Risen 3: Titan Lords 234158 674

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 22.02.2014 roku

Wyświetleń 234158

Odpowiedzi 674

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa

przemek273

Risen 3: Titan Lords
#220 2014-07-12, 17:32(Ostatnia zmiana: 2014-07-12, 17:39)
Tizgar o twoim fanatyzmie nie wspominając.....

Chcesz zrobić zamach na budżet PB z grupą kolegów nie kupując risena 3.

Ja tam wolałem gothica od morka, ale muszę przyznać, morek większy świat, mocniejszy rozwój postaci, więcej questów, znacznie bardziej rozbudowany itp, więcej modów, dłuższy.

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Gatunek ten sam, ale w morrowindach masz otwarty świat itp. W rzeczywistości te gry bardzo wiele różni, od samego początku ich tworzenia, nie można winić gry że w jednej czegoś nie ma, a jest w drugiej.

Edit: W Risenie 3 nie będzie polskiego dubbingu? ... Straciłem wiarę w ludzkość.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Można napisać, która ci się bardziej podobała.

Wiadomo, czy w polskiej wersji risena 3 jak nie zrobią pl dubbingu to będzie angielski  czy niemiecki ?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Ja się dołączam do istniejącej grupy która nie kupi działamy przeciw grupie która kupi, czyli w sumie norma dla każdej gry są takowe grupy.

Chodzi mi o fanatyzm jaki występuje powszechnie na każdym forum, masz forum o gothic best gra to gothic, forum o ac best gra ac, forum o gta best gra ac, to jest jebany fanatyzm wynikający z forum i niektórzy to prezentują gdyż łatwo ich namierzyć na innych forach gdzie piszą coś innego.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Angielski :) Może to i lepiej, Risen 2 miał fatalny dubbing, i jeszcze dali tego Nergala   :pokerface:

@UP -  :facepalm:

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To dobrze, ja  niezbyt niemiecki lubię.

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Przecież bez polskiego dubbingu ta gra straci urok ;/ 

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

#227 2014-07-12, 17:52(Ostatnia zmiana: 2014-07-12, 18:01)
W dzisiejszych czasach nie ma czegoś takiego jak dobry polski dubbing  :ayfkm:
Jeśli mam wybierać dobry angielski dubbing a kiepski polski to wolę ang :|

@down -  :lol2:  :lol2:

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

Werewolf

#228 2014-07-12, 17:59(Ostatnia zmiana: 2014-07-12, 18:10)
,,3.Te same zalożenia.''

Nie

@Tizgar - odezwal sie fanatyk Returninga ;)

Tak.
Własnie, że tak.
Założenia: otwarty świat, dużo możliwosci, frajda, rozrywka, chęć wplątania gracza w zawiły wir zadań (praktycznie i w TES'ach i w Gothic'ach można po rozpoczeciu gry olać główny wątek i robić wszystko inne).
Wiec tak.

Co do dubbingu - Mac dun pierdolisz jak potluczony. Nie da sie zrobić porządnego dubbingu? Spójrz chociazby na skyrima. Przytocze tu swoja wypowiedz:

Skyrim ma dubbing bardzo dobry, klimatyczny a aktorzy doskonale wczuli sie w klimat gry. Uczeni i mędrcy mają głosy zamyślone, ciągłe jakby pogrążone daleko od umysłu, barbarzyńcy i wojownicy mają głosy pewne siebie w których czuć skore do walki serce. Mądrzejsi wojownicy "rycerze" mają głosy pełne szacunku i przemyśleń, znowu arystokraci mają głosy wyniosłe i mówią o ludziach jak o nizszych kategoriach. Cwaniaczkowie mają głosy skryte, w których da sie wyczuć chęć zarobienia (przyklad sie nasuwa ten pajac-brudas z Markartu, co prosi nas o kradzież posążka) a magowie głosy tajemnicze, jakby za chwile mieli nas oskarżyć o szpiegowanie ich badań. Skrytobójcy i złodzieje mają głosy... no coż, skryte, złowrogie.

Pomijąjąc dubbing Skyrima są jeszcze - Arcania (gra sama w sobie dobra, jako kontynuacja sagi Gothic totalne gowno, ale jako sam rpg dobry, dubbing rowniez), Wiedzmin. Toż nawet w tych battlefieldach mi sie podobal dubbing.

EDIT: Poza tym - nieważne jak słaby - i tak wole dubbing Polski. Jestem Polakiem, kocham Polskość, jestem dumny z pochodzenia i z języka, to też niewazne jak słaby jest dubbing - zawsze wole słyszeć swój język ojczysty aniżeli inne jezyki. Piłsudski kiedys ponoć powiedział "Ludzie biorą sie za rozumienie obcych języków, swego do końca nie pojmując.". Taka jest prawda.

EDIT miedzy EDITAMI: Przykladem jest Assassin's Creed 1 oraz Mass Effect 1. Obie gry posiadaja dubbing Polski, przy czym te dubbingi są słabe, wyraznie slychac, ze aktorzy nie mają zadnej stycznosci na codzien z podkladaniem glosu, a wszystko bylo czytane z kartki tekstu, bez zadnych emocji. Ale i tak wole ten słaby dubbing slyszeć anizeli obce głosy.

EDIT 2: Co do Dubbingu Risena - pare stron wczesniej ktoś podal link do petycji która została zgloszona o dubbing wlasnie Polski w grze Risen 3.

A sam dubbing Risen'a 2 nie był zły. Zajebisty tez nie byl, do przykladowo Skyrimowego brakowało mu duzo, miejscami było slychac, że aktorzy niezbyt przykładali wage i wydawalo sie, ze ino wszystko czytają z kartki, ale nie wszystko było takie złe.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster

Halk_Hogan_PL

#229 2014-07-12, 18:12(Ostatnia zmiana: 2014-07-12, 18:18)
Co do dubbingu - Mac dun pierdolisz jak potluczony. Nie da sie zrobić porządnego dubbingu? Spójrz chociazby na skyrima. Przytocze tu swoja wypowiedz:

Skyrim ma dubbing bardzo dobry, klimatyczny a aktorzy doskonale wczuli sie w klimat gry. Uczeni i mędrcy mają głosy zamyślone, ciągłe jakby pogrążone daleko od umysłu, barbarzyńcy i wojownicy mają głosy pewne siebie w których czuć skore do walki serce. Mądrzejsi wojownicy "rycerze" mają głosy pełne szacunku i przemyśleń, znowu arystokraci mają głosy wyniosłe i mówią o ludziach jak o nizszych kategoriach

Pomijąjąc dubbing Skyrima są jeszcze - Arcania (gra sama w sobie dobra, jako kontynuacja sagi Gothic totalne gowno, ale jako sam rpg dobry, dubbing rowniez), Wiedzmin. Toż nawet w tych battlefieldach mi sie podobal dubbing.
Dokładnie to samo miałem napisać, Mac Dun pierdolisz Pan  :D
Polski Dubbing w grach właśnie wymiata inne. Weźmy np. Skyrima - klimatyczny kozacki dubbing, miałem okazję zagrać w anigielską wersję i myślałem że rzygnę, takie chujowe nudne i bez emocji dialogi że chuj, polska wersja po prostu wymiata, nie chcę myśleć nawet co by było np. w niemieckim dubbingu, wtedy bym chyba wolał bez. :trollface:
Albo np. w Wieśka grając w inną wersję niż polską to totalny idiotyzm i zdrada kraju  :ayfkm: a wiem, że są niektórzy którzy grają w angielskie wersje. :pokerface:

Sorry za off-top ale taka prawda  :P

EDIT:
EDIT: Poza tym - nieważne jak słaby - i tak wole dubbing Polski. Jestem Polakiem, kocham Polskość, jestem dumny z pochodzenia i z języka, to też niewazne jak słaby jest dubbing - zawsze wole słyszeć swój język ojczysty aniżeli inne jezyki. Piłsudski kiedys ponoć powiedział "Ludzie biorą sie za rozumienie obcych języków, swego do końca nie pojmując.". Taka jest prawda.
Zgadzam się z tym w 100% i popieram  :)

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ale są tez wpadki pl dub np crysis 3

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

#231 2014-07-12, 18:16(Ostatnia zmiana: 2014-07-12, 18:29)
Przecież dubbing w AC 1 ssie  Nie doczytałem  :F

Skyrima nie zamierzam tykać

EDIT:

,,Poza tym - nieważne jak słaby - i tak wole dubbing Polski. Jestem Polakiem, kocham Polskość, jestem dumny z pochodzenia i z języka, to też niewazne jak słaby jest dubbing - zawsze wole słyszeć swój język ojczysty aniżeli inne jezyki. Piłsudski kiedys ponoć powiedział "Ludzie biorą sie za rozumienie obcych języków, swego do końca nie pojmując.". Taka jest prawda..

Zagraj w NWN 2 po ang, i spróbuj zagrać po PL. Odrzuci cię po kilku dialogach  :ok:

EDIT:

Rozumiem, ze za slaby komp czy co Ci przeszkadza? Bo jesli sama gra w sobie, to trzeba mieć naprawde jebniety gust, jeszcze gorszy niż mój :F

I to i to. A gorszy gust od twojego nie można mieć  :trollface:

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Przecież dubbing w AC 1 ssie 

Toż to napisalem. Straciles umiejetnosc czytania ze zrozumieniem?

Skyrima nie zamierzam tykać

Rozumiem, ze za slaby komp czy co Ci przeszkadza? Bo jesli sama gra w sobie, to trzeba mieć naprawde jebniety gust, jeszcze gorszy niż mój :F

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Tez w skyrim nie grałem ale nie przemawia do mnie taki styl rpg po prostu, lecz nie powiem ze gra jest zła

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Skyrim jest fajny. Może fabuła główna to nie mistrzostwo, ale daje radę, a gildie poboczne dużo oferują. Walki też są pełne emocji. Grafika jest spoks, mój  kolega nie spełniam minimalnych wymagań, a mógł grać. Po doczytaniu moda czy dlc nie trzeba nowej gry, co jest plusem wielkim. No i szeroki system kowalstwa itp. Tizgar sam mówiłeś,że lubisz chodzić po ruinach, bo dzięki temu jakiś pancerz czy miecz, to w skyrimie tak jest.

Ja też wolę polski dubbing. Angielski jeszcze dam radę grać, a niemiecki za twardy jest według mnie na jakiekolwiek dubbingi czy piosenki.

diegomez

diegomez

Labirynt
posty452
Propsy63
  • Labirynt
Moim zdaniem w niektórych grach naprawdę dobrze można zrobić polski dubbing (np. Gothic), a w niektórych można naprawdę dobrze go zje*ać (np AC1). To samo jest z wersjami angielskimi. Czasami im wychodzi, a czasami nie.
Jeśli chodzi o Riseny to ja zdecydowanie wolę angielską wersję z R1 niż polską z R2. I w sumie chciałbym by R3 zostawili z angielskim.

Twg orientuje się ktoś czy wzrasta cena gry z polskim dubbingiem na terenie Polski i jeśli tak to o ile?

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Polski Dubbing w grach właśnie wymiata inne. Weźmy np. Skyrima - klimatyczny kozacki dubbing, miałem okazję zagrać w anigielską wersję i myślałem że rzygnę, takie chujowe nudne i bez emocji dialogi że chuj,
No i to jest realne, niktsietakkurwanieemocjonuje jak w polskim dubbingu, to jest poprostu chujowe, no i piski bohatera podczas walki, jeszcze tego samego dnia przerzuciłem się na angielski :I

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster

Halk_Hogan_PL

#237 2014-07-13, 02:03(Ostatnia zmiana: 2014-07-13, 02:09)
Polski Dubbing w grach właśnie wymiata inne. Weźmy np. Skyrima - klimatyczny kozacki dubbing, miałem okazję zagrać w anigielską wersję i myślałem że rzygnę, takie chujowe nudne i bez emocji dialogi że chuj,
No i to jest realne, niktsietakkurwanieemocjonuje jak w polskim dubbingu, to jest poprostu chujowe, no i piski bohatera podczas walki, jeszcze tego samego dnia przerzuciłem się na angielski :I
No to gratuluję debilizmu, bo widać że nie wczułeś się w klimat  :ayfkm:  :facepalm:

I później właśnie przez takich ludzi jak Ty potem gry nie wychodzą z polskim dubbingiem, bo banda polaczków pokazuje jak oni to świetnie opanowali angielski z gimbazjum.  :pokerface:

Jakoś kurwa nigdy nie słyszałem, żeby ktoś z innego kraju grał w innym języku niż ojczystym. Chyba że jest niedostępny to wtedy wiadomo że prawie zawsze angielski.

Jak mnie takie coś wkurwia... ;=(

Sorry za obrazę ale taka prawda. :ayfkm:

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cragann

#238 2014-07-13, 02:23(Ostatnia zmiana: 2014-07-13, 02:47)
Japierdole, nawet nie czytam całego bo już widze ból dupy.
Klimatyczny dubbing ma tylko wersja angielska, może inne jezyki też, ale polski jest przejaskrawiony gównianym emocjonowaniem się.
W oryginalnej wersji angielskiej emocje są tam gdzie mają być, reszta dialogów jest normalna, w taki sposób jaki powinna być przy normalnej konwersacji.

staało sie cooś dziiwnego gdy zginął smok?
I ja tu nie widze zalet, bardzo słabo dobrani postaciowo aktorzy głosowi, to przesranie akcentowaniem i wybijaniem głosu w zwyż, idź do kolegów sobie pogadać, żaden tak nie robi :I, grałem na polskich napisach, aż sobie włączyłem na yt polski dubbing skyrima i kurwa wcale nie żałuję.
Brak akcentów, jak miaq czy chociażby tych nordów, tylko ledwie głębokie głosy, postaci nie brzmią tak jak wyglądają, a to jest najważniejsze, jeżeli jeszcze ci mało, odpal sobie rodzimego Wiedźmina i posłuchaj dialogów, nie może też być to tym samym, ale polscy aktorzy urzadzili sobie teatrzyk głosowy.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Crag ma racje, w niektóry tytuły choćbyś nie wiem jak był patriotycznie nastawiony nie da się grac z pl dubingiem, ponieważ gra od razu traci klimat a sposób w jaki nieraz podkładają głos pod postać i jak ta postać coś opisuje wręcz dosłownie obrzydza grę i zniechęca do niej, to tez ma wpływ na to czy decydują się na pl dub

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry