Pad xbox 360 do PC 2895 8

O temacie

Autor MajkeI

Zaczęty 19.02.2015 roku

Wyświetleń 2895

Odpowiedzi 8

MajkeI

MajkeI

Użytkownicy
Front End Developer
posty698
Propsy169
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Front End Developer
No więc mam pada bezprzewodowego do X360 i chcę go połączyć z kompem. Wiem, że jest jakiś odbiornik do PC, na usb ale to jest drogie :/
Moje pytanie - Czy kabel z zestawu Play and Charge podłączony do pada i do USB w kompie zadziała? Czy tylko będzie ładował akumulatorek? Może tak też da się połączyć?

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Będzie tylko ładował akumulatorek.

Skoro stać Cię na iksboksa, stać Cię też na odbiornik za 30zł.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Będzie tylko ładował akumulatorek.
Obalam. Wykrywa pada zwyczajnie. 

MajkeI

MajkeI

Użytkownicy
Front End Developer
posty698
Propsy169
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Front End Developer
Ktoś tu chce mnie zrobić w uja :/

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wyjątkowo nie ja. Mój brat miał xboxa i pady z akumulatorem + kabel. Grałem na nim na PC i wszystko działało, pad został automatycznie wykryty. Z pomocą kabla możesz grać na xboxie nawet bez włożonego akumulatorka. 

Splash

Splash

Moderator
posty4210
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Gdy jest podpięty do komputera, nie korzysta z akumulatora, tylko z zasilacza :P

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Wszędzie piszą że play&charge po prostu ładuje akumulator, a sygnał jest dalej przesyłany bezprzewodowo. Ale jak aztek faktycznie widział na żywo to spoko, ja tu tylko czytam internet.

oczywiście jeśli aztek mówi prawdę
co mu się rzadko zdarza
i jeśli jego brat miał podłączony tylko kabel, a nie kabel i odbiornik

zresztą czekaj moment:
Stoisz przed wyborem kabel/odbiornik. Oba kosztują tyle samo, a skoro jeszcze tego nie sprawdziłeś, nie posiadasz kabla - więc kabel chcesz dopiero kupić. Czemu kabel za 30 złotych nie jest drogi, a odbiornik za 30 złotych już jest?

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Czemu kabel za 30 złotych nie jest drogi, a odbiornik za 30 złotych już jest?
To jest 30 zł za kabel od każdego pada. Podczas gdy odbiornik to 30zł za możliwość podłączenie czterech padów + wygoda.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

MajkeI

MajkeI

Użytkownicy
Front End Developer
posty698
Propsy169
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Front End Developer
oczywiście jeśli aztek mówi prawdę
:hmmm:

Faktycznie można kupić dość tanio odbiornik. No to kupie go, bo akumulatorek już mam, nie jest on tylko od MS więc nie odbiera mi pada przez kabel zasilający. Dzięki

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry