Risen 3: Titan Lords 228983 674

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 22.02.2014 roku

Wyświetleń 228983

Odpowiedzi 674

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Nie lubię strzelanek ( poza pewnym wyjątkami ) nie grałem jestem neutralny wobec gry gdyż nigdy nie byłem nią zainteresowany.
Co ty  tak kurwa z silnikiem co ma piernik do wiatraka
Ac3 Silnik Anvil Engine
Ac4 Silnik Anvil Next Engine
Obie gry są na tym samym silnik chwyt marketingowy a różnią się wręcz kolosalnie
Chryste skończ z tym silnikiem chuja to ma do tematu.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
To ty skończ z tymi fanami. Bo ty fanów określasz jako siebie.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Brak argumentu
Dla mnie risen 3 to była fenomenalna gra, potem pojawił się gp który udowodnił mi ze przedwcześnie oceniłem te grę
Dla każdego widać powrót do korzeni oznacza co innego.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy tylko mi ten trailer i animacje w nim zawarte wydają się chujowe :I? Książka jest piękna.
Po oglądnięciu bardzo uderzyło do mnie to fantastyczne podobieństwo do Fable, gnomy nie wyglądają przypadkiem podobnie do hobbesów :l?
Ciągłość czarów również, zresztą machanie mieczem w R1 wyglądało jak żywcem wyjęte z Fable, to jest podobne.
Ten kawałek natomiast wygląda jak z "podstawowych assetów" wyciągniętych z jakiegoś silnika, nic do siebie nie pasuje, hand crafted world?
Spoiler
Cóż, pogorszyliście się, piranio.
Świat jest egzotyczny, wątpię żeby większość graczy temu przychwalała, przede wszystkim niezbyt ładnymi wydają się być budynki, karczma pokazana na trailerze jest praktycznie martwa i sztuczna, a piaskowy styl graficzny wnętrza potęguje to uczucie.

W ogóle, dopiero teraz widzę że wszystkie riseny są na potęge sztuczne i bez wyrazu, począwszy od postaci po świat, no i niestety ten też, dobrze jej nie wróżę.

Ale, lokacja z 5:10 ma swój klimat, pytanie tylko ile takich zdarzy się odwiedzić w grze.

Bez kitu, R3 nadawał by się na MMO :lol2:, ale nie na single, nie.

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
Animacje są naprawdę chujowe a walka drętwa.
Jakby dali walkę i wszystkie animacje z Gothica 3 to by było zajebiście, bo jak na 2006 rok zrobili je moim zdaniem w chuj kozacko i na pewno pasowało by to do R3. ^^

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Risen 3: Titan Lords
#285 2014-07-24, 23:53(Ostatnia zmiana: 2014-07-25, 00:04)
Gothica 3

Gothica 3

Gothica 3

Ty tak na serio? :F Przecież animacje w g3 były chujowe do bólu, w g2 były lepsze  :ayfkm:
EDIT: @DOWN
Owszem gralem i niestety zaluje tego  :pokerface:

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
Gothica 3

Gothica 3

Gothica 3

Ty tak na serio? :F Przecież animacje w g3 były chujowe do bólu, w g2 były lepsze  :ayfkm:
To chyba nie grałeś w G3  :trollface:

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Walka w G3 polegała na krojeniu wielkiego niewidzialnego chleba olbrzymim nożem

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
Ale przynajmniej była lepsza i lepiej wyglądała niż w Risenach  :pokerface:
Akurat nie wiem czemu ale walka w G3 mi się zajebiście podoba  :lol:

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Walka G3 ograniczała się wyłącznie do gwałcenia lewego przycisku myszki ze sporadycznym tańczeniem wokół przeciwnika, przy czym walka w R2 działała mniej więcej na tej samej zasadzie. Nie rozumiem w ogóle po co PB wywaliło zajebisty system walki z R1 na rzecz takiego gówna.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Ale przynajmniej była lepsza i lepiej wyglądała niż w Risenach  :pokerface:
Akurat nie wiem czemu ale walka w G3 mi się zajebiście podoba  :lol:

Walka w g3 lepsza niz w risem1? No chyba nie  :trollface: W g3 walka sie odbywala na bezmyslnej klikaninie, narzekania na system walki w g3 nie wzial sie bez powodu. Dodatkowo jak wilk atakowal to kontrowac nie mozna bylo.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gothic 3 nie był złą grą. Jako rpg miał rozbudowany świat questy itp. Patch 1.75 naprawił bugi jakie występowały. Cóż walka mieczem nie była za fajna, ale za to łukiem i kuszą było fajnie przez celownik.

Risen 1 miał fajny system walki, cały czas można było stracić życie.

Rozumiem, że możecie powiedzieć, że coś jest słabe, ale bez jaj, żadna z tych gier nie jest porażką. Każda jest najmniej dobra.

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Mowicie ze animacje walki sa hujowe? Co jak co ale przynajmniej realistyczne, kazdy cios wymaga sily i widac ze bron w rekach bohatera swoje wazy, ja bym sie bardziej przyczepil do mechaniki czyli system blokowania (jezeli taki w ogole istnieje) i kombosy. Mam nadzieje cos sie zmieni od czasu risena 2, duzo osob mowi ze w r1 walka byla dobra... coz nie gralem w r1 ale jesli rzeczywiscie taka jest to wolalbym ja zamiast tej na filmiku.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ona do r3 by nie pasowała. Mi się walka podoba.

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Mi tez, a ciekawe jak bedzie z rozwojem postaci, mysle ze po przejsciach z r2 piranie znalezli zloty srodek, ogolnie podoba mi sie ten powrot do standardowo 3 gildii, bez zadnych pierdol. Mam nadzieje ze bedzie sie przyjemnie gralo.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Risen 3: Titan Lords
#295 2014-07-25, 13:08(Ostatnia zmiana: 2014-07-25, 13:49)
Ona do r3 by nie pasowała. Mi się walka podoba.

Booo ? Nikt nie narzekał na system walki taki sam jak w g1, w g2. Więc nie widzę problemu czemu PB nie mogli dodać go w R3

Mam nadzieję że fabuła będzie dobra, trochę szkoda tych kolorowych kolorów, ale jeśli w g2 dałem radę to w r3 też powinienem  : /

EDIT:@ DOWN Ofc ze znam, np moga byc stonowane kolory  :lol:

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
 kolorowych kolorów
A niby znasz nie kolorowe kolory ? :|

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Booo ? Nikt nie narzekał na system walki taki sam jak w g1, w g2. Więc nie widzę problemu czemu PB nie mogli dodać go w R3
Pewnie już grał w R3 i chce nam powiedzieć, że mierna gra nie powinna mieć dobrego systemu walki.

Mnie też wkurwia kolorystyka, ale z trochę innego powodu. Brudna, szarozielona roślinność, a tu nagle żółcie i czerwienie mogące oczy wypalić. Do tego bloom i najpewniej świecące się na biało, migotliwe niebo, czyli wizytówka PB od czasów Gothica 3.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kto zamówi w pre-orderze ?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Jak prze zajebisty system  walki z R1 nie może pasować do R3? nie dość ze gra by na tym zyskała, to jeszcze pierwotna zapowiedz ze nie będzie tarcz wręcz aż stwarzała dla takowego systemu bardziej zaawansowane mechaniki które wpłynęłyby na trudność gry.

0 użytkowników
Do góry