Wrażenia z rozgrywki 175666 570

O temacie

Autor Abaddon

Zaczęty 19.04.2014 roku

Wyświetleń 175666

Odpowiedzi 570

bfkod

bfkod

Użytkownicy
posty209
Propsy54
  • Użytkownicy
Fajna postać tylko dziwi mnie jedno masz 37 lvl w r2 end, taki sam uzyskujemy w nk na r2 end czyby serio szczęście było na maxa przeciw tobie :P
Nie rozumiem co ma do tego szczęście. Nigdy nie próbowałem w podstawce żyłować gry więc nie wiem który poziom można dobić, ale bez modów na 37 poziom potrzeba 350,000, a więc o wiele mniej.

za wybicie orków w 2 rozdziale jest specjalny bonus od Berta, ujawnia się on jednak tylko w dialogu specjalnym gdy ich wybijemy, ale nie wiem ilu trzeba załatwić w promieniu obszaru zamku.
Nie pojawił mi się ten bonus, a żaden ork w całej Górniczej Dolinie nie żyje. Nawet przed chwilą sprawdziłem na starszym savie i nic nie było.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Duzo gdyż w tym samym momencie miałem coś koło 45-46 lvl dokładnie nie pamiętam, z tym ze ja nie miałem czynnika losowości stad zakładam ze miałeś pecha i cały czas łapałeś 80% :)

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tizgar o losowości mówi, że pewnie mało PN dostawałeś co lvl... Ale widzę, że nie narzekasz z tego powodu.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Raczej o expa mi chodzi, pn to ma więcej niż w returnie można mieć na tym etapie :P
Po prostu chciałem wiedzieć ile mniejwiecej zyskałem wtedy :)

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

bfkod

bfkod

Użytkownicy
posty209
Propsy54
  • Użytkownicy
Progi poziomów doświadczenia w tym modzie są wyższe niż w zwykłym Gothicu 2 NK i przez to mam taki poziom. 38 raczej wbić się nie da, chyba że by odjąć efekt losowości. 45-46 poziom? Zakładam, ze piszesz o Nocy Kruka, albo starej wersji moda, bo ja już się pogubiłem.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tizgar usunął losowość, punkty= const

Memorius

Memorius

Moderator działu
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Ojciec Wszystkich Narodów
46 poziom na koniec 2 rozdziału jest matematycznie niemożliwy w Global  w wersji 1.7.
Nie ma tyle ani exp za potworki, ani za zadania, nawet zakładając idelane i kompletne wyczyszczenie mapy.
Jestem w 3 i mam poziom 33 przy pewnej liczbie nie wykonanych zadań z 2 ( teleporty w GD. SŚ coś tam jeszcze).
Ilośc orków pod zamkiem nie da nawet 1 lvl , no może 1 ,przy przejściu z 33 na 34, choć nie pamiętam jaki tam był próg.

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ta czyli stała wartość 100% :P
Progi są takie jak w returnie (+15% bodajże ) tam miało się 50+ w r2 end, tutaj jest mniejsza możliwości stad o około 8 lvl można wbić mniej :P

Oczywiście ze jest możliwe ja gram nie tak jak ty byś chciał tylko po mojemu, łamiąc wszelkie zasady których ty byś w życiu nie złamał :P

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Oczywiście ze jest możliwe ja gram nie tak jak ty byś chciał tylko po mojemu, łamiąc wszelkie zasady których ty byś w życiu nie złamał :P
Pokaż mi jak grasz, a powiem ci jakim jesteś człowiekiem (haha- żart- bez urazy!)

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ale propsa można dać nie :P ?

bfkod

bfkod

Użytkownicy
posty209
Propsy54
  • Użytkownicy
Pewnie nieskończony exp na szkieletach albo bugowanie ksiąg. :lol:

Nie da się wbić więcej niż 38 poziom legalnie. Zabiłem wszystko co się rusza i wykonałem co moglem wykonać. Impossible!

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Tak

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Wszystko? a kazdy npc jaki zyw i nie immortal dostał po głowie od ciebie? wątpię, a to kupa expa jest, ja każdemu po łbie dałem a jakże :P
Gówno wiedza to i nie wieżą :P

w R1 da sie wejść na przełęcz aby wymusić resp orków w next rozdziałach
w r1 da się zejść do klasztornej biblioteki i wyciąć wszystko co tam się rusza
W R1 mozna wejsc do gd i nie będzie żadnych konsekwencji ponadto znowu wymusimy dodatkowy resp

Ofc mam na myśli legalne wejść bez użycia konsoli bo to nic trudnego :P

To tylko same przykłady z r1 przy okazji z 10 zasad memoriusa zlamałem ale chuj standardowa gra jest fajna przy pierwszych 5 podejsciach :P

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
bez komentarza
być może powyższe skomentuje ktoś inny, bo mnie cisną same niecenzuralne słowa...

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Tituf

Wrażenia z rozgrywki
#434 2014-05-25, 10:11(Ostatnia zmiana: 2014-05-25, 11:49)
To dlatego, że Tizgar napisał post nr 1410...

*edit- wiadomo, jeśli Tizgar to tester, więc wyciska z gry wszystko co możliwe. Gdyby możliwe było samookaleczenie to też urwałby sobie nogę. Z pozycji gracza wygląda to inaczej, choć z pewnością nie każdego!

bfkod

bfkod

Użytkownicy
posty209
Propsy54
  • Użytkownicy
Ofc mam na myśli legalne wejść bez użycia konsoli bo to nic trudnego :P

przy okazji z 10 zasad memoriusa zlamałem
Exploity nie podpadają pod legalne granie.
To nie są zasady Memoriusa, tylko zasady szanującego się gracza.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Przeciez to jest stosowanie bugow  :facepalm: Wchodzenie do miejsc gdzie nie mozna normalnie wejsc = to samo co respowanie demonow w swiatyny sniacego w g1, albo pobicie bustera i zbieranie rogow i znowu

Rownie dobrze mozesz sobie wpisac kod na przywolanie z 10 orkow i bedzie to samo

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Sekret "umiejętności" Tizgara.

bfkod

bfkod

Użytkownicy
posty209
Propsy54
  • Użytkownicy
Rozdział 3 króciutki. Jednak zjedzenie 200 szynek, 180 serów, wypicie 100 ginów i spożycie reszty żarcia trochę zajęło. ;p

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Lubie was za to, weźcie sobie definicji buga i exploita przeczytajcie
Podpowiem wam jedna dam, bugi i exploit to nie wyczerpane źródła to co ja robię to rzecz normalna która pozwala mi wbić większy lvl wcześniej :P to ze w r1 wyczyszcze całe podziemia klasztorne nie spowoduje ze tam w r5 będzie resp nie będzie go, ja tylko zyskałem expa wcześniej gra na to pozwala i nie powoduje problemów :P

Dunio, dobrze wiedzec ze grasz bez SP, ja buga z busterem nie miałem ale to pewnie wina ze gram tylko z sp 1.4
Szanujący się gracz nigdy nie pobije npc w waszej definicji w mojej zrobi to od razu i bez wachania dlatego dla was jest global dla tych co przeszli grę xx razy i chcą mieć wynik jest return

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry