[G½] Gothic DirectX 11 #1 607174 989

O temacie

Autor Splash

Zaczęty 4.09.2014 roku

Wyświetleń 607174

Odpowiedzi 989

Gwynbleidd

Gwynbleidd

Użytkownicy
posty188
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Myślicie, że to wina sterowników od grafy?

Nie. Wyłącz DEP, jak nie działa, to odpal z uprawnieniami admina i w zgodności z XP SP3.

Wersja DX11: X17.1

...
To jest wersja modyfikacji, a nie DX11.

Sterowniki: Wczoraj przed południem zaktualizowane do najnowszych, po ich zainstalowaniu pojawił się problem

Wróć do poprzedniej wersji zatem.  :facepalm:
I nigdy nie używaj opcji uaktualnienia sterowników, tylko wywalaj obecne, instaluj nowe.

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Ja natomiast nie mogę wczytywać gry, tylko mnie wywala do pulpitu z Acces Violation. Lecz gdy włącze grę od nowa, normalnie mogę wczytać. Tylko podczas gry mnie wywala jak próbuje wczytać.

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
@Gwynbleidd
Staram się być niekonfliktowy, dlatego bardzo cię poproszę - nie umiesz - nie odpowiadaj na posty, zwłaszcza wkurwiającymi facepalmami. Sterowniki zaktualizowałem bo MUSIAŁEM. zaktualizowałem je RĘCZNIE - bardziej łopatologicznie ci tego nie wytłumaczę. I owszem - jak najbardziej wiem, że to nie wersja DX11, ale naprawdę (chyba za bardzo - jak widać) myślałem, że każdy skojarzy, że chodzi mi o wersję modyfikacji więc po prostu nie dopisałem słowa "modyfikacji". Skoro już nie wiesz jak pomóc, a KONIECZNIE musiałeś nabić tego pustego posta, to trzeba było to zrobić z jakimś większym ogarnięciem umysłowym.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Gwynbleidd

Gwynbleidd

Użytkownicy
posty188
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Skoro problemy wywołuje nowy sterownik, który musisz mieć, to co my mamy pomóc?
Poza tym sam zauważyłeś, że błąd występuje nawet bez tego moda, więc pisanie o tym w tym temacie jest jeszcze bardziej bezsensowne.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Nie wiem, czy problem wywołuje nowy sterownik to PRIMO - dlatego właśnie odniosłem się do tego tematu. SECUNDO - "resztą tego pierdzielenia" ująłem właśnie MIĘDZY INNYMI MODYFIKACJĘ DX11 - miałem napisać po "innymi" samo "DX11" - ale znowu byś się przypierdolił, że to modyfikacja, a nie dx11 i tak w koło macieju. To też poproszę cię raz jeszcze - skończ. Ja poczekam na kogoś kto problem rozumie bądź się z nim zetknął i potrafił go rozwiązać - a posty ponabijaj sobie w offtopicu czy innych działach.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

okociskoko

okociskoko

Użytkownicy
Screenshooter Recovery Team
posty29
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Screenshooter Recovery Team
Zapraszam Was do filmiku mojego autorstwa. Chciałem pokazać w nim całe piękno jakie oferuje Gothic :) !

https://www.youtube.com/watch?v=OGxLVObZpHY

Maarten vaan Thomm

Maarten vaan Thomm

Użytkownicy
posty72
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Myślicie, że to wina sterowników od grafy?

Nie. Wyłącz DEP, jak nie działa, to odpal z uprawnieniami admina i w zgodności z XP SP3.

Wyłączenie DEPa nic nie daje, tak samo jak zgodność z XP SP3, która jest ustawiona domyślnie, oraz odpalanie jako admin... :(
Jasna cholera... A czekałem od lutego, żeby w to zagrać

Da się jakiegoś loga z tego wyciągnąć, albo coś? Bo nawet nie wiem gdzie szukać przyczyny... Wiem tylko, że jak wywalę ddraw.dll to odpala, ale wtedy DX11 nie działa, więc nie jest to żadne rozwiązanie.

Gwynbleidd

Gwynbleidd

Użytkownicy
posty188
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
log.txt w system...
Wrzuć Degeneratedowi na WoGu i opisz problem.
Ja bym jeszcze spróbował wgrać starszą wersję moda oraz przeinstalować Gothica.

Maarten vaan Thomm

Maarten vaan Thomm

Użytkownicy
posty72
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No właśnie coś średnio widać ten log.txt w system

Spoiler

Dzięki za przekierowanie, napiszę do niego od razu, tylko nie wiem po jakiemu, to Polak?  :D

Gothica przeinstalowywałem jak porąbany, za każdym razem prawie, z 5 razy tego było, a co do moda, próbowałem też wgrać X15 i nic z tego nie wyszło.

Edit: napisałem już na forum, zobaczymy czy oni coś wymyślą ;<

TBorkovski

TBorkovski

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam,
mam problem z wgraniem tego moda. Zrobiłem wszystko wg instrukcji, próbowałem nawet kilka razy przeinstalować całego gothica i rozpocząć proces od początku. Natomiast na końcu wczytywania gra się zawiesza, leci dźwięk i nie można nic zrobić. Widzę, że ktoś tu miał podobny problem, lecz mi nie wywala żadnego błędu. Jeśli ktoś znalazł na to rozwiązanie to byłbym bardzo wdzięczny, gdyby się nim podzielił.

Z góry dziękuję

Gwynbleidd

Gwynbleidd

Użytkownicy
posty188
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Swego czasu problem ten był rozwiązywany przez wgranie starszej wersji i czekaniu na następną, w której ten problem na danym kompie już nie występował.
Tradycyjnie, system pack, zgodność z XP SP3 i uprawnienia admina, jak to nie działa, to trzeba czekać.

Maarten vaan Thomm

Maarten vaan Thomm

Użytkownicy
posty72
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Spoiler

A takiego buga ktoś miał? Wiadomo jak to naprawić?

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
W najnowszej wersji z tego co widziałem na githubie w commitach jest to naprawione

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

Maarten vaan Thomm

Maarten vaan Thomm

Użytkownicy
posty72
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Znaczy też to widziałem, ściągnąłem tego prereleasa i było to samo + jakieś problemy z teselacją... Więc cofnąłem się do 17.1
Na Carnage Patchu lepiej to wygląda i nie ma aż takiej tragedii, da się grać. Poczekam co zrobi degenerated

Sennar

Sennar

Użytkownicy
posty41
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak powinien nazywać się folder z normalmapami vurtsa ? Po prostu Normalmaps_Vurts ? Bo jak pobrałem do oryginalnych tekstur to już była odpowiednia nazwa Normalmaps_Original, a te vurtsa w folderze dds. Wiem że podczas aktualizacji od wersji x16 normalmapy pobierają się automatyczne, ale za każdym razem pojawia mi się błąd.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Witam!
Zainstalowałem:
1. Gothic 2 Noc Kruka Złota Edycja
2. gothic2_fix-2.6.0.0-rev2
3. gothic2_playerkit-2.6f
4. g2notr-systempack-1.1
5. GD3D11-X17_1

I wywala mi błąd 0xc000007b, nie mogę włączyć gry. Próbowałem i z system packiem i bez system packa, i zawsze to samo. Karta napewno obsługuje DX11. (GTX 460) Instalowałem i odinstalowywałem wszystkie wersje (chyba) MSVC++ i nie ważne ile ich mam i które mam, nic to nie daje.
Dodam, że z ciekawości zainstalowałem na netbuku i tam taka instalacja chodzi. Z tym, że na netbuku mam kartę ATI Radeon, a na PC nVidia GeForce... Myślicie, że to wina sterowników od grafy?
Co robić?
Mam podobny problem. Po zainstalowaniu https://www.microsoft.com/pl-pl/download/confirmation.aspx?id=48145 wołało jeszcze http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?msvcp140 oraz http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?vcruntime140. Uruchomiłem nawet grę, ale po włączeniu nowej gry wywala do pulpitu, bo przepełnia się sterta. Napisane jest jeszcze, że moja wersja jest niezgodna, nawet po zainstalowaniu PakietuSystemowego.
Dodam, że wcześniej zainstalowałem do G1. Nie było żadnych problemów. Gra się uruchomiła i działa prawie poprawnie, nie widać pasków kinowych z CZ, więc odpada granie. Więc bardzo dziwna sprawa. :P

Pawlak673

Pawlak673

Użytkownicy
Wyrwę wam języki i wytrę se nimi dupe
posty272
Propsy36
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Wyrwę wam języki i wytrę se nimi dupe
Witam wgrałem d11 do The Returning i w Świątyni Śniącego wywala mi tekstury

Da rade to naprawić ?

Smutek z dymem wylewam z płuc na zewnątrz .. <3

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
tak wyłącz dx11

Pawlak673

Pawlak673

Użytkownicy
Wyrwę wam języki i wytrę se nimi dupe
posty272
Propsy36
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Wyrwę wam języki i wytrę se nimi dupe
Ty wyłącz komputer
Dodam, że wszędzie d11 działa bez problemu, tylko poza podziemnymi lokacjami, typu świątynia śniącego, wolna kopalnia, miasto umarłych 

Smutek z dymem wylewam z płuc na zewnątrz .. <3

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Debil i cham wraca w pełni chwały, gratulacje
@Mark56 poczytaj resztę jego postów, zwłaszcza te w temacie z Returningiem, czyń honory i go stąd wypierdol
A co do twojego problemu to DX11 nie miał gwarancji działania ze wszystkimi modami, zwłaszcza że to jeszcze wersja nieukończona.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

0 użytkowników
Do góry