[G2] L'HIVER Edition 543852 881

Ankieta

Czy chcielibyście aby spolszczenie moda zawierało także nowe tło okna statystyk i dziennika, menu oraz czcionkę?

Tak
14 (63.6%)
Nie
8 (36.4%)

Głosów w sumie: 22

O temacie

Autor bgb

Zaczęty 29.03.2014 roku

Wyświetleń 543852

Odpowiedzi 881

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Tituf, próbujesz być zabawny? To cos Ci nie wychodzi, naprawde. Co chwila wklepujesz swoj post w jakis temat, aczkolwiek niestety, nie jest on ani zabawny, ani blyskotliwy.

Daj sobie spokoj wiec :ok:

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Tituf

Gothic II - L'HIVER Edition
#261 2014-04-13, 17:36(Ostatnia zmiana: 2014-04-13, 17:47)
Mnie to mnie, ale Ciebie Werewolf, to dopiero jest wszędzie pełno! Już nie wspomnę o jakości tych postów. Drużyna chyba działa na Ciebie jak płachta...
#A co do moich postów, nie przejmuj się, kiedyś zrozumiesz i będziesz się śmiać.

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Czy ktoś planuje to spolszczyć? Czy może Mac Dun ty poprawisz swoją pracę? Bo modyfikacja wydaje się naprawdę ciekawa, po ang mógłbym grać, ale po rosyjsku to dla mnie hardcore.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Gothic II - L\'HIVER Edition
#263 2014-04-13, 18:03(Ostatnia zmiana: 2014-04-13, 18:10)
Czy ktoś planuje to spolszczyć? Czy może Mac Dun ty poprawisz swoją pracę? Bo modyfikacja wydaje się naprawdę ciekawa, po ang mógłbym grać, ale po rosyjsku to dla mnie hardcore.

Niestety nie mam czasu :(  Zawsze mozesz zagrac w to co udalo mi sie spolszczyc, przeciez i tak glownie jest to mod graficzny, a reszta rzeczy to dodatki. 

Post połączony: 2014-04-13, 18:04
Bedziesz musial czekac na ich spolszczenie, o ile w ogole im sie uda :F

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Ile dokładnie linijek jest do spolszczenia?

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy

Niestety nie mam czasu :(  Zawsze mozesz zagrac w to co udalo mi sie spolszczyc, przeciez i tak glownie jest to mod graficzny, a reszta rzeczy to dodatki. 

Post połączony: 2014-04-13, 18:04
Bedziesz musial czekac na nich spolszczenie, o ile w ogole im sie uda :F
Tak, bo osiągnąłeś szczyt i sławę w moddingu, tylko Ty potrafisz to spolszczyć, ale nie będziesz robić "profesjonalnego spolszczenia" dla "bandy dzieci i noobów".  :lol: Swoją drogą, chciałeś powiedzieć "ich spolszczenie"?  :lol:

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Raczej caly mod, bo gdy probowalem wkleic startup.d do polskich skryptow to wywalalo bledy. Wiec trzeba bylo by spolszczyc wszystko pomijajac dialogi.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Na początku dobrze by było przynajmniej nauczyć się cyrylicy, żeby umieć czytać.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Migulo

Migulo

Użytkownicy
posty19
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mod jest świetny, szczególnie podobają mi się dziewczyny z Czerwonej Latarnii :D

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To ciężko określić. Samych nowych itemów nie jest dużo, jednak jest kilka zmian na poziomie balansu gry - przykładowo wyciągania mięsa z martwych potworów także trzeba się teraz wyuczyć jak np. skórowania. No a to się już przekłada na zmiany w w skryptach dialogowych niektórych npc.. Także zwykła przeklejka pl skryptów sprawy nie załatwi.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat

Także zwykła przeklejka pl skryptów sprawy nie załatwi.

Czyli to, co zrobil mac dun?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Cytat

No i znowu... Widzisz Werewolf i sam zaczynasz rozkręcać te gównoburze, czy to świadomie, czy nieświadomie. Zaraz znowu tu Mac Dun przyleci, zacznie się gównianie tłumaczyć i obrażać jak ten kaczyński o wszystko, wklejać te swoje fejspalmy i inne ch*je. Także daruj sobie już wspominki o Mac Dunie, bo tylko go prowokujesz i zachęcasz. Wiesz jak to mówią - nie karm trolla to zdechnie z głodu.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Johntsy

Johntsy

RaveN Studio
posty219
Propsy49
ProfesjaGrafik 3D
  • RaveN Studio
dam rade , zacznijcie pracować nad jakimś własnym modem  a nie pierdolicie i komentujcie o kimś kto chociaż coś zrobił dziekuję i bez obrazy

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Werewolf w Dzisiaj o 13:50Cytat

No i znowu... Widzisz Werewolf i sam zaczynasz rozkręcać te gównoburze, czy to świadomie, czy nieświadomie. Zaraz znowu tu Mac Dun przyleci, zacznie się gównianie tłumaczyć i obrażać jak ten kaczyński o wszystko, wklejać te swoje fejspalmy i inne ch*je. Także daruj sobie już wspominki o Mac Dunie, bo tylko go prowokujesz i zachęcasz. Wiesz jak to mówią - nie karm trolla to zdechnie z głodu.

Nie. Naprawde pytam, czy on tak zrobil, czy nie, zeby juz nie popelnic takich bledow. Nie mam zamiaru nikogo prowokowac czy cos, sam mysle, nad zabraniem sie nad spolszczeniem, dlatego tez pytam.... :)

KOMPUTER:
Spoiler

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko

Zucklov
Quest Pack Team

#274 2014-04-15, 15:32(Ostatnia zmiana: 2014-04-15, 15:48)
@2up Nie martw się, pracuję, zresztą sam zobacz. Chociaż coś zrobił? Mogę zrobić w 1-2 dni moda o nazwie "Kupa węża", w której dialogi będą o treści "chuj dupa kurwa cipa pizda", a npc będą się nazywać "Cwel", "Ciota" et cetera. I co wtedy? Aplauz, bo "chociaż coś zrobiłem". Jeżeli nie zrozumiałeś, co mam na myśli, to chodzi mi o to, że na forum publicznym nie prezentuje się czegoś, co jest beznadziejnie zrobione i oczekuje się za to oklasków, a to, ze ktoś coś zrobił, nie stanowi powodu do obsypywania go laurami. Ważne jest to, żeby zrobić to porządnie, z czym w tym przypadku ewidentnie do czynienia nie mamy.
tl;dr Jak coś robisz, zrób to porządnie.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

#275 2014-04-15, 15:51(Ostatnia zmiana: 2014-04-15, 16:01)

+ spolszczyłem nowe itemy oraz zbroje, oraz dodałem żeby można było zdobyć w grze :)

tl;dr Jak coś robisz, zrób to porządnie.

W tak krótkim czasie? Żartujesz :x

Zrobiłem to co napisał Taliasan, a że niektórzy sobie dopieli łatkę że spolszcze cały mód, to ich sprawa.
Od początku zamierzałem wkleić skrypty z g2 nk i dodać itemy, na nic więcej nie liczyłem, bo wiedziałem ile mam czasu wolnego. Mod dla mnie nie jest wart czasu poświęconego na tłumaczenie go, który tylko lekko zmienia świat

Tutaj nic nie ma do tłumaczenia oprócz paru nowych itemów

Nie zamierzam więcej czasu tracić na bezsensowne dyskusję, EOT z mojej strony

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Skoro nie masz czasu to po co się za to bierzesz? :facepalm: Mod nie zmienia świata lekko, tylko BARDZO. Levelmeshe są zupełnie różne od tych vanilijnych.

Zagłoba

Zagłoba

FatDragon Game Dev.
Jestę Hrabią Burkina Faso
posty428
Propsy308
ProfesjaNierób
  • FatDragon Game Dev.
  • Jestę Hrabią Burkina Faso
Czesc wszystkim - mam krotkie pytanie: bardzo podoba mi sie mod i zaczalem grac sobie w wersje rosyjska. 
Uzywam monitora w panoramie, a rozdzielczosc ustawiona mam na 1920x1080 pix. 
Co prawda przy tych ustawieniach mod prezentuje sie przepieknie, jednak postac beziego jest bardzo mala, co troszeczke mi przeszkadza. Czy w gothicu 2 istnieje mozliwosc przestawienia pola widzenia ( FOV ) za pomoca konsoli, badz zmiany ustawien w pliku konfiguracyjnym?

Tanio sprzedam używaną  k.graficzną Nvidia GTX650 4096mb.

Migulo

Migulo

Użytkownicy
posty19
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Mac Dun
Skoro nie chcesz tłumaczyć moda, to inni to zrobią, ja na przykład byłbym chętny.

Zagłoba

Zagłoba

FatDragon Game Dev.
Jestę Hrabią Burkina Faso
posty428
Propsy308
ProfesjaNierób
  • FatDragon Game Dev.
  • Jestę Hrabią Burkina Faso
Już sam sobie poradziłem ( Gothic 2 NOTR Widescreen Patch ). Swoją drogą nigdy nie przypuszczałem, że G2 może hulać w rozdzielczości prawie 4K ! ( 3072x1920pix ).

Tanio sprzedam używaną  k.graficzną Nvidia GTX650 4096mb.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry