Geforce 9600GT Błędnie wyświetlana grafika 7091 21

O temacie

Autor radex115544

Zaczęty 2.08.2014 roku

Wyświetleń 7091

Odpowiedzi 21

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders

radex115544
The Modders

Geforce 9600GT Błędnie wyświetlana grafika
2014-08-02, 22:52(Ostatnia zmiana: 2014-08-02, 22:57)
Witam ostatnio zakupiłem nowy sprzęt postanowiłem więc go sprawdzić na Gothic 3 i wygląda to mniej więcej tak:

Komputer to:
Amd athlon 64 x2 dual core 4000+ 2.1 ghz
Geforce 9600gt 512
Ram 2gb
Windows xp sp3
próbowałem już zmienić stery jednak nic to nie pomogło w Zmierzch Bogów problem również występuje lecz nie w takim stopniu testowałem tą kartę również na Risen działało dobrze ale i tak czasem natrafiałem na jakąś dziwną mieszankę tekstur. Ma ktoś jakieś rady oprócz kupienia nowego komputera :D

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Zakaz hotlinkowania na serwisie hostingowym nadal bawi
2. Zmierzch Bogów nie ma prawa działać dobrze

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
1. Zakaz hotlinkowania na serwisie hostingowym nadal bawi
2. Zmierzch Bogów nie ma prawa działać dobrze
1.Już wrzuciłem na fotosik :D
2.Z patchem działa dobrze zdecydowanie lepiej niż sam G3 niestety czasem również występuje jakiś mix tekstur.

Splash

Splash

Moderator
posty4211
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Nie bez powodów tę grę nazywają Zmierzch Bugów :ok:

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie bez powodów tę grę nazywają Zmierzch Bugów 
No właśnie chodzi o to, ze to trochę ironiczna nazwa.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Na pocieszenie powiem ze duzo nie tracisz  :lol2:

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Własnie, że w chuj stracisz, na Content Modzie 2.6 i konswekwencjach się zajebiscie gra, ja mam karte graficzną 2GB 256 bit  HD7850 było warto kurwa wszystko na ultra detalach Wiedzmin2, Crysis 3 itp.

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
Wiem bo jakiś czas temu już grałem w CM 2.6 i przyznam że zajebiście :D dlatego właśnie postanowiłem zainwestować w średniej jakości sprzęt lecz niestety nie działa tak jak to sobie wyobrażałem tzn wydajność jest ok ale te błędy w grafice tuż po rozpoczęciu nowej gry nie są już takie fajne dlatego właśnie założyłem ten temat gdyż znów chciałbym się zanurzyć w krainie Myrtana :D

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
No qp i cm to inna bajka sprzęt nie jest średniej, klasy to klasa niska :P
Robiłeś standardowe rzeczy, czyli aktualizacja directa sterów itp następnie reinstal g3 i sprawdzanie pierw czysty g3 potem na 1.74 bo potem na 1.75 potem na qp itp ?
Ciekawe jest to ze tylko konkretne tekstury palisady z tego co widzę na ss tak świrują :P
Mam dziwne wrażenie ze wina leży w tex od qp lub cm i sprawdzanie na czysto 1.6 może to wyjaśnić

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
No qp i cm to inna bajka sprzęt nie jest średniej, klasy to klasa niska
Robiłeś standardowe rzeczy, czyli aktualizacja directa sterów itp następnie
reinstal g3 i sprawdzanie pierw czysty g3 potem na 1.74 bo potem na 1.75
 potem na qp itp ?
Ciekawe jest to ze tylko konkretne tekstury palisady z tego co widzę na ss tak świrują
Mam dziwne wrażenie ze wina leży w tex od qp lub cm i sprawdzanie na czysto 1.6 może to wyjaśnić
Oj tam jak na 2007 rok nie jest zły xD próbowałem zainstalować właśnie jakieś stery ale niestety nic nie pomogły czy najnowsze to nie jestem pewny bo gdy próbowałem zainstalować prawdopodobnie najnowsze to wyskoczył mi błąd że mogą wystąpić błędy i że sprzęt nie będzie stabilny co do tekstur to ogólnie świat wariuje ale nie tylko w G3 mam ten problem więc  przypuszczam że wina leży gdzieś po stronie komputera a karty graficznej

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
sprawdź na czysty g3 1.6 to się okaże czy wina jest po stronie kompa czy jedna kto wina tex z qp cm-a
mamy 2014 troche sie pozmieniało :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
sprawdź na czysty g3 1.6 to się okaże czy wina jest po stronie kompa czy jedna kto wina tex z qp cm-a
mamy 2014 troche sie pozmieniało
Sprawdziłem było tak jakby trochę lepiej ale dalej tekstury wariują.Wiem ale niestety po 300zł takiego dobrego sprzętu to ja nie znajdę no i w sumie do gier w które zamierzam na nim grać powinien w zupełności wystarczyć :D wina więc niestety leży gdzieś po stronie kompa pytanie tylko gdzie ;/ zaraz sprawdzę czy wiedźmin i nba tak samo wariują.

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
:facepalm: To nie textury wariują ale modele. Ja obstawiam ze to wina sterowników może nawet hardweru. Miewałem coś podobne na starym komputerze ale w bardzo małym stopniu. raz na jakiś czas pojawiały się takie niekonieczne modele wiec nic przeciwko temu nie robiłem 

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
 Podejrzewam kartę,sterowniki lub windowsa który już powoli zaczyna ostro świrować.Odpalam sobie na spokoju Wieśka a tu blue screen za to NBA2k14 chodzi bez problemów :) i tak postanowiłem że zrobię formata i mam nadzieję że dzięki temu z innymi gierkami również nie będę miał problemu.

gothic1210
  • Gość
Dałeś 300 zł za całego kompa czy tylko kartę?

edit: Jak postawisz system i wgrasz stery to puść mu jakiegoś benchmarka np. 3DMark06.

Paser

Paser

Użytkownicy
Crazy Diamond
posty281
Propsy119
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Crazy Diamond
Miałem ten sam błąd na swojej 9800GT puki nie wgrałem sterowników od nvidii i sterowników dla chipsetu(te od chipsetu najpierw).
http://www.nvidia.pl/Download/Scan.aspx?lang=pl

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
Dałeś 300 zł za całego kompa czy tylko kartę?
Całego kompa :D
Miałem ten sam błąd na swojej 9800GT puki nie wgrałem sterowników od nvidii i sterowników dla chipsetu(te od chipsetu najpierw).
http://www.nvidia.pl/Download/Scan.aspx?lang=pl
Zaraz spróbuję

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Artefakty - albo sterownik albo uszkodzona grafika, osobiście obstawiam to drugie.

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Może karta się przegrzewa? Zobacz jakie są temperatury podczas grania. 

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
Zainstalowałem win7 i jest ok Gothic 3 + CM2.6.2 chodzi na wysokich detalach w rozdzielczości 1920x1080 bez żadnych problemów teraz mam tylko problem ze sterownikami do karty dźwiękowej a raczej z brakiem sterowników (creative labs ct5803) rozważam nad kupieniem CREATIVE SB AUDIGY SE 7.1 tak czy inaczej problem rozwiązany więc temat do zamknięcia.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry