Windows 7 problem z netem 1616 1

O temacie

Autor Tizgar

Zaczęty 16.03.2014 roku

Wyświetleń 1616

Odpowiedzi 1

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch

Tizgar

Windows 7 problem z netem
2014-03-16, 18:10(Ostatnia zmiana: 2014-03-16, 21:48)
Problem dość nie typowy dla mnie.
Po zmianie kompa i przejściu na W7 64 bit mam problem z netem

Otóż działa on ogólnie dobrze ale czasem bez powodu potrafi nie wczytać strony ale najgorszej jest to ze nie mogę się połączyć z Uplay ani za pośrednictwem strony ani za pośrednictwem gry.

Gdy podłącze starego kompa to normalnie jak wpisze w google uplay to od razu przejdę bez problemu do strony, jak odpalę Ac:r przez Uplay tez od razu mi przejdzie do konta itp bo na starym jest w pełni uplay zaktualizowany i AC:r tez a na nowym niema szans ponieważ po instalacji AC:r od razu uplay chce aktualizować grę, co jest prawidłową czynnością ale niestety po chwili przerywa bo jest problem z łącznością w AC4 jest podobnie z tym ze na silę łączy mnie z uplayem ale dostaje komunikat ze przy próbie był problem z łącznością, jestem na 200% pewny ze problem jest z czymś u mnie bo na starym kompie z xp wszystko trybi wiec albo mam coś źle ustawione w siecią na W7 albo któryś z programów od sterowników lub coś podobnego blokuje w niektóry przepadkach siec :P

Windows Defender i Zapora windowsowska są całkowicie OFF
Zas jako ze korzystam z Kaspera Pure to tam oczywiście zarówno AC jak i Uplay, luncher i service są ustawione na wyjątek
Co ciekawe Na D2 i 3 czy W3 za pośrednictwem Battle.neta łącze się bez najmniejszy problemów, podobnie z wowem tez łącze się bez problemu :P

Mama nadzieje ze ktoś  z forum zna się na necie i na W7 bardziej niż ja i wie gdzie szukać problemu, jeśli  może to być pomocne to zrobię ss przy łączeniu z Uplayeem i SS Procesów z menagera zadań :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Smolo

Smolo

Użytkownicy
posty306
Propsy212
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jeśli chcesz, by Tobie pomagali inni, najpierw pomóż im używając interpunkcji...

Elo

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry