Błędy, bugi 163012 318

O temacie

Autor Sentarion

Zaczęty 10.05.2014 roku

Wyświetleń 163012

Odpowiedzi 318

Bloodthirster

Bloodthirster

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak, to jest z tym związane, to już było wiele razy tu omawiane.. Przecież było wyraźnie napisane żeby zacząć od nowa, ale jak widać nie wszyscy umieją czytać.

Wybaczcie, sprawdzałem pobieżnie wszystkie strony, nawet używając Ctrl+F i nie znalazłem nic na temat tego właśnie questa, a z kolei przeczytanie każdego posta na 10 stronach to raczej przesada. W każdym razie dzięki za odpowiedź.

KrissU69

KrissU69

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witaj! Jest taki problem...  Zainstalowałem itd. i mam intro z NK i jak właczam Złote Wrota to wsyzstko tak jak w NK, Zero intro. Po wejściu do "Nowa gra". Bezimienny umiera. Gdy włącze kody i kliknę "F8" i wyjdę na zewnątrz to widzę magów wody, a widząc filmy na YT powinienem budzić się przy portalu z podstawowymi rzeczami. Nic nie mam i wszystko wygląda dokładnie tak samo jak w NK. Zróbcie coś!

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Bloodthirster, po prostu usuń patcha, choćby w dodaj i usuń programy.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

DzikiBen

Błędy, bugi
#183 2014-06-26, 03:55(Ostatnia zmiana: 2014-06-27, 18:56)
Cześć Wam. Pobrałem moda, dubbing i patche. Gra się nie odpalała, więc (posiadam siódemkę) zgodnie z Waszymi zaleceniami otworzyłem ją w trybie zgodności z Windowsem XP. Pograłem 5 min., pogadałem z kamiennym strażnikiem i w chwili wyjścia ze świątyni na zewnątrz gra zaczęła się obrzydliwie ciąć. Pomimo drastycznego obniżenia detali i rozdzielczości mod wciąż pozostaje zupełnie niegrywalny.

Jakieś rady, sugestie? Przeglądałem GS'a i tam także ludzie spotkali się z problemem, niestety nie uzyskali żadnej odpowiedzi.

Gothica mam świeżego, nie ściągałem żadnych modów i nie grzebałem w plikach.

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Zobacz czy w opcjach grafiki masz zaznaczoną swoją kartę graficzną czy Direct Draw. Jak to drugie to usuń z System ddraw.dll, libwine.dll i wined3d.dll

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
Cudnie Vierzba, wszystko działa. Dzięki. :D

M36

M36

Użytkownicy
posty77
Propsy22
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Mam pewien problem, lecz nie jestem do końca pewien czy to bug, mianowicie grając jako mag wody poszedłem do maga Christiana nauczyć się przetapiania złota, po wybraniu opcji dialogowej nic nie powiedział, ale rzekomo z komunikatu nauczyłem się przetapiać, no i tu problem bo nie wiem gdzie się przetapia (próbowałem w obozie bandytów i nic). Jakieś propozycje?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6474
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Stół alchemiczny...

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Dexter187

Dexter187

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem, ponieważ wykonałem zadanie Larissy z nawiedzonym domem lecz gdy jej o tym mówię ona idzie do domu to sprawdzić., ale gdy dojdzie do domu nic mi nie mówi ani nie ma z nią żadnej kwestii. Potem to problem ponieważ muszę zrobić posąg Innosa, a z tego co słyszałem ona zleca nam zadanie uleczenia Thorbena :(

Mchuable

Mchuable

Użytkownicy
posty19
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
jeśli nadal stoi w domu musisz wpisać marvina i wejść w jej ciało, potem lekko przestaw w inne miejsce i sama zacznie dialog

Dexter187

Dexter187

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
jeśli nadal stoi w domu musisz wpisać marvina i wejść w jej ciało, potem lekko przestaw w inne miejsce i sama zacznie dialog

Aha wielkie dzięki  :)

ElitarnyDuch

ElitarnyDuch

Użytkownicy
posty64
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Mam problem, kiedy spotykam corristo i przyjmuje jego propozycje, on umiera i pojawia się czarny mag.Ten mag teleportuje mnie do jakiegoś Zen'a ale. Kiedy się teleportuje to mnie wywala i jest napisane "Gothic przestał działać"
Mam GMDK. Czym to może być spowodowane? Za wysokie ustawienia albo co?

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przydałby się jakiś balans. Jak ja mam zdobywać doświadczenie jak już pod samym obozem paladynów jest cała masa potworów poza moim zasięgiem? Ledwo ze szczurami sobie dałem radę przez co popsułem questa, bo wykonałem go za wcześnie... Nie lepiej byłoby dać zwykłe wilki, ścierwojady by gracz sobie mógł wyjść spokojnie z obozu i je powybijać? Od razu cerbery, piekielne ścierwojady i jaszczury?! Kończy się na tym, że uciekam przed nimi a inne postacie je wybijają zabierając mi exp... Owszem Gothiki nie były łatwe, ale tam gdzie trzeba było pójść na samym początku gry potwory były w zasięgu gracza. Albo szliśmy z jakąś silniejszą postacią, co było dobrym sposobem na zdobycie sporej ilości doświadczenia i przy okazji oczyszczenia ścieżki. A tak to muszę uciekać przed różnymi stworzeniami by w ogóle przejść między obozem bandytów i paladynów. Pewnie gdzie bym nie poszedł będzie ta sama sytuacja - za silne stworzenia. Niby mogę iść z Diego, tyle, że muszę znaleźć jakąś paczkę bagiennego ziela...
Naprawdę w każdym modzie musi być zadanie w stylu znalezienia czegoś? I łazi się wtedy kilkadziesiąt minut czy godzin i szuka wiatru w polu... Zainstalowałem moda miesiąc temu, pograłem 2-3 godziny i zdobyłem jeden albo dwa poziomy doświadczenia. Jakoś nie mam ochoty na grę, bo po prostu nie wiem co robić. Jedno zadanie popsute, paczki ziela nie mogę znaleźć (niby gdzie jest to wzgórze ze ścierwojadami? Pewnie tam obok ognistego cieniostwora, co?) albo nigdzie wyjść poza obozy, bo potwory są za silne... Już boję się myśleć co dzieje się na bagnach... Może jeszcze popróbuję, choć cienko to widzę. Sam mod wygląda przyzwoicie i gdyby tylko przyłożono się do tego by jakoś zbalansować grę (tam gdzie poruszamy się na początku dać potwory w zasięgu postaci na 5 poziomie doświadczenia, dać jeszcze kilka prostych questów) mogłoby być bardzo dobrze.

Mchuable

Mchuable

Użytkownicy
posty19
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
spoko jakoś w 3 rozdziale wybijasz wszystko jak leci 3 hitami :D

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy

sebogothic

Błędy, bugi
#194 2014-07-14, 16:44(Ostatnia zmiana: 2014-07-14, 16:55)
Tja, fajnie... Tyle, że najpierw muszę do tego dojść a wątpię czy to się stanie skoro z trudem jeden poziom zdobyłem... Od tego są właśnie kolejne rozdziały by zrespawnowały się nowe, silniejsze potwory. A nie na samym początku, jeszcze pod obozami i na samiusieńkich ścieżkach umieszczono od razu z grubej rury potwory, z którymi szansę ma postać na 15 poziomie, a taką na 5. pokonują dwoma ciosami... Ogólnie bark balansu dotyczy większości modów, najpierw jest cholernie trudno by później od niechcenia zabijać kolejne potwory.
Z ciekawości poszedłem na bagna tam też stworzenia poza moim zasięgiem: błotne węże, bagienne szczury, bagienne trutnie (nie chciało się już wyczyścić potworów z Nocy Kruka, co? Zapomnieliście tylko, że w G2: NK docieramy tam postacią na ok. 15 poziomie...) i wiele innych. To w jaki sposób mam zdobywać doświadczenie? Potworów nie zabiję, bo są poza moim zasięgiem. Większości zadań nie wykonam, bo muszę wyjść poza obozy.

Mchuable

Mchuable

Użytkownicy
posty19
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
jak ja dotarłem do 4 rozdziału to ty nie możesz?
przez większość gry omijałem trudniejsze do pokonania potwory, i wykonywałem głównie zadania: idź tam, potem tam, weź to, porozmawiaj z nim, i na tym właśnie nabijałem doświadczenie, a jak już miałem odpowiedni poziom, siłę i byłem wojownikiem w 1h to wziąłem kupiłem wilczy kieł i jechałem te co po słabsze potwory jak ścierwojady, cerbery i topielce

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie przepadam za taką szarpaną grą. Choć jeszcze pogram i spróbuję zrobić wszystko co mogę... A gdzie w ogóle jest ta paczka z zielem? Nie można jej było gdzieś w obozie ukryć?

Mchuable

Mchuable

Użytkownicy
posty19
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Spoiler
Musisz wejść na szczyt świątyni z której na początku gry się wychodziło i tam masz po prawej X z 2 drewnianych desek. Tam będzie kilka ścierwojadów i to nawet chyba piekielnych ale chyba wystarczy pokonać 1 i trzymać się z dala od reszty albo zbiec na dół by go npc załatwiły

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A byłem tam wcześniej, ale nie zauważyłem tego krzyża. Może coś jednak z tego będzie, bo już mogę przyłączyć się do obozu paladynów. Mam tylko nadzieję, że inne zadania poboczne w pozostałych obozach mi nie poprzepadają.

kuleczka221

kuleczka221

Użytkownicy
posty13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam
Mam problem z wykonaniem paru zadań w obozie orków ponieważ Larrissa cały czas klaszcze przy arenie :/ Nie mam żadnej opcji dialogowej.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry