Problemy techniczne z modyfikacją Czas Zapłaty 15988 128

O temacie

Autor AIR90

Zaczęty 1.03.2014 roku

Wyświetleń 15988

Odpowiedzi 128

RaPIsZoN

RaPIsZoN

Użytkownicy
Pan Mrozu
posty32
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Pan Mrozu
Najnowsze. Mam Windows 8 64 bit. Karta Radeon HD 8570M dedyk. Intel Hd Graphics 4000 zintegrowana. Nie sądzę aby to była wina sprzętu.
 

radex115544

radex115544

The Modders
posty421
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
Cytuj
Mam Windows 8 64 bit.
Windows 8 nie za bardzo lubi Gothica spróbuj uruchomić w trybie zgodności z xp jak to nie pomoże to spróbuj uruchomić jako administrator. Zwykły G1 działa ci bez problemów?
 

RaPIsZoN

RaPIsZoN

Użytkownicy
Pan Mrozu
posty32
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Pan Mrozu
To prawda że windows 8 nie lubi starych gierek. Gothic 1 działa normalnie po wgraniu "fps fix" bo bez tego strasznie się zacina. Jeżeli chodzi o Czas Zapłaty to na moim starym komputerze z windows xp wszystko śmiga aż miło :D da się grać. Cóż wygląda na to że na windowsie z ósemką nie pogramy w niektóre modyfikację. Podobny problem miałem z modyfikacją "Velaya: Historia Wojowniczki" Na windows 8 nie działało ( jakiś błąd - chyba instalacji ) a na starym kompie z windą xp wszystko śmigało aż miło :D. No więc problem u mnie został rozwiązany.

p.s: Wie ktoś może czemu ( mimo dobrego sprzętu ) gothic 1 na systemie windows xp co jakiś czas się zlami ? tz: Wszystko śmiga płynnie, podejdę z kimś porozmawiam ( zaczyna lagować ) i nawet gdzie w miejscach miałem 60fps to nadal laguje i dopiero po jakimś czasie jest znowu 60fps pogram z parę sekund, znowu lami potem znowu płynnie i tak na okrągło...  Zna ktoś rozwiązanie ? :( 
 

sudiah

sudiah

Użytkownicy
posty6
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć. Macie może jakiś sposób na te cholerne FPS'y?   :ayfkm:
Dopowiem tylko, że ten FPS fix mi nie pomaga. W opcjach w czasie zapłaty mam wyłączony limit klatek. Mój sprzęt to intel i5 2500k, radeon hd 6870. ( no i te mniej ważne ddr3 6gb, płyta z asrocka p67 b3).
Specjalnie dla czasu zapłaty zainstalowałem windows XP 32 bitowy. A na nim mam zainstalowane najnowsze sterowniki do karty ze strony producenta. Nie mam pojecia dlaczego mi tak FPS'y skaczą. Szczególnie w tych dodanych mapkach. Tam to jest masakra. Modele i tekstury ustawiam na najmniejszą wartośc. Widok na 20% a i tak tnie jak cholera. Teraz właśnie siedze w tej kryjówce nekromanty i cały czas mam z 5 FPS'ów. Jakieś sugestie?
 

sudiah

sudiah

Użytkownicy
posty6
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Spokojnie. Nie denerwuj się tak bo jeszcze Ci zwieracze puszczą. Twoja odpowiedź nie wnosi niczego do tematu a poza tym wystarczyło zgłosić temat a nie od razu pisać takie głupoty ^.^
Poza tym przeszukałem troche forum i nie znalazłem nic co by opisywało mój problem. Jak ktoś miał problem z FPS'ami to zawsze pomagał ten fps patch. U mnie niestety to nie działa. A do tematu "Błędy w ostatecznej wersji moda" Też się raczej ten temat nie nadaje bo to raczej wina kompa/sprzętu a nie moda.
 

Gwynbleidd

Gwynbleidd

Użytkownicy
posty189
Propsy75
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Po jaką cholerę specjalnie zainstalowałeś XP 32bit? Zainstaluj 7 64bit i sprawdź, jak działa.
 

sudiah

sudiah

Użytkownicy
posty6
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na jednym kompie zainstalowałem XP i 8'ke. XP specjalnie dla czasu zapłaty. Windowsa 7 nie dałbym rady zainstalować bez formatowania całości, poniewaz systemy trzeba instalować w kolejności od najstarszego, żeby dało się je wybrać przy starcie systemu. Zresztą tak czy siak problem nieważny bo już przeszedłem czas zapłaty. Ale dzięki za odpowiedź :)
 

gothic1210

gothic1210

Użytkownicy
posty3362
Propsy2549
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
Scaliłem osobne tematy dotyczące problemów technicznych. Teraz wszystko jest w jednym miejscu. Proszę tutaj poruszać wszystkie kwestie techniczne. 
 

Ikar

Ikar

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, mam kolejny problem techniczny z tą modyfikacją. Problem polega na tym że: Jestem w 5 rozdziale i mam misje Do ostatniej kropli krwi (czy jakoś tak). W misji tej polega na tym, abym pomógł Torlofowi w kopalni. Problem w tym że jak wchodzę to tej przeklętej kopalni, gra wywala do pulpitu, po załadowaniu się paska ładowania. Po wywaleniu do pulpitu pojawia się błąd Access Volation. Prosiłbym o szybką pomoc, bo mnie ta modyfikacja powoli dobija  :/
 

Simen

Simen

Moderator
Dark Sun
posty5150
Propsy2079
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Dark Sun
Cóż, grasz na niegrywalnej wersji, więc nie masz co się dziwić ; ) Możesz czekać na patcha i zacząć od nowa albo zapomnieć o modzie ; P
 
http://chomikuj.pl/gothicwarrior

http://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Ikar

Ikar

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na niegrywalnej wersji? To finalny patch jeszcze nie wyszedł? Sądziłem że ta wersja, którą mam to ostateczna. Gdybym wiedział to bym nawet nie zaczynał gry. Rany i teraz wszystko od nowa  :/ :/ :/ :/ :/ :/ :/ :/
 

qlwik

qlwik

Użytkownicy
posty35
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przy uruchomieniu moda wywala takie coś:
======================================= UNHANDLED EXCEPTION OCCURED ======================================================
======================================= CRASH INFOS: =====================================================================
Startup Options:-game:czaszaplaty.ini
=============================================== CALLSTACK : ==============================================================
0023:005FE776 (0x02B96BA8 0x007B438F 0x02B96BA8 0x00000000) Gothic2.exe, zCVob::InitVobSystem()+150 byte(s), P:\dev\g2addon\release\ZenGin\_dieter\zVob.cpp, line 448+126 byte(s)
0023:0A93C31A (0x02B96BA8 0x00000000 0x02B34040 0x0082E6F0) SHW32.DLL, shi_free()+10 byte(s)
0023:007B438F (0x02A80010 0x00000004 0x0135FC34 0x00800109) Gothic2.exe, zUlfi_StartUp()+303 byte(s), P:\dev\g2addon\release\ZenGin\_ulf\zzUlfi.cpp, line 66+6 byte(s)
0023:0A93C284 (0x00000009 0x00426868 0x0135FCB0 0x00000000) SHW32.DLL, shi_malloc()+20 byte(s)
0023:00800109 (0x00000000 0x00000000 0x00000000 0x00000000) Gothic2.exe, SetFileAttributesA()+116037 byte(s)

Co to może być? Inne mody chodziły dobrze.


Post połączony: 2015-04-08, 22:14
Ok nie wgrałem GMDK

teraz mam cos takiego:

u:par: class - size not compatible: c_particlefx

co ciekawe jak włącze returninga jest to samo, mimo, że wcześniej grało,
gra przeinstalowana, wersja to złota edycja
 

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5064
Propsy3581
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
To jest mod do pierwszej części Gothica, nie do drugiej.

qlwik

qlwik

Użytkownicy
posty35
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Orzesz w migdał, tego się nie spodziewałem :D
 

Grahtnakk

Grahtnakk

Użytkownicy
JA BYĆ BROŃ SZAMAN !!!!
posty126
Propsy15
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • JA BYĆ BROŃ SZAMAN !!!!
Witam, mam pewien problem z przejściem fragmentu z wejściem do Głębi. Kiedy Tony ginie na moich oczach podchodzę do Abla i...gra wywala mnie na pulpit. Co dziwne, nie pojawia się żadna informacja, że został znaleziony jakiś błąd, po prostu wychodzi mi z Gothic'a. Mam zainstalowane dwie modyfikacje: Mroczne Tajemnice oraz Edycję Rozszerzoną. Ściągnąłem także Gothic Mod Development Kit (gmdk). Nie wiem co się stało, poprzednio jak grałem w Czas Zapłaty na tym komputerze to przeszedłem ją bez żadnych problemów. Jaki jest problem?

P.S. A tak, zainstalowałem także player kit 1.08 i Freddy Texture Pack.
 
KRUSHAK KA RUSHTASOK!!!!

Simen

Simen

Moderator
Dark Sun
posty5150
Propsy2079
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Dark Sun
Wywal Freddy'ego, jak nie zadziała to czekaj na następny patch, to już jest naprawione.
 
http://chomikuj.pl/gothicwarrior

http://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5064
Propsy3581
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Najlepiej by było, gdyby po prostu uruchomiło się zSpy i przesłano dziennik, który zrobi. Bo tak trzeba zgadywać.

Simen

Simen

Moderator
Dark Sun
posty5150
Propsy2079
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Dark Sun
@Adanos ale to przecież kwestia tego co Ty robiłeś przy ostatnim patchu, nie potrzebny Ci zspy, bo to masz naprawione xd.
 
http://chomikuj.pl/gothicwarrior

http://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5064
Propsy3581
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Różnie z tym może być. ;) Może to być dość rzadki błąd, a który można naprawić.
Albo po prostu mody ze sobą kolidują.

maridok

maridok

Użytkownicy
posty30
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Problem u mnie polega na tym, że wszystko ładnie się instaluje i włącza, ale gra co chwile (tak co 10, 15 sek) zacina na sekundę lub dwie. Strasznie to irytuje i jest to jedyny problem. Mam windows 7, kartę 512 mega radeona, 3 giga ramu. Grałem na najniższych, średnich i wysokich ustawieniach. Co może być problemem?
 


0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry