Gothic 2 Reworked Mod ULTIMATE EDITION 541378 1517

Ankieta

Podoba Ci się nowa koncepcja Gothic 2 Reworked Mod ULTIMATE EDITION?

Tak, może wyjść z tego ciekawy mod graficzny.
67 (76.1%)
Nie, nic dobrego z tego nie wyjdzie.
10 (11.4%)
Nie mam zdania.
11 (12.5%)

Głosów w sumie: 88

O temacie

Autor Halk_Hogan_PL

Zaczęty 25.05.2014 roku

Wyświetleń 541378

Odpowiedzi 1517

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jakbyś przeczytał temat to byś zrozumiał, bo nie masz racji. Modyfikacja ma na celu odświeżenie grafiki, nie pisałem nic o jakieś mega realistyczności. Owszem będzie bardziej realistycznie ale nie z rzeczami typu: rosnące grzyby od strony słońca bo to jest bez sensu.
Mogłem nie doczytać, tak poprostu to wygląda, że tak chcesz to zrobić.
Sam chyba masz rozum, i wiesz o co chodzi, nie rozumiem tego tylko że w jakiś sposób cie to boli że pisze ci cokolwiek o twoim modzie ;e

Mac Dun, już parę razy pokazałeś swój intelekt, nie udzielaj się. Sam niczego jeszcze nie pokazałeś żeby pisać cokolwiek o mnie czy o innych.

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
Jakbyś przeczytał temat to byś zrozumiał, bo nie masz racji. Modyfikacja ma na celu odświeżenie grafiki, nie pisałem nic o jakieś mega realistyczności. Owszem będzie bardziej realistycznie ale nie z rzeczami typu: rosnące grzyby od strony słońca bo to jest bez sensu.
Mogłem nie doczytać, tak poprostu to wygląda, że tak chcesz to zrobić.
Sam chyba masz rozum, i wiesz o co chodzi, nie rozumiem tego tylko że w jakiś sposób cie to boli że pisze ci cokolwiek o twoim modzie ;e

Mac Dun, już parę razy pokazałeś swój intelekt, nie udzielaj się. Sam niczego jeszcze nie pokazałeś żeby pisać cokolwiek o mnie czy o innych.
Nie boli mnie jak ktoś wyraża swoją opinię ale jak ktoś na siłę chce coś mi wcisnąć. Dalej nie rozumiesz, że to co napisałeś to nie jest opinia, komentarz tylko jakieś głupie docinki.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Gothic 2 Reworked Mod
#102 2014-06-01, 14:18(Ostatnia zmiana: 2014-06-01, 14:44)
Jakbyś przeczytał temat to byś zrozumiał, bo nie masz racji. Modyfikacja ma na celu odświeżenie grafiki, nie pisałem nic o jakieś mega realistyczności. Owszem będzie bardziej realistycznie ale nie z rzeczami typu: rosnące grzyby od strony słońca bo to j

Och, gimbus mi pocisnal, tak sie tym przejalem. NOT
Czemu nie pochwalisz sie jedna z prac? Juz widzialem jedna twoja z twoich ,,zbroi'' , i naprawde zdanie takiego typa mam gleboko w d***. Jedyne co potrafisz to wyciagac modele z gier, bo sam gowno umiesz zrobic ;)  Dla mnie jestes zalosny i tyle ;)   Hehe, ,,wielki znawca'" , dobra beczunia z ciebie ;) Wystarczy po rozmowach z Darkiem i Avalachem stwierdzic co za typ z ciebie ;) p&p

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witaj, ja tu już jestem stałym bywalcem i niechcianem "poprawiaczem" ;p Dwie nowe roślinki dobre, myślę jednak że babka lancetowata powinna mieć bardziej zieleńszą teksturę. Obecna wygląda jakby jej liście były nawoskowane, a rośliny które używają tej techniki żyją w klimacie suchym a nie umiarkowanym,   sukulenty  te przykładowe roślinki idealnie nadawały by się do kanionu.

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster

Halk_Hogan_PL

Gothic 2 Reworked Mod
#104 2014-06-01, 14:40(Ostatnia zmiana: 2014-06-01, 15:40)
Witaj, ja tu już jestem stałym bywalcem i niechcianem "poprawiaczem" ;p Dwie nowe roślinki dobre, myślę jednak że babka lancetowata powinna mieć bardziej zieleńszą teksturę. Obecna wygląda jakby jej liście były nawoskowane, a rośliny które używają tej techniki żyją w klimacie suchym a nie umiarkowanym,   sukulenty  te przykładowe roślinki idealnie nadawały by się do kanionu.
Dzięki za uwagę, poprawię babkę. :)
Co do tych sukulentów to na pewno w kanionie w Jarkendarze dodam.  :)

EDIT:
Poprawiona babka:
Spoiler

Post połączony: 2014-06-01, 15:40
Tulipany:
Spoiler

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To wersja robocza, bo wydaje mi się, że to... olbrzymy! Pewnie do zmniejszenia, no i wszystkie w pąkach? Duże mogą być rozwinięte. Ale OK!

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
To wersja robocza, bo wydaje mi się, że to... olbrzymy! Pewnie do zmniejszenia, no i wszystkie w pąkach? Duże mogą być rozwinięte. Ale OK!
Wydają się duże  :)  W rzeczywistości są dość małe, jak znajdę odpowiednią teksturę to jeszcze przerobie nie które. :)

Krystian2222

Krystian2222

Użytkownicy
posty175
Propsy26
  • Użytkownicy
Ta tekstura tulipanów nie pasuje trochę do gothica jak dla mnie :)

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
Ta tekstura tulipanów nie pasuje trochę do gothica jak dla mnie :)
Jeszcze ją edytuję  :)

MajkeI

MajkeI

Użytkownicy
Front End Developer
posty698
Propsy169
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Front End Developer
Jeżeli dotrwasz w swojej pracy do końca, i "urozmaicisz" tak cały świat to będzie zajebiste :D
A jak ci ręcę idą?

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
Jeżeli dotrwasz w swojej pracy do końca, i "urozmaicisz" tak cały świat to będzie zajebiste :D
A jak ci ręcę idą?
Hehe dzięki, mam nadziej, że dotrwam do końca :P
Nad rękoma jeszcze na razie nie pracowałem.  :)

MajkeI

MajkeI

Użytkownicy
Front End Developer
posty698
Propsy169
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Front End Developer
No z nimi jest troche zabawy, ale może ci wyjdzie :p

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Widziałem kiedyś jak w modyfikacji "Piaski Tandoru" już pewnie padło, to na screenach była pokazana postać bezimiennego z dłoniamu od kobiet, lepiej to wyglądało niż te kwadratowe.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
O wlasnie. A cos z modelami itemow, broni, zbroi bedziesz kombinowal? Miloby bylo zobaczyc calkowicie nowe zbroje zamiast starych. Na forum jest takze kilku dobrych animatorow ktorzy by cos potrafili uklicic.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Na forum jest takze kilku dobrych animatorow ktorzy by cos potrafili uklicic.
Taak, tylko że oni mają wyjebane na oferty pracy :lol2:

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster

Halk_Hogan_PL

Gothic 2 Reworked Mod
#115 2014-06-02, 15:42(Ostatnia zmiana: 2014-06-03, 15:28)
Widziałem kiedyś jak w modyfikacji "Piaski Tandoru" już pewnie padło, to na screenach była pokazana postać bezimiennego z dłoniamu od kobiet, lepiej to wyglądało niż te kwadratowe.
Kobiecie raczej nie bardzo będą pasować, te nie są aż takie kwadratowe  :)

O wlasnie. A cos z modelami itemow, broni, zbroi bedziesz kombinowal? Miloby bylo zobaczyc calkowicie nowe zbroje zamiast starych. Na forum jest takze kilku dobrych animatorow ktorzy by cos potrafili uklicic.
Nie wiem, zastanawiam się czy przerobie same tekstury czy modele też. Ale możliwe że i to i to  :)

Na razie pracę nad modem trochę spowalniam, ponieważ postanowiłem znowu już 5 raz chyba spróbować przejść Skyrima (po 300h grania ani razu mi się nie udało) ;D  Po prostu piękna gra jak dla mnie :) Straciłem dzisiaj około 3-4 godziny na instalację modów  :)
Od razu przy okazji podpatrzę trochę roślinność, jak to wszystko wygląda i w ogóle  :)

Pozdrawiam

Post połączony: 2014-06-03, 15:26
Hmm wracając do moda, zastanawiałem się czy nie stworzyć jakieś oddzielnej modyfikacji: nowy świat, nowe bronie, zbroje, może jakieś ciekawe budowle itp oczywiście z jakąś fabułą.  :) Co o tym sądzicie? Bo tak szczerze mówiąc to nie chce mi się przerabiać oryginalnego świata. Miał bym przynajmniej większe pole manewru. :)

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Ja bym najpierw tylko ulepszył ten świat i wydał go jako moda poprawiającego grafikę itp, a ewentualnie później bym zrobił nowy mod ;P

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Hmm wracając do moda, zastanawiałem się czy nie stworzyć jakieś oddzielnej modyfikacji: nowy świat, nowe bronie, zbroje, może jakieś ciekawe budowle itp oczywiście z jakąś fabułą.  :) Co o tym sądzicie? Bo tak szczerze mówiąc to nie chce mi się przerabiać oryginalnego świata. Miał bym przynajmniej większe pole manewru. :)

Hm, według mnie na początku by było gdybyś zrobił nowe tekstury, modele, drzewa oraz rośliny jako texture pack do G2 NK, i UWAGA bez żadnych przeróbek vobów w swiatach w G2 NK.. Dopiero jak skończysz te rzeczy to według mnie zdecydujesz czy przerabiać voby w g2nk czy nowy mod zrobić :)

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
Ehm już sam nie wiem :)

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Nie, rób to co robisz, jest bardzo dobrze. Skoro to Ci sprawia przyjemnosc i chcesz to robic, to sie nie baw w jakies pojedyncze wydawanie modulow typu najpierw tekstury, pozniej modele itd. Tym bardziej, ze troche juz zrobiles w kazdej z tych kwestii.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

0 użytkowników
Do góry