo mierny loot)
  • Ułatwiona kradzież kieszonkowa(napisana ilość zręczności do udanej kradzieży, baaaaardzo duże ułatwienie)
  • Usunięto bonusy przy nauce walki bronią(czyli już nie zdobywamy % do posługiwania się drugą bronią np. ucząc się broni 1-ręcznej nie dostaniemy bonusu do broni 2-ręcznej)
  • Do wydobywania rudy i złota potrzebne jest wyuczenie się zdolności
  • Usunięto postacie pomocnicze poza Rockefellerem(i tak dotyczyć będzie tylko ew. wersji z aktywną konsolą kodów)
  • Zmienione koszty nauki atrybutów i zdolności(dokładniej się zastanowię nad ich ilością po skończeniu całego moda)
  • Kilka przepisów alchemicznych
  • Odblokowana 1 postać pozostawiona w skryptach(4 teksty)
  • Małe zmiany w wyświetlaniu stopnia zaawansowania zdolności w menu statystyk
  • Bonus za wypalenie konkretnego zioła
  • Obrażenia kusz skalują się już z siłą(działają na zasadzie "obrażenia broni+siła postaci -pancerz/2")
  • Miecze wymagające zręczności skalują się ze zręcznością(działają na zasadzie "obrażenia broni+zręczność postaci -pancerz/2")
  • Za każdą sprzedaną lagę otrzymujemy 5 sztuk złota(oczywiście, u odpowiedniej postaci)
To by było na tyle, gdybym coś jeszcze wymyślił to dopiszę. Żeby nie było - modyfikacja korzysta z zasobów Wastelanda. Screeny, że wgl coś powstało:
http://imgur.com/1sBqrM2
http://imgur.com/2BllzSB
http://imgur.com/EHLuxz9
http://imgur.com/bDvaich
http://imgur.com/gN8cVz4
Czekam na hejty :3
Edit: Na dobrą sprawę do ukończenia moda zostało mi napisanie 2 zadań i ewentualne zmiany w statystykach przedmiotów(cena, obrażenia itp).

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
,,dawny język" brzmi gorzej niż chujowo - zmień to moze na ,,starożytny język" lub cos w tym stylu.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
"przyda się do pewnej opcjonalnej opcji"

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
zapowiada się ciekawie, na pewno zagram.

makin' bacon

dinozaur7

dinozaur7

Użytkownicy
posty246
Propsy56
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Kolejny addon tyle że trudno ci będzie konkurować z returningami, global modami czy Quest Packiem :)

Graveir

Graveir

Użytkownicy
Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
Dinozaur - ja nigdy nie miałem zamiaru konkurować z żadnymi modami, a już na pewno nie z takimi gigantami tworzonymi przez Rosjan.
Lukizz - Obcy język?
Gothicman - no tak, teraz przeczytałem jak to brzmi xD

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Kolejny addon tyle że trudno ci będzie konkurować z returningami, global modami czy Quest Packiem
Chyba wręcz przeciwnie. Jeśli ktoś szuka moda-dodatku, który tylko poszerza pewne mechanizmy to ma większe szanse z tymi modami.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

dinozaur7

dinozaur7

Użytkownicy
posty246
Propsy56
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
No może trochę przesadziłem. Po prostu to kolejny addon/rozszerzenie a tych do 2 mamy już sporo.

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Lukizzz

MNM - Mały Nudny Mod
#8 2015-04-03, 13:07(Ostatnia zmiana: 2015-04-03, 13:18)
Dinozaur - ja nigdy nie miałem zamiaru konkurować z żadnymi modami, a już na pewno nie z takimi gigantami tworzonymi przez Rosjan.
Lukizz - Obcy język?
Gothicman - no tak, teraz przeczytałem jak to brzmi xD

Za nowoczesnych słów używasz do gry zrobionej troszke pod średniowiecze :) Moze język budowniczych/mowa budowniczych. Obcy język ciut nie pasuje bo to jednak nie niemiecki, angielski czy rosyjski :)

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Dinozaur jaki ty masz problem cudaku? koleś se zrobił to se zrobił, nie podoba się to nie graj. Ja z ciekawości zagram, mam nadzieję, że na dniach wyjdzie modyfikacja :D

dinozaur7

dinozaur7

Użytkownicy
posty246
Propsy56
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
...
1 - Kiedy powiedziałem że mi się nie podoba?
2 - Czemu nazywasz mnie cudakiem?
Widzę że nie warto się angażoważ w żadną dyskusje na tym forum bo kilku idiotów skutecznie to uniemożliwia...
Napisałem tylko że jest to kolejny addon do Gothica 2 których jest już kilka - Jak taka wypowiedź to dla ciebie wypowiedź cudaka to masz coś z głową.  ;(

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Addony lepsze niż modyfikacje robione przez 8 lat do przejścia w 8 godzin ;)

chicken

chicken

RaveN Studio
posty1230
Propsy559
ProfesjaNierób
  • RaveN Studio
Szkoda, że do G2 są popularniejsze.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
No niestety ale ja wolę bardziej G2, w ogóle w gothicu 1 to wszystko takie sztywne jest.

chicken

chicken

RaveN Studio
posty1230
Propsy559
ProfesjaNierób
  • RaveN Studio
Bo nikt nie próbował tego zmieniać.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
props za nazwę i chęci raczej bym to nazwał małym przyjemnym modem :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
I wątpię aby ktokolwiek to chciał zmienić.

chicken

chicken

RaveN Studio
posty1230
Propsy559
ProfesjaNierób
  • RaveN Studio
Szczerze mówiąc, to bym się skusił, ale na co komu mod składający się z samych fjuczerów skryptowych :lol:

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Bo nikt nie próbował tego zmieniać.
Po prostu g1 ma bardziej więcej ograniczeń, i dlatego powstaje mniej addonów. Choćby barriera, co ogranicza nowe światy,albo że w gd są wieźniowie,no i bardzo łatwo spieprzyć org klimat koloni itd :)

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Polacy tworzą właśnie najwięcej do Gothic 1, czego przykładem są ER, MT, CZ, jedyne moim zdaniem poza Złotymi Wrotami do G2 mody godne zagrania. Za granicą wolą tworzyć mody do G2.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry