Płacz w osamotnieniu 6047 20

O temacie

Autor Amand

Zaczęty 22.06.2014 roku

Wyświetleń 6047

Odpowiedzi 20

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty238
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD
Celem tego tematu jest zachęcenie was do wypowiedzenia się w tym temacie-dyskusji, bym nie musiał płakać sam nad nieprawidłowością, jaką jest nieustannie występujące w filmach i książkach wszelkiej maści magiczne ocalenie danej bohaterki za pomocą nieprzewidzianych okoliczności (często tuż) przed gwałtem. Problemem jest, że dzieje się to kurwa za każdym razem, niezależnie od tego, czy występuje w tej książce czy filmie wszechobecny patos i brutalność, czy nie. Dziwi mnie lęk autorów przed odpowiednim przedsięwzięciem, skoro i tak występuje w tych filmach/książkach seks i brutalność, a stosowany przez nich zabieg przyczynia się często do pewnego nadszarpania realizmu, do którego często autorzy tychże twórczości dążą.

Nie, nie pierdolę. Występuje to naprawdę często (wyjątkiem jest np."Skazani na Shawshank", który ma za to u mnie dużą okejkę). Zakładam ten temat, bo bardzo mnie irytuje ta kwestia i nie mogę jej zrozumieć, a chciałbym móc.

Wystąpił błąd podczas próby wyświetlenia sygnatury

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Gwałty zdarzają się w realu często, powinny być więc porządnie i często opisywane, zgadzam się :)

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zapraszam do obejrzenia Gry o Tron

Sculler

Sculler

Użytkownicy
posty339
Propsy273
ProfesjaProducent
  • Użytkownicy
Mógłbyś podać dokładne tytuły filmów, książek, w których występują wszelkiej maści magiczne ocalenia danych bohaterek za pomocą nieprzewidzianych okoliczności przed gwałtem?

some things are meant to be

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Bo ludzie nie lubią oglądać gwałtów. Proszę, prosta linia logiki, łatwe do zrozumienia. Ludzie nie lubią, producenci nie robią.

Swoją drogą jesteś wybitny - nie znam nikogo, kto jako element zajebiozy shawshank uznałby "bo głównego bohatera ruchali w dupę" :F

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty238
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD
Nope, nope, nope, Zkirtaem :D
Fakt, że nie bali się "uciec od tej sytuacji"w shawshank jest dla mnie na plus, a nie ruchanie tego jegomościa w dupę :D
To, że coś wygląda okropnie i jest okropne nie znaczy, że czegoś nie ma. Wystarczyłoby w sumie samo zasygnalizowanie odbiorcy, że taki gwałt miał miejsce w postaci zmiany sceny w odpowiednim, jednoznacznym momencie. Nie ma tego jednak, a jest jakaś bzdurna wymówka by tego gwałtu ostatecznie nie było.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Czemu zawsze jest happy end? Kiedy dostanę złe zakończenie gdzie ziemia ginie, wojna wybucha, miliony ludzi umiera? Nie tego ludzie chcą. 

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

Płacz w osamotnieniu
#7 2014-06-22, 22:46(Ostatnia zmiana: 2014-09-28, 14:22)
xxx

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
W sumie to w shawshanku walenie go w dupę miało swój cel, pokazało że bohater nie jest bezbłędnym ideałem i te sprawy.

...masz rację, dobrze że go wyruchali :F

fakt faktem nie odczuwałem nigdy w filmach tej Twojej ucieczki od gwałtów. Nie potrafię skojarzyć ani jednego tytułu.

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty238
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD
Ja za to nie mogę sobie przypomnieć ani jednej sceny gwałtu (czy chociaż jej oznaki) w Grze o Tron :| Kiedy i gdzie?

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
(chyba, że uznamy początki relacji khaleesi i jej khala za gwałt, aaaale to był przecież taki folklor :F)

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ostatnio choćby masowy w twierdzy Crastera - S04E04. 
Spoiler
Sporo materiału znajdziesz też w chińskich bajkach i novelkach, bo tam mają inne podejście do tematu.

A tak w ogóle to jesteś popieprzony :lol2:

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Popatrz sobie w newsach co było, gdy jeden z twórców Tomb Raidera(2013) powiedział, że w pewnym momencie Lara zostanie zgwałcona. Wielkie oburzenie, płacz, żale i hejty.

Za to nikomu już nie przeszkadzało to, że praktycznie co pięć kroków nabijała się na pale, upadała, rozcinała sobie każdą możliwą część ciała a wszystko to przy płaczu i orgazmatycznych jękach. Yass. I tak przez całą grę.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
wiecie co? nie tego się spodziewałem wchodząc w ten temat. kurde, niezłe masz rozkminy amand.

makin' bacon

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty238
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD
Dzięki xD

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
Faren zapieprzaj lepiej do fizyki

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Ja powiem, że ogólnie nie lubię tego gdy pojawia się deus ex machina. Ale jakoś nie zależy mi na oglądaniu scen gwałtu :P.

Popisuje się ciągle menda jedna...

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Faren zapieprzaj lepiej do fizyki

skąd, jak, dlaczego :O

makin' bacon

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
Nie masz fizyki aghowcu? Ja mam w piatek i "fizyka" Roberta Resnicka plonie od szybkosci przerzucania kartek

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
no mam, myślałem że wiesz że to najbliższy egzamin. też w piątek.
i dalej nie potrafię się wziąc do roboty ;_;

makin' bacon

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry