Hej, to mój pierwszy post na tej stronie więc wypada się przywitać
Nazywam się Damian i zacząłem interesować się szeroko rozumianym moddingiem, chociaż głównie dotyczy on gier z serii TES. Zająłem się stworzeniem moda, o którym tutaj mowa, czyli Remake Gothic I na silniku Skyrima.
Stworzony wcześniej świat przejąłem za pozwoleniem rosyjskiej grupy GothicBrothersTeam, która zaczęła robić tę modyfikację, ale po stworzeniu lokacji porzuciła go i próbuję zrobić ją na silniku CryEngine3.
Ja ze swojej strony przetłumaczyłem na polski wszystko co zrobili poprzednicy, oraz dodałem już ok. 100 nowych NPC, każdy z dialogami żywcem wyjętymi z Gothica, z czego na tą chwilę około połowa ma również podłożony oryginalny dubbing.
Kilka pierwszych misji jest już skończone (Receptura Bractwa, Miecz Świstaka, Zaginiony Strażnik, Kurier Magów), chciałbym w niedługim czasie umożliwić dołączenie do Starego Obozu.
Ciekawi mnie, czy nadal ktoś jest zainteresowany zagraniem w taką modyfikację?
Patrząc bardzo daleko w przyszłość, jeśli z tym by mi się udało (a wiem, że przede mną jeszcze ogrom pracy, zdaję sobie z tego sprawę), można by było kontynuować z Gothikiem II i 3, tak by stworzyć jedną modyfikację łączącą całą trylogię.
Ale chyba za bardzo wyszedłem w przyszłość... Także ciekawi mnie bardzo, co sądzicie o tym pomyśle?