Pomoc w przejściu Złotych Wrót 537536 1140

O temacie

Autor Button

Zaczęty 10.05.2014 roku

Wyświetleń 537536

Odpowiedzi 1140

Wokso123

Wokso123

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pomoże mi ktoś? Mam zadanie u piratów Kto zabił Julesa? mam dowody  obciążające Bonsa. Ide do kolesia mówie  mu że to Bons a ten mi tłumaczy że to ja zabiłem spada mi reputacja i....... Nic. Podzieli ktoś się save?

DxC

DxC

Angielska wersja Złotych Wrót
posty21
Propsy8
ProfesjaGracz
  • Angielska wersja Złotych Wrót
Tak ma być, tylko najpierw musisz zebrać dowody obciążające Bonesa, potem Jacka Alligatora, potem idziesz do Ascilli i mówisz że to któryś z nich zabił, potem on mówi że od początku wiedział że to Ty i tylko Cię sprawdzał, klepią Cie jego strażnicy, dostajesz -10 reputacji i trafiasz do jaskini gdzie będzie Milten :) Potem musisz sobie jakoś poradzić ^^

Wokso123

Wokso123

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ale mam nie zrobiłem na zabicie tego Julesa ale mam ją w zadaniach. Mam dowody na Aligatora i on nie chce ze mną gadać

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Mam tak samo, po rozmowie z Ancillą ten wyciąga miecz, po czym go chowa i... nic. Nikt mnie nie atakuje, nigdzie mnie nie przenosi. Skrypt się nie włącza.

Wokso123

Wokso123

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Problem rozwiązany ale mam kolejny Lee nie chce mi dać listu!!!

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6473
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Czyli wykonales z kapliczka przed listem... zdupales gre.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Czyli wykonales z kapliczka przed listem... zdupales gre.
Zgłoszone to jako bug już?

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6473
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Chyba to juz bylo omawiane, wiec chyba w patchu juz to poprawili

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Mam tak samo, po rozmowie z Ancillą ten wyciąga miecz, po czym go chowa i... nic. Nikt mnie nie atakuje, nigdzie mnie nie przenosi. Skrypt się nie włącza.
A na kogo zbierałeś dowody? Po wczytaniu gry dalej to samo?

Problem rozwiązany ale mam kolejny Lee nie chce mi dać listu!!!
A grasz z patchem?

Bezi99

Bezi99

Użytkownicy
posty9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Otóż jestem już dosłownie przed "przyzwaniem złotych wrót".
Xardas kazał mi załatwić zloty pancerz i jak wiadomo by go zdobyć musiałem mieć zbroje cieniostwora/kultu śniącego.
Pobieglem do bandytow, kupiłem zbroje wyznawców śniącego, zamieniłem się na złoty pancerz i co? I nie ma Xardasa (wczesniej wydaje mi sie na 99%, ze byl)
No to ide do jego chatki a tam jest. Gadam z nim, nic. Z pozostałymi magami (Miltenem, Saturasem) nic. Tak samo z Lee i reszta.
Mam już złota zbroje i pierścień do zlotych wrot, ale jak wszyscy są w obozie palladynów to zniknął mi Xardas i nie wiem co zrobić :(

Wie ktos moze jak to naprawic? Nie zauwazylem ze go nie bylo i nadpisalem gre.
Jezeli nie da sie naprawic, to moze ma ktos SAVE'a w tym etapie gry co jaj jestem?

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Na Jacka Aligatora, na Bonesa nie znalazłem żadnego. Wczytywałem kilka razy, za każdym razem to samo.  Coś czuję że instalowanie patcha i kontynuowanie rozgrywki było chujowym pomysłem.

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Po wgraniu patcha sens ma tylko gra od nowa, możesz jeszcze raz zainstalować moda i wgrać save sprzed patcha.

DxC

DxC

posty21
Propsy8
ProfesjaGracz
Otóż jestem już dosłownie przed "przyzwaniem złotych wrót".
Xardas kazał mi załatwić zloty pancerz i jak wiadomo by go zdobyć musiałem mieć zbroje cieniostwora/kultu śniącego.
Pobieglem do bandytow, kupiłem zbroje wyznawców śniącego, zamieniłem się na złoty pancerz i co? I nie ma Xardasa (wczesniej wydaje mi sie na 99%, ze byl)
No to ide do jego chatki a tam jest. Gadam z nim, nic. Z pozostałymi magami (Miltenem, Saturasem) nic. Tak samo z Lee i reszta.
Mam już złota zbroje i pierścień do zlotych wrot, ale jak wszyscy są w obozie palladynów to zniknął mi Xardas i nie wiem co zrobić :(

Wie ktos moze jak to naprawic? Nie zauwazylem ze go nie bylo i nadpisalem gre.
Jezeli nie da sie naprawic, to moze ma ktos SAVE'a w tym etapie gry co jaj jestem?
Niestety miałem identyczny bug, tylko że nawet jak zdobyłem Złotą zbroję odrazu w obozie to Xardas poprostu odszedł i jak już doszedł do chaty Eremity, nie było żadnej opcji tylko KONIEC, na szczęście miałem save sprzed godziny przez urochomieniem portalu i niestety nie da się tego buga naprawić ale jak chcesz mogę Ci przesłać save tuż sprzed urochomienia ;)

Bezi99

Bezi99

Użytkownicy
posty9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
DxC dzięki za propozycje, ale już obejrzałem końcówkę na YT :/ Mam nadzieję, że naprawią tego buga w przyszłości :)

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
To jest niestety bug Gothica, który czasem się pojawia, a na który nie mamy wpływu, dlatego w gothic starterze jest informacja o robieniu save'ów.

Letrox

Letrox

Użytkownicy
posty19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie znajdę ten amulet Bonesa? Szukałem, czytałem, że gdzieś koło jeziorka w kotlinie ale za cholerę tego nie znalazłem. Najlepiej by ktoś wrzucił screena gdzie się znajduje.

DxC

DxC

posty21
Propsy8
ProfesjaGracz
W jaskini przy wodospadzie (jak idziesz w kierunku obozu piratów i schodzisz w dół, potem chlup do wody i wchodzisz po skałach do jaskini, tylko musisz uważać bo trzeba najpierw pociągnąć dźwignię bo jak nie to nadziejesz się na kolce), albo jak masz przed sobą quest w którym musisz znaleźć zabójce Julesa, poprostu pogadaj z Bonesem i tam będzie opcja dialogowa w której on Ci pożyczy ten amulet, po quescie możesz mu go oddać i wtedy Ci powie o ukrytym skarbie :D

Letrox

Letrox

Użytkownicy
posty19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tylko jest taki problem, że ja właśnie robię zadanie związane ze znalezieniem zabójcy Julesa, pogadałem z Aligatorem potem z jakims gosciem, ktoremu musialem zaplacic i oni zeznawali przeciwko Bonesowi. I teraz poszukuję tego amuletu jako trzeciego dowodu. Też się niedawno dowiedziałem, że Aligator przed tym dawał zadanie by zabić Julesa, szkoda, że wtedy do niego nie podszedlem. Ale mniejsza z tym. Po tym jak ci dwoje zeznali to w opisie questa jest sugestia by pogadać o tym z Bonesem, ale jak do niego podchodzę to nie ma żadnych innych opcji dialogowych w wyjątkiem, "KONIEC". Więc nie wiem czy coś schrzaniłem? Myślałem, że trzeba ten amulet gdzieś znaleźć. Nie wiem ;/.

noruj1

noruj1

Użytkownicy
Dubbing - pisać o próbki.
posty32
Propsy20
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Dubbing - pisać o próbki.
Na dole w kotlince kolo jeziora jest amulet. Przy samej scianie na koncu.

Letrox

Letrox

Użytkownicy
posty19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ok wkońcu znalazłem ten amulet. Ale co z tego. Idę do tego gościa mówię mu o wszystkim, ale mimo wszystko mnie oskarża grozi mi że za to zapłacę wyciąga miecz, reputacja spada o 10 i dalej nic się nie dzieje, tj chowa miecz i nic. A wg poradnika powinien on mnie wsadzić do więzienia. Gdzie popełniłem błąd?

0 użytkowników
Do góry