Internet 4341 17

O temacie

Autor Werewolf

Zaczęty 19.08.2014 roku

Wyświetleń 4341

Odpowiedzi 17

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Cóż, mam do Was pytanko drodzy uzytkownicy.

Otóż za rok prawdopodobnie sie wyprowadzam i bede mieszkac juz sam (chyba, że do tego czasu znajde wybranke mego serca, co jest wątpliwe). Chce tez zakupić nowy internet. Znalazlem oferte w multimedii 60mb/s za 59zł oraz 120mb/s za 79zł.

Sam dla siebie myslalbym o tym 120mb za 79zł.  Czy to jest dobra cena jak za taki internet?

http://www.multimedia.pl/internet_szczegoly_24

A może jeszcze macie inne, lepsze oferty? Sprawdzone przez Was? Jeżeli tak to chetnie bym przejrzał.

Z góry wszystkim zainteresowanym dziekuje.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Z ceną Ci nie pomogę - nie rozglądam się za szeroko w tych tematach, chyba najlepsze co widziałem internet 100mbps za 60 zł*, więc 80 za 120 nie brzmi źle w moich uszach, ale jak napisałem, nie rozglądam się tam. Ale to co chcę napisać:

Upewnij się jednak, że masz tam 120mbps przez pełne 24 godziny - kiedyś słyszałem o jakiejś ofercie gdzie internet fakt, leciał 120mbps, ale tylko od północy do rana. Potem ucinało prędkość o połowę.
I bądź świadom, że jeśli chcesz korzystać z tego po wifi to potrzebujesz naprawdę, naprawdę dobrego routera. Wifi N, świetny odbiornik, a nawet to może nie wystarczać żeby pociągnąć pełne 120mbps - ale po kablu (albo wifi standardu AC) naturalnie problemów być nie powinno. A i serwery mogą taki internet ograniczać, chociaż tego nie wiem, bo co ja tam mogę wiedzieć o prędkościach serwerów z moim 10mbps łączem :F

*w sensie gdzieś indziej niż w tym Twoim łączu, jakiś tam upc czy tam neostrada, nie pamiętam już

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Z ceną Ci nie pomogę - nie rozglądam się za szeroko w tych tematach, chyba najlepsze co widziałem internet 100mbps za 60 zł, więc 80 za 120 nie brzmi źle w moich uszach, ale jak napisałem, nie rozglądam się tam. Ale to co chcę napisać:

Upewnij się jednak, że masz tam 120mbps przez pełne 24 godziny - kiedyś słyszałem o jakiejś ofercie gdzie internet fakt, leciał 120mbps, ale tylko od północy do rana. Potem ucinało prędkość o połowę.
I bądź świadom, że jeśli chcesz korzystać z tego po wifi to potrzebujesz naprawdę, naprawdę dobrego routera. Wifi N, świetny odbiornik, a nawet to może nie wystarczać żeby pociągnąć pełne 120mbps - ale po kablu (albo wifi standardu AC) naturalnie problemów być nie powinno. A i serwery mogą taki internet ograniczać, chociaż tego nie wiem, bo co ja tam mogę wiedzieć o prędkościach serwerów z moim 10mbps łączem

Aż taklch kruczkow po multimedii sie nie spodziewam, jezeli jakichkolwiek. Wiele znajomych mi osob mialo tam internety (co prawda nie te, co ja podalem, ale jednak ta firma) i kazdy byl zadowolony i zachwalal.

A z tego co wiem to te internety są jakimis swiatlowodami czy czymsc ciagniete, ale ja sie na tym zupelnie, nic a nic nie znam :F

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Cena dobra, ja place za 60mb/s z UPC 61,99zł

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Paser

Paser

Użytkownicy
Crazy Diamond
posty281
Propsy119
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Crazy Diamond
Mam internet z MMP (Multimedia Polska) i powiem że to wszystko zależy od tego gdzie mieszkasz, przykładowo na moim zadupiu 1mb to maksymalna prędkość, ty z tym problemów raczej mieć nie będziesz, firma dość dobra, no i najważniejsza rzecz jest taka że nie boli limit, a przynajmniej ja go nie mam wcale.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Polecam Virigin Media, 21 funtów na miesiąc, 300mbps. Chociaż ostatnimi czasy zdarzało im się nawalać, ale zazwyczaj to jakoś rekompensują, w zeszłym roku podnieśli mi prędkość :ok: 

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Werewolf

Internet
#6 2014-08-19, 20:57(Ostatnia zmiana: 2014-08-19, 21:03)
Ale to to Polskie...? :O

EDIT DOWN: Polsce*. Cóż, miałem zamiar jechać za granice, ale póki co dobrą robotke tu znalazlem. Wiem, tam bym zarobil o wiele wiecej, ale póki co mi wystarcza, rodziny jeszcze nie zakladam (choć nie ukrywam, że bym chciał ).

KOMPUTER:
Spoiler

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Nigdzie nie pisałeś że mieszkać będziesz w polszy, tak na wszelki podałem. 

Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Dopiero za rok się będziesz wyprowadzał. Nie ma co rozmyślać o takich drobnostkach jak internet :P 

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Pasztecik kogucika pierw sobie zapewnij, to racja :D

Dropbox +500 mb na start
LowPoly

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Na czas obecny(nie wiem jak bedzie za rok) dobrą ofertę można dostać w Plusie zamawiając internet LTE. Za 90zł/mies dostajesz internet 150mbit bez limitów. Jeśli jest to twoja druga usługa zamówiona w plusie/polsacie to dzięki paszportowi polsatu płacisz za nią tylko połowę ceny. Sam z tego skorzystałem i używam już ponad 2 miesiące. Nie ma na co narzekać.

gothic1210
  • Gość
Czyli jak masz od nich TV to za LTE płacisz 45 zł? :O Dobrze ja to zrozumiałem? 

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dopiero za rok się będziesz wyprowadzał. Nie ma co rozmyślać o takich drobnostkach jak internet  

Chce troche wczesniej sie dowiedzic bo oferty od dluzszego czasu są tak samo tanie :D A nie robić na ostatnia chwile.
Pasztecik kogucika pierw sobie zapewnij, to racja :D

Pewnie :D

KOMPUTER:
Spoiler

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Tak. Jeśli masz już coś od polsatu albo plusa za minimum 50zł miesięcznie to jeśli zamówisz drugą usługę, płacisz za nią pół ceny.

Paser

Paser

Użytkownicy
Crazy Diamond
posty281
Propsy119
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Crazy Diamond
A jak mam telefon na umowę 50zł miesięcznie, to też się liczy jako usługa?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Tak.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

gothic1210
  • Gość
Tak. Jeśli masz już coś od polsatu albo plusa za minimum 50zł miesięcznie to jeśli zamówisz drugą usługę, płacisz za nią pół ceny.
TV mam za 39 zł. Warto wiedzieć. Może kiedyś się coś będzie zmieniać, bo to się opłaca.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A idąc dalej...

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry