Prywatny serwer TeamSpeak 3 oferta darmowych kanałów 6798 7

O temacie

Autor Pampalini

Zaczęty 23.08.2014 roku

Wyświetleń 6798

Odpowiedzi 7

Pampalini

Pampalini

Użytkownicy
posty4
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam,

Po wcześniejszym zapytaniu o zgodę na publikację takiego posta jednego z moderatorów i otrzymaniu pozwolenia od administracji, tworzę temat.

Jako, że posiadam własny serwer TeamSpeak 3 jestem w stanie zaoferować darmowy kanał/-y. Aktualnie na serwerze przebywa kilka, kilkanaście osób - są to moi dobrzy znajomi i ich znajomi (często gramy wspólnie w różne gry). Nie ma mowy o tym, że ktoś będzie przeszkadzał czy banował. Po prostu serwer w większości czasu jest pusty bądź siedzi na nim kilka osób, a z doświadczenia wiem, że znaleźć stabilny serwer jest bardzo trudno bądź jest to duży serwer (1000+ kanałów) przez co bardzo trudno jest dotrzeć na swój kanał.
Serwer TeamSpeak funkcjonuje od ponad roku - po przenosinach na serwer z ochroną anty DDoS 5 miesięcy.

Gwarantuję stabilny serwer TeamSpeak 3 (wysoki uptime).
Serwer z ochroną anty DDoS.
Pełną pomoc dotyczącą Team Speaka czy nawet innych kwestii (sam jestem graczem).
Prywatny kanał - tworzę kanał o nazwie taką jaką sobie zażyczysz, przyznaję channel admina i wtedy możesz robić ze swoim kanałem co zechcesz (subkanały, zmiana nazwy kanału itd.).
Poza administracją nikt nie będzie miał dostępu do Waszego kanału (chyba, że będzie to kanał bez hasła).
Istnieje możliwość stworzenia dowolnej rangi (bez uprawnień, jedynie ikonka oraz opis rangi).

NIE JEST TO SERWER TYPOWO PUBLICZNY - IP znają jedynie osoby, które powinny znać. Na serwer nie jest założone hasło i nie będzie bo jest to serwer jedynie dla poważnych osób.

IP podam zainteresowanym na PW - nie chcę aby zostało zaindexowane w wyszukiwarce i dołączały na serwer nieodpowiednie osoby (nie chcę ustawiać rang z uprawnieniami więc pisać i rozmawiać na TeamSpeaku może każdy).

Posiadam również serwer dedykowany (od roku opłacany, gdzie działał na nim serwer dla znajomych w pewną grę) oczywiście z ochroną anty DDoS (Lokalizacja Francja, OVH). Jestem w stanie postawić jeden bądź kilka serwerów dla użytkowników TeamSpeaka (jedynie na dystrybucji linuxowej).

Co ja z tego mam? Jedynie satysfakcję, że zrobiłem coś dobrego i serwer nie stoi pusty. Nie chcę i nie będę na niczym zarabiał. Również zyskuję to, że mogę w przyszłości z kimś wspólnie pograć czy poznać fajne, ciekawe osoby. Posiadam masę gier, planuję zakup wielu gier z tego powodu, iż znajomi je posiadają i możemy wspólnie pograć.

Jestem poważną osobą więc o żadnych niepożądanych czynach, akcjach nie ma mowy.
Jeżeli masz jakieś pytania zapraszam do kontaktu poprzez PW.

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Czyli, jesteś właścicielem dedyka.. zastanawiałem się, czy nie zorganizować jakiegoś turnieju w któregoś FPS'a a zastanawiałem się na czym postawić war server. XD Jeżeli by wyszło wszystko co miałbym zorganizować, odezwę się :P

Pampalini

Pampalini

Użytkownicy
posty4
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witaj,

Tak pod TSa mam serwer VPS (PL lokalizacja z ochroną anty DDoS) jak i dedyka (nie jest to jakaś mocna maszyna - w lokalizacji FR również z ochroną anty DDoS). Na czas turnieju mogę porobić kanały na TeamSpeaku jak i postawić serwer/-y do tej gry (w zależności jaka to gra, ile zasobów zużywa i najważniejsze czy serwery można stawiać na linuxie. Przykład Arma - tylko na Windowsie). Tak jak pisałem chcę pomóc innym bo i tak np. dedyka nie wykorzystuję od około roku (kiedyś postawiłem dla znajomych serwer Minecraft).

Proszę pisać do mnie na PW i wtedy podam IP TSa, czy jakiś kontakt w sprawie jakiejś pomocy tj. postawienie serwera na czas turnieju, czy coś w tym stylu.

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Wolf: ET nie zżera zbyt dużo. Na VPS, dedykach, whatever stawia się serwery do niego tylko na linuxie. Generalnie, jeżeli znałbyś się na odpowiednim stworzeniu i odpaleniu serwera przez np PuTTy, to gra gitara. Zawsze możesz zrobić konto użytkownika z dostępem do wybranego folderu, a wtedy sam mógłbym działać ze stawianiem i konfiguracją war serwa. Kwestia ugadania. Ofc pewnie tylko na czas rozgrywek. NM w wolnej chwili napiszę do cie na pw o więcej szczegółów

Pampalini

Pampalini

Użytkownicy
posty4
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Serwer ET już kiedyś stawiałem dla jednego z portali o ET więc z tym nie będzie problemu. Stworzę to na nowym userze tak abyś miał dostęp do FTP i dograł ew. rzeczy do serwera (jakaś odpowiednia konfiguracja). Więc czekam na PW i tam najwyżej podam jakiś szybszy kontakt jak i IP TSa.

Pozdrawiam

Pampalini

Pampalini

Użytkownicy
posty4
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Odświeżam, temat nadal aktualny.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Akurat godzinę temu zajrzałem w temat, bo szukaliśmy czegoś :lol2: Jestem zainteresowany - dostanę adres i kanał, w ten sposób to działa? :D

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Nie. Autor poda Ci adres swojego team speaka, na którym, gdy wejdziesz, znajdziesz swoj kanał.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry