[G2] L'HIVER Edition 494639 881

Ankieta

Czy chcielibyście aby spolszczenie moda zawierało także nowe tło okna statystyk i dziennika, menu oraz czcionkę?

Tak
14 (63.6%)
Nie
8 (36.4%)

Głosów w sumie: 22

O temacie

Autor bgb

Zaczęty 29.03.2014 roku

Wyświetleń 494639

Odpowiedzi 881

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Splash przepisać funkcje do skryptów L'hivera to najmniejszy problem.

Hayatte

Hayatte

Użytkownicy
posty14
Profesjabrak
  • Użytkownicy
wystarczy grać na strzałkach ctrl i strzałkami w prawo, lewo :D

:hmmm: Tiaaaa chyba na "God Mode" albo jak sobie naskakuje 10000 HP  ^^

no nic to pozostaje mi tylko zagryźć zęby i nakupić mnóstwo sera  :trollface:

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
Ale przepisanie jej żeby chociaż częściowo działała w Gothicu 2 to największy problem. Łatwiej by było napisać swoją od zera.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
wystarczy grać na strzałkach ctrl i strzałkami w prawo, lewo :D

:hmmm: Tiaaaa chyba na "God Mode" albo jak sobie naskakuje 10000 HP  ^^

No ale blokowanie też do czegoś służy, prawda?

Hayatte

Hayatte

Użytkownicy
posty14
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No ale blokowanie też do czegoś służy, prawda?

Zablokować można tylko ataki bronią i to nie wszystkie, goblina z mieczem nie sparujesz a odskok pomaga jak się walczy z jednym góra z dwoma przeciwnikami naraz.

dinozaur7

dinozaur7

Użytkownicy
posty246
Propsy56
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Mam pytanie co do samego moda. Oprócz poprawionej grafiki i  rozszerzonych lokacji są tu też nowe wątki i zadania bo w opis mało wyjaśnia.
Szukam moda jak najlepiej rozszerzającego gothica 2 i nie wiem który wybrać bo jest tego sporo :)

Weabb

Weabb

Użytkownicy
posty33
Propsy2
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
W wersji 0.87 nie zapuściłem się dalej niż do drugiego rozdziału, ale nowych wątków prawie nie było. Z tego co czytałem to podobno dochodzi rozmowa z Ingmarem, który informuje nas, że Hagen przeniósł się do dodanego w modyfikacji fortu paladynów i rozmowa z jakimś jegomościem w kamiennej twierdzy w górniczej dolinie. Czytałem, że obie mają profesjonalny dubbing, bo są to rzeczy usunięte z finalnej wersji Gothic'a przez twórców. :) Ale oprócz tego, to chyba nowych wątków fabularnych nie ma.

Moja skromna galeria na DeviantArt:
weabb.deviantart.com

szmotsu

szmotsu

Użytkownicy
posty54
Propsy20
Profesjabrak
  • Użytkownicy

szmotsu

Gothic II - L'HIVER Edition
#707 2015-04-02, 12:50(Ostatnia zmiana: 2015-04-02, 13:53)
Po świętach jeżeli będzie zainteresowani wrzucę moda, który pozwoli jeść roślinki lecznicze itd (oznaczone teraz jako składniki alchemiczne) i jednocześnie zmniejszy liczbe %HP przywracanych przez mięso :)
zmiany te na pewno zbalansują poziom i pozwolą bezproblemowo dotrzec do Khorinis tym mniej hardkorowym graczom ;d Dodatkowo planuje przywrócić stare taktyki walki potworów także poziom trudności będzie nieco tylko większy od nocy kruka :D

Hayatte

Hayatte

Użytkownicy
posty14
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To ja poproszę wersje bez większych zmian poza
  • Mikstury powinny leczyć procentowo a nie punktowo
  • podniesienie cene skupu skór i innych trofea myśliwskie u handlarzy (pomijając zostanie czeladnikiem u bospera) gdyż 1 sztuka złota za wilczą i 12 za cieniostwora  to rozbój w biały dzień :ayfkm:
bo tak poza tym to ja bym w L'hiver nic broń bożę nie ruszał mimo, że czasem ma sie ochotę wy****ć monitor za okno gdy zatłuką cie dwa czarne gobliny :lol:

pnaro

pnaro

Użytkownicy
posty63
Propsy3
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam , dopiero zaczynam grać w l`hiver . Pomimo kilku rażących zonków (np.skopany klimat GD ) , mod prezentuje się świetnie .
Moim problemem jest woda w porcie Khorinis , jest całkowicie przezroczysta, nieruchoma a zamiast fal widać coś co przypomina przelatujące błyskawice. Wie ktoś co może być problemem ?
 PS
Nie używam tego dx11, oraz pobrałem tą wersje  :G2_LH_Edit_PL_v0.9.0

szmotsu

szmotsu

Użytkownicy
posty54
Propsy20
Profesjabrak
  • Użytkownicy

szmotsu

#710 2015-04-05, 22:54(Ostatnia zmiana: 2015-04-11, 13:07)
To ja poproszę wersje bez większych zmian poza
  • Mikstury powinny leczyć procentowo a nie punktowo
  • podniesienie cene skupu skór i innych trofea myśliwskie u handlarzy (pomijając zostanie czeladnikiem u bospera) gdyż 1 sztuka złota za wilczą i 12 za cieniostwora  to rozbój w biały dzień :ayfkm:
bo tak poza tym to ja bym w L'hiver nic broń bożę nie ruszał mimo, że czasem ma sie ochotę wy****ć monitor za okno gdy zatłuką cie dwa czarne gobliny :lol:
Też uważam za chorą sytuacje gdy 2 kawalki miesa przywracają znacznie więcej życia niż mikstrury, ale ciezko to jakos ogarnąć zeby system byl spojny - najlepiej byloby albo wszystko zamienic na % albo na punkty, jednak kazde rozwiazanie ma swoje zalety i wady; myslalem nad usunięciem punktów i powiększeniem ilosci HP za mieso ale obawiam się że nauka umiejetnosci patroszenia bylaby wtedy nieoplacalna; ogolnie procenty na wszystko wydają się lepszym pomysłem, ale pojawia się znowu kwestia realizmu, balansu itd. :D Co do cen to też uważam, że gdzieniegdzie są cholernie zaniżone, tutaj czekam jednak na Wasze propozycje jak je zmienić (ile razy podnieś +-) gdyz nigdy nie grywam lowca.

EDYCJA: Wymyslilem mniej wiecej jak rozwiazac sprawe jedzenia - wszystko bedzie przywracalo w punktach zycia, nie procentach; mieso bedzie przywracalo 25-40 punktów, za to umiejetnosc patroszenia bedzie kosztowala tylko 2PN; planuje tez zwiekszyc liczbe osob jej uczacych np Cavalorn :D

pnaro

pnaro

Użytkownicy
posty63
Propsy3
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Poczytałem trochę , i...poczekajmy lepiej  z  "modowaniem moda " na wersję 1.0

xMefistox

xMefistox

Użytkownicy
posty312
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Siemka. Czy L;Hiver może działać poprawnie z Returninkiem ? Próbowałem się tym bawić, jednak mimo, iż kwestie zostały dodane, nie było postaci z returninga, lokacji też.  niektóre tekstury wpajały się w te, z L'hivera.  Ja robie coś źle, czy serio się nie da ?

Dawipir

Dawipir

Użytkownicy
Dyktator
posty157
Propsy34
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
  • Dyktator
Siemka. Czy L;Hiver może działać poprawnie z Returninkiem ? Próbowałem się tym bawić, jednak mimo, iż kwestie zostały dodane, nie było postaci z returninga, lokacji też.  niektóre tekstury wpajały się w te, z L'hivera.  Ja robie coś źle, czy serio się nie da ?

Wg. mnie powinno Ci działać, ale jeżeli masz bzdetny komputer no to nawet nie próbuj....
Ale co do twojego pytania to nie powinieneś mieć takiego błędu...

xMefistox

xMefistox

Użytkownicy
posty312
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Może to zależy od kolejności ? bo dopiero dzisiaj przeczytałem o tym, że l'hiver jest kompatybilny z returningiem, więc po prostu przekopiowałem już na zainstalowanego returna
EDIT: zapomniałem dodać, że były wszystkie lokacje  L'hiver, okno otwarcia, wczytywania np GD,

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Returning ma swojego worlda, lhiver ma swojego worlda, ni cholera ci to nie pójdzie mieć lokacje z tego i tego - jest wersja lhivera bez worlda czyli same tekstury/modele - ta ci pójdzie

http://forum.worldofplayers.de/forum/threads/1391645-L-Hiver-Edition-Grafikpatch-f%C3%BCr-Gothic-2?p=23555017&viewfull=1#post23555017

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

xMefistox

xMefistox

Użytkownicy
posty312
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Z tego co widziałem w filmiku (dopiero jutro pobiore) to mało niestety to dodaje. Rozumiem jednak czemu. Najbardziej to mi brakuje trawy i cieniowania z l'hivera... jedynie co poprawnie się zaimolementowało w mojej pomyłce przy instalacji, to opiekun w wierzy xardasa, który w cieniach z l'hiver wyglądał po prostu zajebiscie. Miejmy nadzieje, że return 2.spełni moje marzenia. XD 

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Szulwik

#717 2015-04-20, 22:54(Ostatnia zmiana: 2015-04-21, 00:51)
Returning ma swojego worlda, lhiver ma swojego worlda, ni cholera ci to nie pójdzie mieć lokacje z tego i tego - jest wersja lhivera bez worlda czyli same tekstury/modele - ta ci pójdzie

http://forum.worldofplayers.de/forum/threads/1391645-L-Hiver-Edition-Grafikpatch-f%C3%BCr-Gothic-2?p=23555017&viewfull=1#post23555017

Dodaje tyle co nic. Mając revorked mod, vurts graphic i elvon nie dostrzegłem żadnych różnic, które by coś polepszały.

xMefistox

xMefistox

Użytkownicy
posty312
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Czy te wszystkie mody są kompatybilne z returnem, wraz z l'hivergraphicpatchem, jednoczesnie względem siebie ? Jeżeli tak, mogłbys podać linki ?

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
http://forum.gothic.phx.pl/showthread.php?t=33266

Tego sumpfis texture packa jeszcze nie ściągnąłem (całkiem zapomniałem), ale reszta działa. Revorked mod znajdziesz na tym forum.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry